Portugal tar pokalen hjem!

380

Frankrike mot Portugal i EM-finalen. Skulle dette bli Ronaldos store dag? Skulle han for første gang vise nivået sitt på landslaget i en avgjørende kamp? Frankrike var favoritter på forhånd, både før mesterskapet startet og før finalen.Dette ble ingen stor finale med sjanser og scoringer som vi alle liker å se. Det var en finale preget av at ingen av lagene ville ta noen stor risiko. Det var definitivt Frankrike som hadde grepet gjennom mesteparten av ordinær spilletid.

Ronaldo ut med skade

Det som likevel tok mesteparten av oppmerksomheten i starten av kampen var at Ronaldo fikk en smell etter en tøff duell med Payet som satte kneet inn i Ronaldos kne. Det ble ikke frispark i situasjonen, noe det absolutt skulle ha vært. Skaden ble iset ned og Ronaldo kom inn på banen igjen, men det var tydelig at han hadde smerter. Han prøvde, men 10 minutter senere sitter han på banen og gråter. Ut igjen for behandling og holder i 5-6 minutter til og deretter ble det bytte. De fleste tenkte vel at dette ville være en stor knekk for Portugal, men det skjedde ikke. Det er gjerne slik at de andre hever seg et hakk når den store stjernen må ut.

De ble skapt lite sjanser i første omgang. De som kom var det Frankrike som sto for, men Patricio i Portugals sitt mål tok det som kom. Han spilte en meget solid finale.

I andre omgang fortsatte Frankrike med et lite overtak, og de kom til noen sjanser. Spesielt midtveis i omgangen fikk Griezmann en ekstremt stor sjanse på et innlegg, men headingen går like over. Hadde nok blitt mål om Giroud hadde fått den. Portugal får et par brukbare muligheter mot slutten men Lloris får kontroll etter hvert. Sissoko får til et meget bra skudd på slutten ov ordinær tid, men igjen er Patricio der og redder mesterlig. På overtid setter Gignac (som har kommet inn for Giroud) ballen i stolpen etter å ha fintet ut Pepe. Det går ikke an å komme nærmere scoring.

Ekstraomganene

I første ekstraomgang skjedde det ikke så veldig mye å berette om. Svært lite ble skap av målsjanser. I andre ekstraomgang ble det litt mer action. Portugal får et feil idømt frispark i farlig posisjon. Koscielny blir avblåst for hands og får til og med kort for det, men reprisen viser at det var feil. Den var nok borti hånda til Eder. Frisparket setter Quaresma i tverrliggeren. Lloris er etter den, men den hadde nok gått inn om den var noen centimeter lavere. Minuttet etter kommer avgjørelsen. Eder trekker seg innover i banen og fyrer av et skudd mot nærmeste stolpe. Det er hardt, lavt og velplassert, men det er langt hold. Det er keepere som hadde tatt den. Det er ingen keepertabbe, men det spørs nok om ikke Lloris er litt misfornøyd med egen innsats på det skuddet. Frankrike klarte ikke å komme tilbake etter dette og Portugal er europamestere.

En finale som får mye kritikk av eksperter og ikke minst på sosiale medier pga. sjansefattig og kjedelig fotball.