Real Madrid fortsatt i føringen – Runde 24.

151

En runde med mange store oppgjør. Det klassiske lokaloppgjøret i Sevilla mellom Betis og Sevilla, Atletico Madrid mot Barcelona og Villareal mot Real Madrid. Alle kampene ble spennende, intense og tette. Ingen store endringer på tabellen, men Atletico Madrid har nok gitt fra seg muligheten til å være med å kjempe om de 2 første plassene.

Las Palmas – Real Socidad 0-1. Scoring: Prieto
Real Sociedad fortsetter å imponere og er nå absolutt med i kampen om en CL-plass neste sesong. Las Palmas spiller fin fotball, men blir litt naive i spillet sitt av og til. De skaper langt flere sjanser enn Sociedad, de har langt mer ballbesittelse, men de er ikke gode nok i de avgjørende øyeblikkene.

Alaves – Valencia 2-1. Scoringer: A: Ibai, Katai. V: Soler
Det så lenge ut til at Valencia var i ferd med å dra i land en sjelden seier på bortebane, men to raske scoringer av Alaves i det 78. og 86. minutt gjorde at Valencia måtte reise tomhendte hjem fra den baskiske hovedstaden (Vitoria).

Real Betis – Sevilla 1-2. Scoringer: RB: Durmisi. S: Mercado, Iborra.
Disse lokaloppgjørene i Sevilla regnes for å være blant de heftigste i Spania. Det er stor rivalisering mellom disse lagene fra Sevilla. Hjemmelaget tok føringen i første omgang, men storebror Sevilla klarte å tilrive seg mer og mer av initiativet på slutten av kampen. Alt i alt en jevn kamp, og da går det ofte slik at det laget som er mest i flytsonen klarer å trekke det lengste strået.

Leganes – Deportivo la Coruna 4-0. Scoringer: Szymanowski, Mantovani, Lopez, Bueno
Nykommer Leganes har aldri spilt på dette nivået før, og vil nok måtte slite med å holde seg, men i går ble Deportivo slått grundig. Mange vil nok si at resultatet ikke helt gjenspeiler spill og sjanser, for kampen var langt mer jevnspilt enn 4-0 skulle tilsi. Hjemmelaget var effektive, mens Deportivo begynner for alvor å føle nedrykk som en konkret trussel.

Eibar – Malaga 3-0. Scoringer: Gonzalez (2), Einrich.
Eibar som vi har vært skeptiske til motbeviser det runde etter runde og ligger nå på 7. plass bare to poeng bak E-cup spill. Malaga derimot sliter veldig og har kun en seier på de siste 10 kampene.

Espanyol – Osasuna 3-0. Scoringer: Caicedo, Jurado, Moreno.
En enkel seier for Espanyol på hjemmebane. Osasuna er nok fortapt allerede. Seks poeng opp til laget foran. Det virker ikke som de har noe tro på det de driver med om dagen.

Atletico Madrid -Barcelona 1-2. Scoringer: AM: Godin. B: Rafinha, Messi.
Det ble et nytt intenst og spennende oppgjør i denne ukes storkamp. Hjemmelaget åpnet best og hadde et par gode muligheter tidlig i kampen. En meget god Ter Stegen sørget for at det ikke ble noen i mot. Barcelona tok etterhvert ledelsen men først i 64. minutt ved Rafinha et intens jobbing fra Suarez i forkant. Kort tid etter vinne Godin en hodeduell på et frispark fra kanten. Får stusset så vidt, men nok til at Ter Stegen blir satt ut av spill. Etter 86 minutter blir kampen avgjort, og hvem andre enn Messi sørger for det? En jevn kamp i antall sjanser. Barcelona gikk med det opp i ledelse i La Liga før Real Madrid sin kamp.

Athletic Club Bilbao – Granada 3-1. Scoringer: AB: Susaeta, Lekue, Jose. G: Carcela-Gonzalez.
En grei og forventet hjemmeseier til Athletic Club. Hjemmelaget hadde mange sjanser, mens Granada skapte svært lite etter målet de scoret.

Sporting Gijon – Celta Vigo 1-1. Scoringer: SG: Gomes CV: Aspas.
Kampen var veldig jevn i ballbesittelse og sjanser. Hjemmelaget tar føringen rett etter pause på straffe. Celta har Aspas som scorer jevnt og trutt, også i kveld og han redder et poeng for Celta.

Villareal – Real Madrid 2-3. Scoringer V: Trigueros, Bakambu. RM: Bale, Ronaldo, Morata.
Kveldens andre storoppgjør ble en litt kjedelig førsteomgang til tross for et par brukbare muligheter til begge lag. Andre omgang ble et fyrverkeri av en kamp. Villareal gikk raskt opp i 2-0 etter bare 10 minutter av andre omgang. Da våknet endelig ligalederen og de scoret 3 mål på 19 minutter. Et av de på straffe som muligens var en hands. Det ble veldig mye bråk og kort i etterkant av den situasjonen, bl.a. 2 gule kort til spillere på benken.