Salzburgs Champions League-forbannelse

180
Heller ikke i år har Salzburg klart å kvalifisere seg til Champions League. Bilde: Red Bull Salzburg klubblogo Wikimedia.

RB Salzburg har fortsatt ikke lykkes med å kvalifisere seg til Champions League. Til tross for 2-0-ledelse mot Røde stjerne i omkampen klarte de østerrikske seriemesterne til slutt ikke å ta seg videre – for 11. gang.

Salzburgs «forbannelse» startet i 2006 da Valencia ble for store. Året etter røk klubben i to tette oppgjør mot Skakhtar Donetsk. I 2009 og 2010 røk Salzburg ut mot to israelske lag, først Maccabi Haifa, og deretter Hapoel Tel Aviv. I 2012 fulgte klubbens største fadese: I den andre runden klarte Salzburg ikke å slå luxembourgiske F91 Dudelange. De følgende motstandere som kastet Salzburg ut av kvalifiseringen var større: Fenerbahce, to ganger Malmö FF og Dinamo Zagreb. I fjor knuste HNK Rijeka Salzburgs Champions League-drømmer.

I år ble serbiske Røde stjerne Beograd for store. Den første kampen i Serbias hovedstad endte 0-0. I omkampen var østerrikerne best, og etter to scoringer av Munas Dabbur ledet hjemmelaget 2-0 etter 48 minutter. Det var likevel ikke nok: Mohamed Ben Nabouhane scoret to mål på to minutter (65., 66.) og sørget for at gjestene avanserte til Champions League på grunn av flest bortemål. Salzburg mislyktes også i 11. forsøk med å ta seg til gruppespillet i Champions League.

– Jeg kan si at det sitter folk, som ikke var på banen i dag, i garderoben og gråter, sa Salzburgs trener Marco Rose etter kampen.