Rosenborg snudde og vant mot Sarpsborg 08.

249
Rosenborg Klubblogo Foto: Wikipedia

Rosenborg med åtte magiske-minutter, når dem beseiret Sarpsborg 08

Rosenborg starter kampen beste. Og kommer på en meget bra mulighet etter drøye seks minutter spilt. Men det er gjestene som riktignok sjokkåpner på Lerkendal, ballen havner i beina på Patrick Mortensen. Dansken sklir ballen bak Andre Hansen.

Sarpsborg fortsetter å skape muligheter, etter at Søderlund mister ballen på midten, og det skaper en god mulighet for gjestene fra Sarpsborg. Nok engang spilles Mortensen på åpent. Den blir reddet av Tore Reginiussen. 30 minutter ut i kampen får hjemmelaget og kapteinen Mike Jensen, og fyrer av et skudd. Det blir imidlertid reddet av Sarpsborg 08-målvakten.

To minutter før pausen vinner hjemmelaget et litt billig frispark, fra et meget bra posisjon. Ballen blir slått inn mot Søderlund, som lener seg for mye over på Jørgensen. Tore Hansen blåser et frispark til gjestene. Lagene går til pausen på 0-1 til gjestene. Starten av andre omgangen, starter med Sarpsborg sjanser. Etter en lang ball opp fra keeperen, som treffer Hainz, han legger inn mot Singh på 20 meter som sender avgårde ett skudd. Andre Hansen får slått ballen over målet. Det virker som om frustrasjonen sprer seg blant hjemmepublikumet.

I det 65 minutter så får Rosenborg en god mulighet, på en bra overgang, som finner Jebali, som igjen prøver å finne Søderlund inne i boksen. Uten at det blir noe farlig. Et minutt senere kommer scoringen, og utligningen er et faktum på Lerkendal. Jonathan Levi skjærer inn fra høyre ladder skuddet, ballen går via Joachim Thomassen, som setter keeperen ut av spill, og går inn i det lengste hjørnet.

I det 73 minuttet går hjemmelaget opp i ledelsen. Etter et innlegg fra høyre slås inn mot bakre stolpe, hvor ballen finner en feilvendt Søderlund, som med en helfrekk vending sender Sarpsborg 08, Tamm ut i skogen, og spissen banker ballen opp i netttaket. 80 minuttet kommer gjestene frampå etter innlegg fra venstre, som Tore Reginiussen får headet ut.

Fem minutter før fulltid får vi avgjørelsen på Lerkendal. Etter scoring av Yann-Erik de Lanlay. Igjen ett strålende prestasjon, noe som får Sarpsborg08 ut av posisjon.

Tre minutter før slutt får Jibali en kjempe mulighet. Men ballen ender i beina på Aleksandr Vasyutin. Dermed blir alle poengene igjen på Lerkendal. Noe som gjør at Rosenborg leder, med fire poeng ned til Brann på en andreplass. Brann gikk forøvrig på en smell, hjemmet mot Sandefjord på eget gress. Og klarte bare uavgjort mot tabelljumboen.

– Det føltes kjempebra å vinne kampen. Vi har et bra spill i laget. Vi er samlet, selv om det er mye rart som har skjedd i år, sa Alexander Søderlund til Fotballnerd.no etter kampslutt.

Motivasjon var bra før kampen

– Vi hørte det før kampen at Brann avga poeng. Det er bra for oss, men det viktigste for oss er å vinne våre kamper. Dette var en kamp vi måtte vinne. Nå har vi en stor sjanse til å vinne serien, sier Rosenborg-trener Rini Coolen, til VG.no