195
Bilde: Marco Calleri, Fotballnerd.no

Rosenborg-Shkendija 3-1

Kan vi få se trønderne i gruppespillet i Europaligaen?

Kampen på Lerkendal gjør det usikkert sett med norske øyne. Rosenborg leverte sin beste første omgang for året, men det betyr ikke at bortekampen i Makedonia blir et kakestøkke i neste uke. Hjemmelaget gikk til pause med en komfortabel 3-0 ledelse, med mål av Jebali og danske Bendtner. Jonathan Levi la på til 3-0 like før hvilen. Andre omgangen blir en kamp for hjemmelaget med stadige frispark mot seg og bortelaget dominerer. Det straffer seg og Stenho Junior sørget for et viktig bortemål for gjestene.

Bortelaget har et godt utgangspunkt foran returkampen, men de må frem på banen og score minst to mål mot et trøndersk forsvar. Det er vanskelig å tippe hvordan Rosenborg skal gå frem i returkampen. De kan satse på å forsvare ledelsen og satse på kontringer. Det kan straffe seg. Oppgjøret i Makedonia i neste uke blir viktig både for RBK men også for norsk klubbfotball.