RBK sikret sesongens første tittel

210

I UNICEF Mesterfinalen mellom fjorårets cupvinner, Lillestrøm, og fjorårets seriemester, Rosenborg, gikk trønderne seirende ut etter en scoring av kaptein Nicklas Bendtner. Dermed sikret RBK seg sin andre seier i Mesterfinalen på to år etter at de slo Brann 2-0 i 2017.

Rosenborg stile et usedvanlig ungt lag i den utsatte UNICEF Mesterfinalen mot Lillestrøm 26. April. Med en gjennomsnittsalder på 22 år entret Rosenborg-guttene banen med god tro på å sikre årets første tittel. Lillestrøm dog, med Frode Kippe og Erling Knudtzon i bresjen, ønsket å vise kaptein Bendtner og de trønderske ungguttene at de gamle forsatt er eldst.

Etter en målløs første omgang skrudde den danske superspissen på magien i et lite minutt og sørget for kampens høydepunkt og avgjørende scoring på en og samme gang. Ettersom ingen av lagene klarte å score noen flere mål endte kampen 1-0 i favør Rosenborg, og Kåre Ingebrigtsen og Co. motbeviste (som også har blitt gjort tidligere av en annen stor manager) til en viss grad Alan Hansen’s velkjente ord fra 1995: «You can’t win anything with kids.»

Olaus Jair Skarsem (født 1998) og Emil Konradsen Ceide (født 2001) spilte det siste kvarteret, og Torbjørn Lysaker Heggem (født 1999) fikk sine første minutter på tampen av kampen.