Sarpsborg slo Maccabi Tel Aviv – Molde-tap mot Zenit

264
Uefa Europa League logo

Sarpsborg 08 har skaffet seg et godt utgangspunkt for å kunne nå gruppespillet i Europa League. I den første playoff-kampen vant Sarpsborg 3-1 mot israelske Maccabi Tel Aviv på hjemmebane. Molde FK, derimot, tapte mot russiske Zenit St. Petersburg.

Sarpsborg 08 – Maccabi Tel Aviv 3-1

Etter kun sju minutter hadde to dødballer sendt Sarpsborg 2-0 i ledelsen. Tobias Heintz slo et frispark i feltet etter ett minutt. Innlegget fant verken med- eller motspiller og havnet rett i mål. Kun fem minutter senere fikk Sarpsborg idømt et straffespark etter at Patrick Mortensen ble sparket i ansiktet. Matti Lund-Nielsen satte straffen i mål.

Til tross for en meget dårlig start viste også bortelaget seg å være farlig, og etter tolv minutter scoret Maccabi. Denne gangen var det gjestene som ble tildelt straffespark, og Vidar Örn Kjartansson gjorde ingen feil.

Maccabi jaktet deretter utligningen. Etter en halvtime hadde gjestene to store muligheter, men Joonas Tamm og en redning på streken av Joachim Jørgensen hindret utligningen.

Det var Sarpsborg som scoret på nytt ti minutter etter pausen. På nytt fikk Sarpsborg straffe, selv om forseelsen skjedde utenfor feltet. Det brydde ikke Mortensen seg om, og økte ledelsen til 3-1.

Sarpsborg spilte deretter smart. Hjemmelaget kom ikke til noen nevneverdige muligheter, men hadde også god kontroll på gjestene. Kun Aaron Schoenfeld dukket opp i en farlig posisjon, men på nytt reddet Jørgensen sitt lag.

Zenit St. Petersburg – Molde FK 3-1

Zenit åpnet offensivt, men unntatt et stolpeskudd av Sebastian Dirussi ble det ingen store sjanser ut av den offensive åpningen. Etter et kvarter kom Molde seg bedre inn i kampen, men klarte heller ikke å skape noen nevneverdige muligheter.

To minutter før pausen tok gjestene likevel ledelsen. Ved hjelp av stolpen banket Eirik Hestad ballen i mål fra utenfor sekstenmeteren.

Selv om Molde klarte å stå imot Zenit bedre i begynnelsen av andre omgang enn i starten av første, var det russerne som hadde mulighetene. Andreas Linde reddet Smolnikovs skudd og Etzaz Hussain klarerte en heading på streken.

20 minutter før slutt kom utligningen. Artem Dzyuba hoppet høyest i feltet og stusset Dirussis innlegg forbi Linde.

Etter utligningen hadde Zenit fullstendig kontroll på kampen og jaktet ledelsen. Den kom ti minutter senere. Dzyuba traff stolpen, men Anton Zabolotnyi var først på returen og satte den i mål.

Hjemmelaget hadde fortsatt ikke nok og økte ledelsen kort tid før slutt. Et hjørnespark havnet hos Miha Mevlja, som scoret fra kort hold.