Så kom tapet for Fredrikstads del

375
Lars Bohinen Foto: Alexander Ottesen (Flickr)

Fredrikstad tok ledelsen i første omgang etter et knallskudd av Ludvig Begby, men Sandefjord ville det annerledes og snudde kampen i andre omgang.

Det var FFK som startet omgangen best i Sandefjord, etter 2 minutter fikk Ulrik Flo ballen inne i 16 metere feltet, men han ble solid pakket inn og fikk aldri til en bra nok avsluttning. Etter 15 minutter er det Sandefjord som får sjansen til å sette ballen i mål, Kjell Rune Sellin mottar ballen på kanten av 16 meteren, han fyrer løs og får et herlig treff på ballen som dessverre går over tverrliggeren til Per Morten Kristiansen.

Kampen bølger frem og tilbake, hvor det pågår litt stillingskrig og FFK har et lite overtak på kampen, så etter 24 minutter smeller det. Kristian Brix fosser fremover på venstrekanten, han prøver seg på ett innlegg som går forbi Kapidzic og Ulrik Flo, men bak der lurer Ludvig Begby som klinker til og ballen fyker inn til side for mål og dermed leder Fredrikstad 1 – 0 i Sandefjord!

Fredrikstad tar mer og mer over kampen etter scoringen og kommer på flere raid ettersom omgangen går, etter 30 minutter er de frempå igjen og får corner, den tar Begby og slår inn i feltet til Kristian Brix som får lagt igjen til Tønne som fyrer løs men Sandefjord får reddet unna til ny corner som det ikke blir noe ut av. Etter 36 minutter er det Sandefjord som er nære på å utligne, en Sandefjord spiller får sendt ballen fremover til Kevin Larsen som kommer på løp fremover, Larsen får lagt inn til en ventende Sellin som header over målet. Kampen bølger frem og tilbake, og begge lag har sine sjanser til å sette scoringen men klarer det ikke og dermed står det 0 – 1 til Fredrikstad til pause.

Fornøyd Begby med scoringen

Til TV2 kunne en fornøyd Begby konstatere at Fredrikstad var gode i første omgang, han kunne fortelle dette om scoringen sin:

– Vi har en bra kontring, Kristian Brix legger inn en chip og da kommer jeg på et løp og får satt den i mål, kunne Begby si før han fortsatte: Været får vi ikke gjort noe med, og det er likt for begge lag kunne kantspilleren konstatere.

Sandefjord treneren Lars Bohinen hadde dette å si til TV2 i pausa:

– Vi må bare fortsette med spillet vi har og presse, vi virker litt stressa i siste tredje delen av spillet fortalte treneren rett før de siste 45 minuttene ble satt i gang. Og får en kamp det ble for Sandefjords del i 2 omgang.

Hvalfangerne tok helt over kampen og presset på for å få en utligning noe de også fikk etter en stund ut i omgangen. Først etter 49 minutter var Sandefjord farlig frempå, Peter Kovacs får ballen og legger ned til Storbæk som kommer seg fremover og får skutt, men ballen går tilside for målet. Etter 52 minutter er Fredrikstad frempå, og hvem andre enn Begby er det som for skutt? Begby får ballen på kanten og setter innover i banen, han får skutt og Sandefjords keeper får akkurat slått ballen til corner.

Så etter 58 minutter får endelig Sandefjord hull på byllen, Kurtovic får ballen rundt cirka midt på FFKs halvdel, han får lagt ballen opp til Larsen som kommer alene på høyrekanten til Fredrikstad, Larsen får lagt ballen inn til en ventende Kovacs som vinner duellen med FFK forsvaret og satt ballen i mål bak en utspilt Per Morten Kristiansen, dermed er vi likt i Sandefjord.

Kampen fortsetter å bølge fremover og Fredrikstad prøver å svare og få sette inn nok en scoring, men i stedet er det Sandefjord som får den avgjørende scoringen. Etter 72 minutter får Kevin Larsen ballen på kanten, han legger inn til Sødlund som får headet mot målet, ballen går via Fredrikstads Erik Tønne og via beina til Per Morten Kristiansen og i mål. Sandefjord har snudd kampen og leder 2 – 1 på komplett.no arena.

Fredrikstad prøver å svare og gjør noen bytter for å svare igjen. Etter 78 minutter prøver Wembangomo seg med et veggspill med Håvard Åsheim, men Sandefjord rydder unna. Etter 81 minutter så er det Moustapha Ndaiye som prøver seg, men skuddet blir reddet av Kjetil Berge som blokkerer unna. Fredrikstad klarer aldri å svare, og dermed ender kampen 2 – 1 til Sandefjord, FFK går dermed på sitt første tap siden Mons Ivar Mjelde tok over og må jobbe videre og se frem til neste kamp som er den viktige hjemmekampen mot Ranheim. Sandefjord på sin side har igjen fått kontakt med 1 plassen i Obos ligaen, Kristiandsund leder nå ligaen med bare 4 poeng på Sandefjord.

Fredrikstad stilte med disse 11 i en 4 – 4 – 2 formasjon: