Sevilla-derby, Costa tilbake og Real Madrid feiler igjen

299

Mens det har vært ligapause og cup-runde i de andre store fotball-landene, så har Spania hatt full liga-runde denne helgen. Den mest spennende kampen denne runden har definitivt vært lokaloppgjøret i Sevilla mellom Sevilla og Real Betis. Et av det «heteste» oppgjørene i Spania. I tillegg er Diego Costa tilbake i Atletico og det går ikke ubemerket hen.

Det ble en fantastisk underholdende kamp for den nøytrale tilskuer. Lillebror Betis startet showet med å score allerede i første spilleminutt (Fabian). Sevilla var klare favoritter i denne kampen, og når de utlignet etter 13 minutter (Ben Yedder), tenkte de fleste at det går den veien. Men Betis ville det annerledes og gikk på nytt i ledelsen etter 21 minutter ved Feddal. Sevilla skapte balanse i regnskapet og utlignet rett før pause ved danske Simon Kjær.

Etter en drøy times spill skjer det mye. 3 mål på 4 minutter 2-3 ved Durmisi og 2-4 ved Sergio Leon. Sevilla reduserte rett etter til 3-4 ved Lenglet. Christian Tello (ex. Barcelona) fastsatte sluttresultatet til 3-5. Det blir full fest i Betis.

I Sevilla på 30-tallet var det en mening om at fotball skulle spilles av de velstående og ikke arbeiderne. Dermed ble Betis grunnlagt. Dette klasseskillet lever i beste velgående, så her er det mye rivalisering og prestisje. Det er overklassen mot arbeiderklassen.

Diego Costa er tilbake i klubben han ble god i. Atletico Madrid har tatt han tilbake og som alle vet, Costa er ikke mors beste barn. Krangling, småslossing, scoring og 2 gule kort i første seriekamp. Som Marca skrev «Costa er tilbake». Atletico vant 2-0 over Getafe. Correa scoret først for hjemmelaget. Atletico ligger på 2. plass etter denne runden.

Valencia slo Girona 2-1 hjemme og beholder 3. plassen. Las Palmas begynner virkelig å se Segunda Division nærme seg. 1-2 hjemme for Eibar er ikke bra etter å ha ledet 1-0. Leganes fortsetter å levere, 1-0 hjemme over Real Sociedad.

Villareal ga bort en seier mot Deportivo etter å ha ledet 1-0 helt til 84. minutt. Athletic Bilbao har begynt å vinne igjen etter en svak periode og slo Alaves 2-0 hjemme.

Barcelona – Levante 3-0. Som forventet ble det en relativt komfortabel seier for serielederen etter scoringer av Messi, Suarez og Paulinho. Dembele tilbake i startoppstillingen etter lang skade. Barcelona virker trygge og sterke og med Coutinho signert, så er det vanskelig å se at noen skal kunne ta fra de tittelen.

Real Madrid fikk slite borte mot Celta. De havnet bakpå etter at Wass ga hjemmelaget ledelsen. Men Bale sørget for 2 raske mål og ledelse 2-1 etter første omgang. Etter 72 minutter blir Aspas felt av keeper Navas, men Aspas bommer på straffen. Etter 82 minutter scorer Celta ved Maxi. 2-2 og Real Madrid er 16 poeng etter Barcelona (riktig nok med en kamp mindre spilt). Det blir spennende og se hvor lenge Zidane får arbeidsro fremover.