God sesongstart for Hertha Berlin

282

Med både Rune A. Jarstein og Per Ciljan Skjelbred fra start av i seriepremièren mot VfB Stuttgart. Hertha Berlin innledet den nye sesongen med en 2-0 seier over nykommerne Stuttgart på eget gress.

Både Jarstein og Per Ciljan Skjelbred spilte fra start da Hertha Berlin tok imot nyopprykkede Stuttgart på Olympiastadion i den tyske hovedstaden. Skjelbred gjorde en god jobb i 90 minutter på sentral midtbane. Det virket som gjestene slett med å tilpasse seg nivået i sin første seriekamp i den øverste divisjonen.  I vårsesongen scoret ikke Leckie et eneste mål, men i nye omgivelser fant han seg umiddelbart til rette. Ledermålet kom 33 sekunder ut i 2. omgang etter et innkast, mens 2-0-målet etter hjørnespark i det 62. minutt punkterte kampen.

Nordtveit fra start i seier

Nordtveit som var en av tre stoppere i Hoffenheim forsvaret, og bidro til å holde gjestende Werder Bremen fra målet. Vinnermålet lot imidlertid vente på seg, men André Kramaric løsnet et skudd i det 84. minutt som endret retning og endte i gjestemålet til 1-0.

Hoffenheim fikk dermed en liten opptur og selvtillit foran returkampen mot Liverpool i Champions League-kvalifiseringen til uken. Nordtveit kom til en stor sjanse etter hjørnespark etter et kvarter, men traff ikke mål.

En god sesongstart ble det også for Iver Fossum og Hannover, som vant 1-0 borte mot Mainz, men nordmannen var ikke med troppen. Hvor det var Martin Harnik som ble matchvinner i klubbens comeback i Bundesliga.

Imponerte

Borussia Dortmund imponerte i sin første kamp under den nye trener Peter Bosz og vant 3-0 borte mot et tafatt VfL Wolfsburg. Dermed er det du gule fra Dortmund, som er på førsteplassen førsteplassen foran tittelforsvarer Bayern München, som innledet sesongen med 3-1 over Leverkusen fredag.

Christian Pulisic, Marc Bartra og forrige sesongs toppscorer i den tyske Bundesliga Pierre-Emerick Aubameyang scoret målene for Dortmund.

Hamburg vant på eget gress

Hamburg, som så vidt unngikk nedrykk forrige sesong og røk ut av cupen mot et lag fra nivå tre, innledet seriesesongen med 1-0-seier over Augsburg takket være scoring av Nicolai Müller i det 81. minutt.