Premier League-tips: Sherwoods største utfordring

215

Premier League-tips: Sherwoods største utfordring

Aston Villa FC

 

Uten noen erfaring og Uefas Pro-Lisens, har Aston Villa-manager Tim Sherwood gjort navnet sitt kjent etter sine manager-opptredener i Tottenham og Aston Villa de siste to sesongene. Nå skal karakteren Sherwood gjøre noe han aldri har gjort før; lede en klubb gjennom en hel sesong.

 

- Annonse -

Han snakker i store ord og hevder mye, men Tim Sherwood har faktisk ganske greie resultater bak seg i sin til nå korte manager-karrière. Da han tok over Tottenham i desember 2013 etter at Andre Villas Boas fikk sparken, hadde han null erfaring fra førstelagsfotball og kom opp fra en rolle i Tottenham sitt u21-lag. Grunnen til dette var nok at Spurs ikke fikk den manageren de ville ha på det tidspunktet og derfor ble det med Sherwood som nødløsning, selv om han fikk en kontrakt på halvannet år. Tottenham fikk en frisk start under hans ledelse og selv om det gikk litt tråere på vårparten må man si at hans inntreden var grei nok, men heller ikke mer enn det, om man ser på resultatene sett under ett. I ligaen endte han f.eks opp med statistikken 13-3-6. Likevel vil nok noen Spurs-fans hevde at det eneste positive han gjorde under tiden som manager i klubben var å gi en spiller som Nabil Bentaleb en uventet sjanse. Den algeriske midtbanespilleren har fått sitt gjennombrudd senere og er en av de mest spennende midtbanemennene i Premier League om dagen.


Gjorde en god jobb i Villa

Med fem seire, èn uavgjort og 7 tap på de 13 kampene han ledet laget, berget Sherwood Aston Villas Premier League-eksistens. Da han ankom Villa Park så klubben hjelpeløse ut. De hadde bare scoret 12 mål (!!!) på 25 spilte Premier League kamper under ledelse av skotske Paul Lambert. Slik vi kjente Sherwood var han en som kunne få bedre orden på dette og det gjorde han da Villa puttet ballen i nettet 18 ganger på de siste tretten kampene.

Men det var ikke bare jobben han gjorde med å holde klubbens hode over vann som gjorde Sherwood populær blant mange av Birmingham-klubbens fans. Da han beseiret naborival West Bromwich i Fa-cupens kvartfinale førte det faktisk til banestorming på Villa Park da det ble klart at de skulle til semifinale på Wembley. I semifinalen slo de ut Liverpool og Sherwood hadde tatt Villa til klubbens første FA-cupfinale på 15 år. Der ble de riktignok flere nummer for små for et knallsterkt Arsenal.

Må erstatte nøkkelspillere

Denne sommeren har nøkkelspillere som Fabian Delph og Christian Benteke forlatt klubben til fordel for henholdsvis Manchester City og Liverpool. Begge bidro sterkt til at klubben snudde en kinkig situasjon rundt, berget plassen i Premier League og til slutt også nådde den nylig nevnte Fa-cupfinalen forrige sesong.  Delph gikk billig for 8 millioner pund, mens Christian Benteke ga hele 32.5 millioner pund inn i pengekassa da han ble solgt til merseyside-klubben. Forhåpentligvis klarer Tim Sherwood & Co å sondere spillermarkedet godt og bruke pengene de har fått inn på en fornuftig måte. Det er de nødt til om de skal gå mot en lys sesong, da det skal bli tøft å erstatte spillere som Delph og Benteke med det første.

Det skal med andre ord bli svært spennende å se hva rappkjeftige Sherwood får til i sin første hele sesong med en Premier League-klubb. Nå må han legge grunnarbeidet i pre-season selv og han har, som nevnt, nok av arbeid å gjøre i forhold til å gjøre spillerstallen sin konkurransedyktig.

Aston Villa
Jubel da Aston Villa tok seg til semifinalen i Fa-cupen

 

Vurdering av Aston Villas spillerstall 2015/2016

 

Keeper:

Shay Given har tatt overgang til Stoke og da er det nærliggende å tro at Brad Guzan blir klubbens klare førstevalg på keeperplass denne sesongen, selv med Mark Bunn inn fra Norwich. Mannen med 36 kamper for USA ble henvist til benken under Tim Sherwood forrige sesong, men amerikaneren har tidligere vist at han har det som skal til og har flere ganger vært matchavgjørende for Birmingham-klubben.

Forsvar:

Micah Richards har kommet gratis fra Manchester City denne sommeren. Richards var spådd en lovende karrière noen år tilbake, men den engelske kraftpluggen har slitt veldig med skader de siste årene. Med andre ord, han setter jeg et lite spørsmålstegn ved inntil videre. Man har også fått inn Jordan Amavi fra franske Nice. En meget spennende venstreback født så sent som i 1994. Om han ikke tar PL med storm denne sesongen, så er troen på at han gjør det på sikt stor. Ble sett på som en av de meste fremadstormende aktørene av franske fotball-eksperter forrige sesong.

Ellers er Ron Vlaar borte og det kommer nok til å merkes selv om nederlenderen ofte var skadeplaget. Jores Okore er en fysisk robust stopper, men som fortsatt har en tendens til å bli litt het. Dansken er dog ung enda og vil helst sikker bare ta flere steg.

I sum ser ikke denne lagdelen sterkere ut den må være. Setter også et spørsmålstegn ved Sherwoods evne til å organisere et forsvar og hans til tider hodeløse offensive spillestil. Jeg tror fort det blir en del baklengsmål for Aston Villa kommende sesong.

Midtbane:

Med Fabian Delph borte er det nye spillere som nå må ta ansvar på midtbanen. Kanskje kan det bli Ashley Westwood som nå tar nye steg? Tom Cleverley er også borte etter å ha vært innleid fra Manchester United forrige sesong. Ellers har man hentet 25 år gamle Idrissa Gueye fra Lille. En spiller som kan beskrives som enten en sittende midtbanespiller eller en boks til boks-spiller. Villa-manager Sherwood har f.eks sammenlignet Gueye med Chelseas Ramires. En spennende tilvekst.

Scott Sinclair var på lån i Villa fra City siste halvdel av forrige sesong og den overgangen er nå gjort permanent. Jack Grealish og Carlos Sanchez er andre spennende spillere som det skal bli morsomt å følge. Grealish nøt stor tillit etter at Sherwood ankom klubben og ingenting hadde vært morsommere enn at han tok enda noen steg til kommende sesong. Carles Gil må også nevnes i kategorien «spillere med potensiale».  Midtbanen er pdd klubbens sterkeste lagdel med mye uforløst potensiale som er nødt til å bli utløst om de skal gå mot en suksessfull sesong.

Angrep:

Veldig tynt i rekkene etter at Christian Benteke forlot klubben. Gabriel Agbonlahor er en skikkelig klubbspiller og vil som vanlig gjøre en god jobb og score noen mål, men jeg frykter veldig for Villa om de ikke får inn noe mer krutt på topp før sesongstart. Per i dag er det bare Agbonlahor og tsjekkiske Libor Kozak som er igjen av midtspisser i klubben. Sistnevnte var ikke på banen èn eneste gang forrige sesong etter å ha vært ute med brudd i foten. Jordan Ayew er nylig hentet inn og er en ganske spennende tilvekst. Gjorde det bra for Lorient i Ligue 1 forrige sesong og scoret 12 mål på 31 kamper for et bunnlag. Bare 23 år gammel, så dette kan også være en smart signering på sikt.
At Villa kommer til å score mer enn de gjorde forrige sesong er jeg uansett sikker på. Tim Sherwood har en veldig offensiv tilnærming til fotball og målene vil nok komme jevnt og trutt, men om det blir nok uten noe mer kvalitet på topp? Ja, det stiller jeg mer skeptisk til. Her bør The Villans definitivt handle inn mer enn bare Ayew. Å stole på at han går rett inn og erstatter Benteke blir et krav i største laget.


Nøkkelspiller:

Gabriel Agbonlahor:

En skadefri Agbonlahor vil være gull verdt for et Villa som per dags dato ikke har mye å rutte med på topp. Hurtigtoget må kategoriseres som en ordentlig klubbspiller. Helt siden 2004 har han vært Birmingham-klubbens eiendom og har scoret 76 mål på 306 kamper i ligasammenheng. Med Benteke i Liverpool blir det helt nødvendig at Agbonlahor leverer på sitt høyeste nivå. Og det er et nivå vi virkelig ikke bør undervurdere.

 

 

Blir viktig: Gabriel Agbonlahor

 

Spiller å se opp for:

Jack Grealish

Den teknisk begavede unggutten spilte seg til fast plass etter at Tim Sherwood ankom klubben forrige sesong. Spørsmålet nå blir om han tar ytterligere steg denne sesongen. Kan spille både på kant og i en 10’er rolle bak spiss. Vært litt i media for utenomsportslige saker i sommer, men jeg håper virkelig en slik spiller har hodet på rett plass og blir så god som Villa-fansen håper på.

 

Konklusjon:

Det blir tøft å erstatte spillere som Fabian Delph og Christian Benteke fra dag èn. Gjør man en grundig og god jobb på overgangsmarkedet og treffer blink, kan dette bli en minneverdig sesong for Birmingham-klubben. Vi er imidlertid litt mer usikre på det. I tillegg til at Benteke og Delph er borte, synes jeg laget skriker etter en god midtstopper og noe mer krutt på topp. Brad Guzan kan fort få det hett rundt ørene i en offensiv spillestil under Sherwood. Da bør man ha noe bedre å dekke opp med der bak. Man bør også hente inn noe mer på topp enn «bare» Jordan Ayew. Det ryktes at Emmanuel Adebayor er på vei inn i disse dager og hvem vet? Kanskje er det Adebayor som skyter Villa til en strålende sesong. Man vet liksom aldri hvor man har sistnevnte, så det _kan_skje. Vi tror dog det blir en rimelig tøff sesong for storklubben.

Vi tror Aston Villa havner på 15.plass

 

– Det skal være morsomt å se på

Aston Villa-supporter, Geir Langnes, synes tipset vårt med Aston Villa på 15.plass er forståelig etter det som har skjedd i sommer.

– Jeg skjønner at dere tipper Villa på nedre halvdel av tabellen, spesielt etter at de nevnte spillerne er borte. Mange nye spillere kan slå begge veier.

Hans egne forventninger er moderate og etter mange sesonger som nesten har endt i skrekkelige nedrykksscener, tør han ikke være for optimistisk lengre.

– Jeg har moderate forventninger. Etter mange sesonger som nesten har endt i nedrykk, tør jeg rett og slett ikke å være for optimistisk. La oss si at jeg er forsiktig optimist. Forventningene til spillet derimot, er at det skal være morsomt å se på, for det har vært så altfor mange sesonger med en nitrist spillestil, forteller Langnes.

Bør egentlig ha langt større ambisjoner

Selv om det har gått trått for klubben de siste årene, er det liten tvil om at klubben er stor. Tidligere pleide man å kjempe om plasser i Europa, men med dagens forutsetninger det ikke naturlig å ha slike ambisjoner.

– Målsetningen for en klubb som Villa bør ALLTID være topp sju. Men – når man har en eier som ønsker å selge, samtidig som han vil ha ned lønnskostnadene, så sier det seg selv at selv øvre halvdel av tabellen, eller det å bli værende i Premier League, blir svært vanskelig, sier Langnes.

Det har skjedd mye på overgangsmarkedet for Villa i sommer og det er ikke bare spillere som har forlatt klubben. De har naturligvis også hentet inn noen nye fjes.

–  Det er mange spillere inn, mange ut. For meg er flere av spillerne som vi kjøper relativt ukjente, og jeg vet ikke hvor fort de vil tilpasse seg Premier League. Det er alltid morsomt med nye spillere, men for mange utskiftinger på en gang kan være et sjansespill.

Videre trekker han frem venstrebacken Jordan Amavi som en spiller han har store forventninger til.

– Han ber jo om bråk

Fabian Delph forlot som kjent klubben på en særdeles kontroversiell måte. Etter å ha gått ut med store ord og  lovnader om å bli i klubben, forlot han den likevel under en uke etterpå. Langnes er ikke nådig i sin dom.

– Skammelig. Fra å skulle dra, til å utdype sin kjærlighet til klubben og supporterne, for så å likevel ønske å bli solgt seks dager senere. Han ber jo om bråk. Jeg registrerer at supportere fra mange klubber, også City, regelrett hetser Delph for måten han forlot oss på, sier han.

Som nevnt tidligere i artikkelen skal manager Tim Sherwood få det tøft med å gjøre tapet av spillere som blant annet Delph, til et minimum. Etter noen suksessfulle måneder på Villa Park forrige sesong har manageren fått en stor status i klubben allerede.

– Jeg var sterkt i mot ansettelsen av Sherwood, jeg mente da at han var helt feil mann for jobben. Men, han har fått inn masse positivitet i klubben, og har en spillefilosofi som er offensiv og spennende. Jeg har absolutt akseptert han som manager for klubben min. Generelt blant Villa-fansen er han elsket. Hans humør, kvikke replikker og gode tone med pressen, gjør han til den rake motsetningen til Paul Lambert, avslutter Villa-supporteren.

(all statistikk er hentet fra soccerbase.com, whoscored.com og wikipedia)

1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
5. ?
6. ?
7. ?
8. ?
9. ?
10. ?
11. ?
12. ?
13. ?
14. ?
15. Aston Villa
16. Watford
17. ?
18. ?
19. ?
20. Norwich

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -