Ronaldo forskjellen i den første semien

339

Portugal slo Wales 2-0 i den første semifinalen og tok seg dermed videre til søndagens finale

I et mesterskap som har bydd på flere overraskelser og fine eventyr, står Wales for den aller største. Over all odds har laget ikke bare kommet til semifinalen, men de har kommet de med å være best i samtlige kamper de har vunnet. Blant annet mot Belgia hvor de rett og slett kjørte over laget mange hadde som en outsider til å vinne mesterskapet. Portugal på sin side hadde ikke vunnet en eneste kamp etter 90 minutter enda. Tre uavgjorte i gruppespillet, seier etter ekstra omganger i åttendedelsfinalen og seier på straffe i kvartfinalen. Samtidig har Bale blitt rost frem i mediene for hans innsats, mens klubbkamerat i Real Madrid Ronaldo har blitt kritisert. I den første semifinalen var det imidlertid Cristiano Ronaldo som ble tyngden på vektskålen, og Bale må sitte å se finalen på fjernsyn når Cristiano Ronaldo sitt Portugal spiller mot enten Tyskland eller Frankrike i finalen. Portugal sin store stjerne var delaktig med scoring og målgivende i kampens eneste scoringer, en kamp Portugal til slutt vant 2-0