Serie A 6. runde: Bare Juve og Napoli kjører videre

206

Etter seks runder prøver Juve og Napoli årets første spurt. I den vanlige søndagskampen før Mesterliga vinner begge topplagene.
Juve spiller en veldig konservativ kamp i Palermo og må takke Goldanigas uheldige touch på Dani Alves halvhjertede forsøk.
Napoli ser litt bedre ut mot velorganiserte Chievo, men det var fortsatt litt mye stopp-og-gå for dem.

Det går an å spare spillere og krefter med hensyn til Europa-cup kampene, og Serie A sitt nåværende nivå tillater slike friheter: forfølgerne snubler faktisk i lave hinder og mister viktige poeng og muligheter.

Roma blir rundspilt av Torino, Inter og Milan spiller uoverbevisende uavgjort. Tredjeplass ligger allerede fire poeng tilbake.

PALERMO – JUVENTUS 0-1

Allegri bestemmer seg for litt rotasjon og taktisk eksperiment i en relativt lav-risk bortekamp i Palermo.
3-5-2 uten Chiellini og med to ekte spisser er en interessant idé, men uflaks ødelegger planen når midtstopper Rugani må forlate banen etter en halvtime. Juan Cuadrado kommer inn og formasjon blir en skiftende 4-4-2/4-3-3.
Det funker ikke spesielt bra for Juve er ikke i stand til å virkelig ta grep på oppgjøret. Higuain har to halvsjanser, men tidligere Vålerenga-spiller Giancarlo Gonzalez og keeper Josip Posavec er flinke å stoppe fjorårets målkonge.
Palermo kommer sjelden nær Buffon, som plukker enkelt opp Aleesamis svake skudd etter en god sololøp.
Jo lenger det står 0-0, jo mer risikabelt blir det for Juve. Heldigvis kommer målet, men det er mer flaks enn bravur. Dani Alves skyter fra langt langt hold, Goldaniga treffer med hæl og overlister Posavec.
Den slovenske keeperen redder sine lagkamerater med to kanonredninger på Mandzukic og når han ikke rekker, vinker linjemann offside på kroaten.
Igjen er det bare Aleesami som merker seg i angrep, men oppgaven er altfor vanskelig for én mann. Til og med mot 10-mann Juve etter Asamoahs skade klarte ikke Palermo å skape trøbbel for Buffon.

Juve vinner en annen «så-som-så-kamp». Av og til skrur de tempo opp og ser farlige ut, nesten ustoppelige, men oftere kjører de på halv maskin: en dristig spillestil som bare de ekte storlagene kan lykkes med.
Bianconeri er gode, men ikke så gode.

Allegri virker igjen ikke begeistret over det han så, men på machiavellisk vis, er det resultatet som gjelder.
“Vi tar gjerne seieren hjem – sa han – Det var viktig å vinne og vi visste at det ikke var en lett kamp. Når et lag vinner 1-0 betyr det at de har guts og kan ‘lide’ litt. Teknisk sett var det ikke en god forestilling, men gutta viste mot”.

Midtstopper og garderobeleder Leonardo Bonucci er mindre diplomatisk: “Resultatet er det eneste positive – forklarer midtstopperen – Vi må bli bedre på alle områder. Et lag som oss bør ikke gjøre så mange feil. Balltap kan fort komplisere slike kamper”.

NAPOLI – CHIEVO 2-0

Sarri roterer spissen igjen, og Gabbiadini får en sjanse til. Denne gang går det bra og han scorer halvveis ut i første omgang da han køler ballen i lengste hjørnet med venstrefoten etter en god kombinasjon mellom Hamsik og Callejon.
Napoli fortsetter å angripe og finner 2-0 med Hamsik før pause. Det er mål nummer 100 for slovakeren i Napoli-drakt.
I andre omgang er vertene flinke å kontrollere ledelsen og de tilbyr Chievo bare en sjanse: eksen Floro Flores er alene mot Reina, han runder keeperen, men går over ende på Koulibalys oppløp. Dommer vinker overraskende spillet videre, og reprisen viser at det var lite kontakt, kanskje ikke nok til å blåse straffe.

En smart seier for Napoli mot en strukturert motstander som ofte har gjort det vanskelig for dem.
Andre omgangen er kanskje det beste tegn supportere kunne håpe på. Alle vet at Napoli er ustoppelige når de angriper i full fart, men de har hittil vært mindre dyktige til å la klokka gå uten å risikere.

Sarri er nokså fornøyd, men vil ikke høre ordet Scudetto.
“Vi spilte to greie kamper men vi fortsetter å gjør feil for vi er overfladiske og late av og til – sa han i intervjuer – Scudetto? Bank i bordet”. Men i typisk italiensk stil, gjør og sier han ikke egentlig dette, men han berører sin mannlige sone, og beskriver gesten på live TV.
Mye bedre enn den grinete Sarri vi fikk for noen dager siden.

INTER – BOLOGNA 1-1

Frank de Boer holder hendene på plass, men han sender tunge beskjeder han også.
Etter Caner Erkin, som ble sendt hjem til Tyrkia uten å ha fått en sjanse, og Marcelo Brozovic, mer eller mindre ute av bildet pga uprofesjonell oppførsel, er det Geoffrey Kondogbia som opplever trenerens vrede.
Den omdiskuterte, og hittil stort sett skuffende midtbanespiller byttes ut etter 28 minutter i Bologna-kamp etter at hans balltap har sendt gjestene i føringen.
Inter redder et poeng og fortjener egentlig mer. Icardi er derimot helt borte, men Perisic herjer på sin venstrekant og i feltet også. Keeper Da Costa er dyktig selv og kroaten mangler litt presisjon i avslutning: ikke overraskende for han styrer Inters angrep på egen hånd.
Helt på tampen header Ranocchia, den gamle syndebukken, like utenfor.

Inter kaster to poeng bort, men De Boer sin modige avgjørelse skifter fokus, noe som i Inter ikke har skjedd siden en viss portugisisk guru.
Treneren er nådeløs med Kondogbia i presskonferanse: “Det er uakseptabelt… – sa han – I morges snakket vi og jeg forklarte at han må spille enkelt, men han hører ikke på dette øret. Han gjentar samme feil hele tiden”.
Skal Kondogbia legges til vrakslista? Priselappen hans tyder på nei, men De Boer er ikke en tilgivende type.

TORINO – ROMA 3-1

Roma sin trener er i enda verre humør etter laget ble rundspilt av Torino.
Spalletti har mistet tålmodighet før og akkurat etter liknende kamper.
“I den minste motgangen tenker noen at alt skal ordne seg bare de har gode tekniske ferdigheter, men uten å gjøre det med omhu og hodet – kommenterer han skarpt – Dette er rent galskap, og det har nå blitt et kronisk problem. Kanskje skulle treneren selv ha lagt merke til det i trening og prøvd å rette situasjonen”.

Et stygt tap for Roma mot et godt Torino som viser kvalitetene sine. Belotti og eksen Iago Falque sørger for tre viktige poeng, sammen med Joe Hart, endelig på nivået alle forventet med et par solide redninger.
Kampen er åpen men det er Torino som tar ledelsen med Belotti tidlig. Begge keepere har mye å gjøre for å unngå flere baklengs.
Toro sin nummer 9 er tilbake i god form og tvinger eks-lagkamerat Bruno Peres å gi en straffe. Iago Falque banker den inn og jubler uten å bry seg om sine tidligere supporteres følelser.
Bursdagsgutt Totti feirer 40 år med en straffemål han også, men det er Toro som ler sist, igjen med Falque.

I tillegg til en dårlig prestasjon må Spalletti også takle med Tottis kone, som i en lang intervju har beskrevet treneren som “en smålig mann” i forhold til striden mellom han og kapteinen i våres.
Ikke akkurat det Roma trenger i en allerede komplisert situasjon. Spalletti har mye å jobbe med, men miljøet støtter ham ikke, spesielt når det dreier seg om Totti sin rolle.

FIORENTINA – MILAN 0-0

Ganske kjedelig oppgjør mellom to lag som har enten mistet gnisten (Milan) eller aldri har hatt den (Fiorentina).
Ilicic straffebom er kampens største sjanse, med et par andre halvgode involveringer fra vertene. Milan prøver bare to ganger men Niang og Bacca som avslutter utenfor.
Poengdeling gagner ingen.

LAZIO – EMPOLI 2-0

Lazio sikrer seieren med Keita og Lulic, men de må takke keeper Strakosha, for Empoli skaper noen gode muligheter og resultatet kunne ha vært annerledes.

GENOA – PESCARA 1-1

Litt tur for Pescara mot 9-mann Genoa. Giovanni Simeone, sønnen til Atletico Madrids trener, sender Genoa foran, men Edenilson får to gule og litt senere prater Pandev på seg direkt rødt kort.
Gjestene presser og utligner med Manaj til slutt. Et fortjent poeng som skulle ha kommet også uten litt ‘hjelp’ fra motstandere.
Genoa er rasende, men dommer Irrati hadde gode grunn til sine avgjørelser.

SASSUOLO – UDINESE 1-0

Sassuolo sliter på tampen, men tar tre poeng. Det er ikke lett å spille så ofte og det blir tøft for et lag som ikke er vant til det.
Under sånne omstendigheter er det vel ikke lov å diskutere om hvordan seiere kommer, så lenge de kommer.

CAGLIARI – SAMPDORIA 2-1

En gedigen tabbe av Viviano gir Cagliari en fortjent seier som nesten slapp. Bruno Fernandes utligner Joao Pedros mål fem minutter før slutt og Samp tror de har reddet et poeng.
Cagliari gir seg ikke og stormer frem: Viviano slurver med en klarering utenfor 16-meteren og Melchiorri takker og score seiersmål, sitt første i Serie A etter en lang skade.
Sampdorias nedtur fortsetter, uten at trener og spillere klarer å finne en løsning.

CROTONE – ATALANTA 1-3

Hierarkiet på bunn er nå soleklar… Crotone skal trenge et mirakel til å overleve og nesten like mye til og med bare for å ha en rimelig sjanse.
Atalanta dominerer og seieren er i lomma etter bare én omgang. Petagna scorer etter to minutter, Kurtic dobler på corner mens Cordaz er ute og boksee lufta, og Gomes sin suser på overtid dreper kampen.
Andre omgang produserer bare et rødt kort til Kessié og Crotones redusering med Simy når det er altfor sent.
Crotone prøver, men mangler rett og slett kvalitet. Atalanta er ikke friske igjen, men kan nå puste litt.