St. Pauli og Paderborn med hjemmeseiere – Poengdeling mellom Ingolstadt og Fürth

180
Ett mål og én målgivende mot Darmstadt: St. Paulis Richard Neudecker. Bilde: Wikimedia.

På fredag vant både FC St. Pauli (mot SV Darmstadt) og SC Paderborn (mot Jahn Regensburg) 2-0 på hjemmebane. Den tredje fredagskampen i 2. Bundesliga mellom Greuther Fürth og FC Ingolstadt endte 1-1.

FC St. Pauli – SV Darmstadt 98 2-0

I starten var St. Pauli mye i Darmstadts halvdel, men hadde kun noen halvsjanser. Selv om St. Pauli var farligst, utviklet det seg en kamp uten mange målsjanser: Begge lag hadde én mulighet i første omgang. Johannes Flum headet Mats Møller Dahlis innlegg over målet, og Aytac Sulus heading ble reddet godt av Robin Himmelmann.

I andre omgang tok det ikke lang tid før St. Pauli tok ledelsen. Møller Dæhlis innlegg fant Richard Neudecker, som avsluttet bedre enn kollega Flum i første omgang. Deretter var hjemmelaget best, spilte med høyt press på ballførende, og kom til noen gode avslutninger. Den beste muligheten bommet Sami Allagui på da han kunne gå alene med keeper etter Møller Dæhlis pasning, men ødela situasjonen med en dårlig berøring.

Fem minutter før slutten klarte vertene å avgjøre kampen. Neudecker kunne gå i sekstenmeteren med ballen og spilte en fin pasning på Christopher Buchtmann. Buchtmann kunne bredside ballen i buret fra tre meter. Kort tid etter kunne Waldemar Sobota ha økt ledelsen, men traff kun tverrliggeren. Til slutt vant «Kiezkicker» fortjent mot Darmstadt. St. Pauli har seks, Darmstadt tre poeng etter to kamper.

SC Paderborn 07 – Jahn Regensburg 2-0

I 27 minutter skjedde det ingenting, før Paderborn hadde kampens første mulighet. Fire minutter senere headet Klaus Gjasula hjemmelaget i føringen etter et hjørnespark. Både Christopher Antwi-Adjei og Sven Michel burde ha økt ledelsen før pausen, men bommet på mulighetene. Regensburgs eneste sjanse i første omgang hadde Marcel Correia. Midtstopperens heading ble reddet på streken av Mohamed Dräger.

I andre omgang hadde på nytt Michel en stor mulighet som Philipp Pentke reddet. Kort tid etter var Regensburgs sisteskanse sjanseløs. Marc Lais mistet ballen dypt i egen halvdel. Michel sendte en pasning til Philipp Klement som hamret ballen under tverrliggeren fra rett utenfor sekstenmeteren.

Rett etter hadde Regensburg sin største sjanse: Sargis Adamyan traff stolpen fra kort hold. Deretter klarte Paderborn stort sett å holde Regensburg unna eget mål, og det ble ikke noen flere muligheter. Etter to kamper har begge lag dermed tre poeng.

FC Ingolstadt 04 – SpVgg Greuther Fürth 1-1

Ingolstadt drev med sjansesløseri i første omgang. Dario Lezcano bommet to ganger på mål, Kittel én gang. Thorsten Röcher bommet på hjemmelagets største mulighet før pausen da han hamret ballen i tverrliggeren fra kort hold. Fürth, som var heldige å ikke ligge unna, ble kun farlige ved to skudd av Julian Green og David Atanga.

I andre omgang reddet Sascha Burchert mesterlig mot Leczano, før Fürth straffet hjemmelaget for sløseriet. Midtstopperen Lukas Gugganig sendte bortelaget i ledelsen etter et hjørnespark. Et kvarter senere utlignet Ingolstadt også etter et hjørnespark. Ballen havnet hos Röcher som traff målet denne gangen.

I sluttfasen av kampen slet Ingolstadt med å spille seg til flere muligheter, og Fürth klarte nå å forsvare seg. Bortelaget sikret seg et noe heldig poeng, og har nå fire poeng. Ingolstadt har kun det ene poenget etter to kamper.