Rojo sender Argentina til himmels

214

Manchester United-spiller redder Argentinas VM helt på tampen med en fin volley med høyrefoten på Mercados innlegg. Han kunne jo vært landslagets aller største skurk ti minutter tidligere da han ga Ighalo en gratis mulighet mens også risikerte å lage straffesparken.
Lykkelig for Rojo, bommet eks-Lyn spiss og etter VAR-review syntes ikke dommer Cakir at hands var nok til å blåse kampens andre straffe for Nigeria. Et helt land trakk et lettelsens sukk.

Spennende kamp, rufsete fotball

Kampen var en anspent affære, selvfølgelig påvirket av hvor mye sto på spill.
Messi sin perlescoring ga Argentina ledelsen uten å løse lagets mangel på selvtillit og kvalitet.
Utligningen på en nokså omdiskutert og billig straffe kom nesten like ute av ingenting. Man kan si at alt skjedde mot spillets gang, hadde kampen faktisk engang hatt en bestemt gang.
Bare etter 1-1 da Argentina trengte et mål til viste de endelig at det hastet og at de ville vinne. Kvalitet var fortsatt middelmådig (Higuain brente en gedigen sjanse) men til slutt ble Rojo nasjonalhelt.

På sin del var Nigeria like rufsete som i andre matcher. Farten var lagets beste våpen og det fungerte bra i noen få situasjoner da Musa og Ighalo klarte å parkere det argentinske forsvaret. Likevel var avslutningene unøyaktige og scoringen kom på en omdiskutert og ganske billig straffe.
Med litt mer kynisme ville kampen fått et annerledes resultat. Istedet reiser Nigeria hjem og bekrefter en gang til fordommen om afrikansk fotball: underholdende, med masse potensial men for evig uferdig.

Selvstyret er knapt bedre enn Sampaoli

Argentina avanserer og dette er kveldens eneste gode nyhet for La Selección.
Messi har jo scoret, men det lekre målet var en enslig solstråle gjennom de vanlige tunge skyene som fortsatt henger over ham og hele laget.

Spillemessig har kampen vært en liten forbedring, bare nesten for det ikke var mulig å gjøre noe verre enn sett mot Island og Kroatia.
Ny lagoppstilling, gamle svakheter. Messi trenger kreativ støtte fra midtbane for å bli farligere og effektiv i avslutningene. Di Maria og Higuain har vært elendige mens bare Pavon har vist litt driv og initiativ.
Mascherano og hele forsvaret er like sårbare som før og det er jo å grue seg til å spille mot Mbappé, Griezmann og co.

Kroatia vinner på halvmaskin

Kroatia sitt B-lag overlister Island på overtid.
Trener Dalic hvilet nesten alle stjernene og ’reservene’ holdte sitt mot et usedvanlig offensivt islandsk lag. Kroatia hadde ingen grunn til å presse, derfor kunne de tillate litt rom og initiativ til motstanderne.
Selv om angrepsspillet ikke er Islands styrke, kom de nærmere 1-0 med noen brukbare sjanser i første omgang. Etter pausen var derimot Kroatia som tok ledelsen med Badelj og Island så ferdige ut.
Gylfi Sigurðsson utlignet på straffe og pustet nytt liv i kampen etter Birkir Bjarnason bommet på en grei sjanse litt tidligere. Helt på tampen mens Island fosset frem, uten å ha en ekte matchball, scorer Perisic målet som punkterer kampen.

Kroatia topper gruppen med full pott og er kanskje VMs mest imponerende og solide lag. Åttendedelsfinalen mot Danmark virker nesten som en formalitet, skal de holde hodet kaldt.

Den nokså skuffende «Islendingasaga» er over

Island reiser hjem etter en bittersøt opplevelse. Uavgjort mot Argentina var nesten heroisk men ingenting kom ut av dette. Derimot hintet dette at det var mulig å avansere med bussen parkert foran mål og noen kontringer. Laget var ofte ikke i stand til å skape noen sjanser og både individuelle og kollektive svakheter ble tydelige når de egentlig måtte styre kampen.

Gylfi Sigurðsson sin dårlig form er en grei unnskyldning selv om de burde hatt en slags Plan B. Innsatsen var likevel rosverdig men VM var iallfall et skritt tilbake etter en mer overbevisende EM.