St. Pauli ute etter cup-dramatikk – Schalke videre

131

Mats Møller Dæhlis FC St. Pauli er ute av cupen. Mot SV Wehen Wiesbaden tapte klubben fra Hamburg 2-3 etter ekstraomganger. Schalke og Darmstadt tok seg videre til runde to.

SV Wehen Wiesbaden – FC St. Pauli 3-2 e.e.o.

Mot laget fra 3. Liga styrte St. Pauli kampen i første omgang, men uten å komme til muligheter. Wehen forsvarte seg bra og tok ledelsen etter en dødball. Sören Reddemann scoret kampens første mål etter et hjørnespark. Fem minutter etter pausen utlignet Richard Neudecker, igjen etter en corner. I resten av omgangen bølget kampen fram og tilbake. Begge lag hadde flere kjempemuligheter til å ta ledelsen, men klarte ikke å score. I ekstraomgangene ble kampen dramatisk. Manuel Schäffler scoret på et billig straffespark og rett etterpå økte Niklas Schmidt ledelsen. St. Pauli ga aldri opp. Christopher Avevor sørget for nytt håp hos gjestene ti minutter før slutten, men det ble ikke flere scoringer.

1. FC Schweinfurt – FC Schalke 04 0-2

Schweinfurt (Regionalliga) spilte uten stor nervøsitet, men Schalke dominerte kampen. Likevel ble det ikke mange sjanser ut av det, og Bundesligaklubben trengte en straffe for å ta ledelsen ved Nabil Bentaleb. Også i andre omgang ble Schalke først og fremst farlige etter dødballer, men slet mot etablert forsvar. Kampen ble avgjort et kvarter før slutten – etter en dødball. Daniel Caliguiris hjørnespark headet Matija Nastasic i nettmaskene.

1. FC Magdeburg – SV Darmstadt 98 0-1

I Magdeburg møttes to lag fra 2. Bundesliga. Kampens eneste scoring kom allerede etter litt over to minutter. Marvin Mehlem ble felt i sekstenmeteren og Tobias Kempe konverterte straffesparket. I en intens kamp hadde Magdeburg to gode muligheter før pausen. I andre omgang forsvarte Darmstadt seg bra, mens Magdeburg manglet kreativitet for å komme til flere muligheter. Hjemmelagets eneste sjanse i omgangen hadde Marcel Costly som bommet hårfint på mål, slik at Darmstadt til slutt avanserte til andre runde.