Schalke sikret sølvet, etter at Dortmund snublet

155

Schalke 04 sikret andreplassen i Bundesligaen da de slo Augsburg på bortebane, det ble klart etter at Borussia Dortmund tapte 1-2 på eget gress.

Etter at Svhalke 04 beseiret Augsburg lørdag ettermiddag med 1-2 på bortebane, og ettersom Borussia Dortmund ikke maktet å vinne over Mainz. Så ble det klar at Schalke 04 for første gang siden 2010 tar andreplassen i Bundesliga. For mens Schalke gjorde jobben i bortekampen mot Augsburg, klarte ikke Borussia Dortmund å tape hjemme mot Mainz 05, hvor det endte 1-2 etter scoring fra Bote Baku og Yoshinori Muto sendte gjestene foran med en 0-2 ledelse etter drøye tretten minutter ut i kampen. Hjemmelaget fikk en utligning bare tre minutter senere ved Maximilian Philipp. Flere mål ble det ikke i kampen på Signal Iduna Park.

Schalke tok ledelsen ved Thilo Kehrer etter 23 minutter, men bare minutter etter scoringen til Kehrer kom utligningen ved Augsburgs Phillip Max (27). Men det varte ikke lenge før gjestene igjen var i føringen etter at Kehrer scoret sitt andre for dagen. Flere mål ble det ikke, og med en serierunde igjen av årets sesong og med en fem poengsluke ned til rivalen Borussia Dortmund, har Schalke 04 sikret sølvmedaljen.

HSV nærmer seg ett nedrykk etter tapet

Den tradisjonsrike klubben er i alvorlig problemer før den siste runde av årets Bundesliga, etter at laget gikk på en smell mot Eintracht Frankfurt. Klubben har vært i mange slike situasjoner de siste årene.

Og når ser det ut til at klubben er på vei ut av toppdivisjonen. I går tapte de 3-0 i bortekampen mot Eintracht Frankfurt. Klubben står med 28 poeng og er på direkte nedrykk før siste runde. Det er to poeng opp til VfL Wolfsburg som er på kvalikplassen.