Rasismebekymringer: Engelske spillere møtte politiet

21
Marcus Rashford og resten av det engelske landslaget har vært i møte med Politiet for å være forberedt på rasisme i forbindelse med sommerens EM. Foto: Hossein Zohrevand, Wikimedia.

Bekymringer for nye tilfeller av rasisme mot spillere har ført til at politiet hadde et møte med det engelske landslaget før EM.

Marcus Rashford, Bukayo Saka og Jadon Sancho ble alle utsatt for rasisme etter EM i 2021.

De tre spillerne bommet alle fra straffemerket i finalen mot Italia, noe som førte til mange tilfeller av rasisme på nettet.

Nå står et nytt EM for døren, og i den forbindelse har politiet besøkt den engelske landslagsleiren. Et møte som fant sted tilbake i mars.

- Annonse -

Dette forklarer politisjef Mark Roberts til BBC:

– Vi har forklart spillerne at vi er her for å støtte dem. Vi ga dem noen råd om hvordan de kan beskytte seg selv i forhold til dette, og hvordan deres egne profiler kan settes opp for å unngå at det skjer.

Les også:

Bellingham ønsker gjenforening med Haaland

Avis slakter kjempefiasko: ‘Verste signering i Uniteds historie’

PL-legende utpekt som ny manager for Manchester United

Politiet har samtidig gjort det klart at de tar dette svært alvorlig, og at det har blitt lettere for dem å rettsforfølge folk, siden selskapene bak sosiale medier har blitt mer samarbeidsvillige.

– Hvis folk likevel viser slik oppførsel, vil vi håndtere det, og der det er mulig, vil vi rettsforfølge dem, sier politisjefen.

Det engelske politiet forventer at rundt 300 000 engelskmenn vil reise til sluttspillet i Tyskland til sommeren.

England er i gruppe med Danmark, Slovenia og Serbia.

Fotball diskuterer du i FB-gruppen: Vi som elsker fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -