Real Madrid vinner 2-1 mot Bayern München

200
Marco Asensio ble Real Madrids matchvinner mot Bayern München. Bilde: Dariusz Okseniuk, Wikimedia.

Den spanske storklubben Real Madrid har tatt et stort steg på veien til sin tredje Champions League-finale på rad. Fordi Bayern München sløste med sjansene, vant Madrid heldig med 2-1 på Allianz Arena.

– Real har selvfølgelig individuell kvalitet. Målene var gode avslutninger, men vi har ikke gitt dem mange sjanser. Når man ser på hvor mange sjanser vi sløser bort må vi etter kampen snakke om våre egne feil, sier en skuffet Müller til klubbens hjemmeside.

Den tyske seriemesteren hadde heller ikke altfor mye flaks mot Real Madrid. Allerede etter åtte minutter måtte Bayerns trener Jupp Heynckes foreta forandringer, da Arjen Robben ble skadet og Thiago ble byttet inn for ham. Etter 34 minutter ble også Jerome Boateng skadet, og Heynckes erstattet ham med Nicklas Süle.

Likevel tok hjemmelaget ledelsen. Da Real sto høyt, sendte James en fin pasning i løpet til Joshua Kimmich. Høyrebekken trakk i sekstenmeteren, og satt ballen forbi Keylor Navas (28.). Keeperen hadde regnet med et innlegg.

I det følgende hadde Bayern flere gode muligheter, men hverken Franck Ribery, Mats Hummels eller Robert Lewandowski klarte å få ballen i målet. Ut av ingenting scoret derimot Real. Carvajals innlegg fant Marcelo utenfor sekstenmeteren, som satt ballen i hjørnet bak Sven Ulreich ett minutt før pausen.

Etter pausen tok gjestene ledelsen. Etter en katastrofal feilpasning av Rafinha kunne Real kontre. Pasningen til Lucas Vazques fant innbytteren Marco Asensio, som ikke gjorde noen feil alene mot keeper (57.).

Reals eneste offensive aksjoner unntatt de to scoringene var en sjanse til Karim Benzema, og en avblåst scoring til den ellers veldig svake Cristiano Ronaldo. Bayern hadde flere gode muligheter etter Reals scoring, men igjen var Thomas Müller og to ganger Ribery ikke i stand til å score på dem.

– Vi kan være glade og fornøyde med resultatet. Det var vanskelig i starten, og vi slet med å få tak i ballen. Vi var bedre i andre omgang. Vi startet dårlig, men avsluttet bra. De hadde sine muligheter, men vi kontrollerte kampen, sier Real Madrids trener Zinedine Zidane til klubbens hjemmeside.