Se, her jubler Schalke-spillerne!

171

Schalke har fått en forferdelig start på Bundesliga-sesongen og har tapt de fem første kampene.

Men i går kom endelig seieren for storklubben fra Galsenkirchen da de møtte Red Bull Salzburg i Europa League.

Også den andre tyske representanten i Europa League gjorde seg bemerket med Mainz sikret seg en historisk kveld da de tok sin aller første seier i et gruppespill i Europa.

Schalke har aldri fått en dårligere start i Bundesliga, men i Europa har det gått bedre i høst. De tok sin andre seier i gruppespillet, og sammen med Krasnodar som begge har seks poeng har de fått en tidlig luke på Red Bull og Nice som er uten poeng.

De kongeblå startet aggresivt og ga ikke Red Bull noe som helst ro, og Leon Goretzka satte fortjent laget i ledelsen etter 15 minutter da han satte en retur fra keeper på sitt eget skudd i mål. Markus Weinzierls mannskap gikk så opp til 2-0 tidlig i andre omgang på et selvmål etter et skudd fra Benedict Höwedes gikk via en motspiller. Naldo, en av de midstopperne i verden som scorer flest mål, headet inn en corner og da var kampen kjørt. Gjestene fikk en redusering på slutten, men seieren var aldri i fare.

Det bør gi Schalke en viss selvtillit foran den sjette serierunden til helga. Da skal de opp mot Borussia Mönchengladbach søndag – interessant nok mot Gladbach som i fjor høst tapte de fem første kampene – men vant de fem neste og ble til slutt nummer fire på tabellen.

Mainz viste ingen tegn til trøtthet selv om de hadde reist 4.000 kilometer østover til Aserbadsjan for å møte Qäbälä. Mainz dominerte første omgang spillemessig uten å skape mange sjanser, men tok ledelsen etter 41 minutter ved Yoshinori Muto. Tidlig i andre omgang snudde hjemmelaget til ledelse 2-1, men Mainz kom tilbake. Jhon Cordoba utlignet til 2-2 bare minutter etter at han kom inn på banen, og Levin Öztunali avgjorde kampen etter 78 minutter.