Rosenborg med godt utgangspunkt før returoppgjøret mot Celtic

235

Rosenborg var nærmest seieren i bortekampen mot Celtic på mektige Celtic Park i går.

Rosenborg spilte uavgjort 0-0 borte mot Celtic i tredje runde av kvalifiseringen til Champions League onsdag kveld. Rosenborg har dermed et strålende utgangspunkt foran returoppgjøret på Lerkendal neste onsdag. Rosenborg skapte de beste sjansene og burde helt klart ha vunnet kampen, både Yann-Erik De Lanlay og Nicklas Bendtner hadde store sjanser til å finne nettet.

Hadde vi scoret, hadde vi hatt en fantastisk bortekamp. Da hadde vi vunnet 1-0. Vi burde scoret, men det er små marginer på dette nivået. Det er ålreit med 0-0, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen på pressekonferansen etter kampen ifølge TV 2.

Det var hjemmelaget som skapte de fleste sjansene og styrte kampen i første omgangen.  Men trønderne forsvarte seg med nebb og klør gjennom første omgangen. Midtstopperne Tore Reginiussen og Jørgen Skjelvik hadde stort sett kontroll da Celtic gikk i angrep og ryddet unna med stor ro. Elleve minutter var spilt da vertene fikk sin første sjanse. Både Stuart Armstrong og Tom Rogic kom til avslutninger, men begge ble blokkert av de to stopperne til Rosenborg.

Rosenborg på sin side var tålmodige og gikk på kontringer når anledningen var der. I det 23. minutt spilte Mike Jensen en god ball inn bak Celtics forsvar og Milan Jevtovic vendte bort Kieran Tierny og avsluttet, men Ajer var på plass og fikk blokkert fra RBK-spilleren.

Etter 33 minutter slo Rosenborg et langt frispark og Anders Konradsen plukket opp ballen nede ved linja. Midtbanespilleren kranglet seg forbi Celtics Scott Brown og fyrte av mot nærmeste kryss, men Craig Gordon hadde få problemer med å bokse ut til en corner, som det ikke ble noe av. Celtic fortsatte å angripe via backene Mikael Lustig og Tierny, men innleggene var dårlig og RBK fikk ryddet unna det meste.