Spania utslått i straffekonkurranse!

163

Dagens første kamp var mellom en av favorittene til mesterskapet mot vertsnasjonen Russland. Spania var store favoritter i dette oppgjøret. Russland kom seg videre fra en av de enkleste gruppene etter å ha slått ut Saudi Arabia og Egypt.

Spanias nye sjef Hierro hadde valgt å hvile Iniesta og lot Asensio få sjansen. Nacho fikk også sjansen fra start i stedet for Carvajal som normalt er første valg.

Allerede etter 12 minutter var det klart for 1-0 til Spania etter et selvmål av Ignashevich. Godt presset av Ramos. Spania dominerte banespillet som de stort sett alltid gjør og hadde ballen i 67% av tiden. De skapte likevel ikke mange store sjanser. Derimot så leverer de en gavepakket til Russland. En heading i hånda til Pique gir straffe. Han har hånda oppe og det er en riktig avgjørelse, selv om den er uforskyldt. Straffen settes perfekt inn av Dzyuba. De Gea går til høyre og ballen settes knallhardt inn i motsatt hjørne. Straffen kom etter 41 minutter og 1-1 var også pauseresultatet.

Andre omgang ble en kjedelig affære. Tempoet i kampen virket å falle ganske betydelig, og det ble skapt lite sjanser fra begge lag. Spania fortsatte å trille ball, men det ble ikke så mye ut av det spillemessige overtaket. Russland lå kompakt i forsvar og ble satt på lite store prøver. Spania satte inn Iniesta, Carvajal og Aspas på slutten. Det ble noe mer tempo og trykk etter dette, men det endte likevel 1-1 etter ordinær tid.

Ekstraomganger.
Spania dominerte spille også gjennom  ekstraomgangene. Russland så ut som om de ønsket straffekonkurranse. Spania skapte noen muligheter på dødball, men det ville seg ikke. Det var en straffesituasjon der Ramos ble holdt i trøya. Dommeren hadde dialog med VAR, men det ble ikke gjort om på avgjørelsen. Ekstraomganene endte målløse og vi får VM’s første straffekonkurranse.

Straffekonkurranse.

Syndebukkene for Spania ble Koke og Aspas. Begge straffene var svake og ble greit reddet av Akinfeev. De Gea var nære å redde et par han også, men marginene var på Russlands side. Vi gratulerer vertsnasjonen Russland med kvartfinale. Dette var en stor fjær i hatten for hjemmelaget. Ingen levnet Russland veldig store sjanser til å gå videre.