TABELLTIPS: Slik ender Bundesliga 2017/18

151
Fordelingene av tv-pengene gir en fordel til Bayern München. Foto: Bundesliga.com

Bundesliga-sesongen er like rundt hjørnet, og da pakkes alt som heter overgangsrykter, gassgrill og kjæreste ned i eskene, for nå begynner alvoret. Den 54. utgaven av Bundesliga sparkes i gang fra Allianz Arena på fredag når Bayer 04 Leverkusen kommer på besøk. Hvem rykker ned? Hvem spiller Europa neste sesongen og hvem tar de fire øverste plassene? Det er klin umulig å spå, men fotballnerd.no, med Bundesliga-fanatiker Markus Engen skyter fra hoften, og mener vi har funnet fasiten på hvordan Bundesliga ender 2017/18 sesongen.

Vi oppsummerer kort. Starter på tabelltopp, og kryper oss ned til 18. plass. Når det kommer til tabelltips så vil mange være enig, og uenig. Vi vil gjerne vite hvordan du tror Bundesliga ender i år!

- Annonse -

1. PLASS: FC BAYERN MÜNCHEN

 

Hjemmebane: Aliianz Arena
Trener: Carlo Ancelotti
Tabellplassering i fjor: 1. plass

Vurdering: Fem strake seriegull, Bayern ser solide ut på papiret, og har seriegull nummer seks i sikte.

Med Sebastian Rudy, Niklas Süle, James Rodriguez og Corentin Tolisso inn portene på Allianz Arena viser Bayern at de for alvor skal være med i kampen om Champions League trofeet samt fortsette vinne hjemlig serie. Dog mistet bærebjelkene Philipp Lahm og Xabi Alonso som begge har lagt opp i tillegg til Holger Badstuber (Stuttgart) og Douglas Costa (Juventus).

Fjorårets storskårer Robert Lewandowski ga seg ikke før han endte på 30 ligamål. Den høyreiste spissen fra Polen blir minst like viktig i år for laget som skåret 89 mål i fjor og slapp inn kun 22, som var færrest av alle lag. Robben ser også ut til å komme tilbake i godt gammelt slag, og vil produsere plenty av sjanser for den sydtyske klubben.

Robert Lewandowski ble igjen avgjørende for Bayern med scoring

 

Trener Carlo Ancelotti er vant til å strekke trofeer i været, og hadde få problemer med å lede Bayern til sitt femte strake seriegull i år, og jakter klubbens 28. trofe i tillegg til at Champions League trofeet vil stå høyt prioritert hos «Stern das Südens» som er et av klubbens kallenavn. Vi spår et nytt seriegull til overlegene Bayern München som serieåpner mot Leverkusen fredag kveld.

 

2. PLASS: BORUSSIA DORTMUND

Hjemmebane: Signal Iduna Park
Trener: Peter Bosz
Tabellplassering i fjor: 3. plass

Vurdering: Klubben er sulten på suksess. Fotballbyen er pyntet i gult og sort, men må nok nøye seg med en god andreplass. Bayern blir for sterke.

På papiret en meget sterk tropp, med flere «game changere» som Marco Reus, Pierre-Emerick Aubameyang, Kagawa Shinji og Ousmane Dembele Ryktene svirrer om Dembelè til FC Barcelona, og angriperen Aubameyang har vært linket bort fra Borussia til blant annet Chelsea. Klubben var tidlig ute og sikret seg Mahmoud Dahoud fra Gladbach, Ömer Toprak og Maximilian Philipp fra SC Freiburg. Alle spennende spillere som har prestert meget bra i sine forrige klubber og som passer stilen til Dortmund. Ut av Matthias Ginter (Gladbach) og Sven Bender (Gjenforent med broren, Lars i Leverkusen). Sånn sett kommer sterkt ut av overgangsmarkedet, og klarer de å beholde stjernene så kan Dortmund-supporterne få mye å glede seg over hvis «Die gelbe» får det til å stemme.

Peter Bosz har kommet inn for Thomas Tuchel på trenerfronten. Nederlenderen førte Ajax til sølv i Europa League finalen forrige sesong, hvor de tapte mot Manchester United. Bosz har brukt litt forskjellige formasjoner i oppkjøringen, blant annet den populære 3-4-3. Sett litt varierende ut i oppkjøringen, men slitt med noen skader blant annet Reus er ute i første seriekamp.

Kan 53-åringen skape suksess på Westfalenstadion?

Har en såpass sterk stall, og ikke minst en spennende stall at de blir den eneste kandidaten i mine øyne som kan utfordre Bayern. Det krever at de klarer å stabilisere seg, og komme på seierstoget. En skadefri Reus vil bli viktig ved siden av spissen fra Gabon, Aubameyang og ikke minst den bakre femmeren med Piszczek, Toprak, Sokratis, Schmelzer og Bürki.

3. PLASS: BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH

Hjemmebane: Borussia-Park
Trener: Dieter Hecking
Tabellplassering i fjor 9. plass

Vurdering: «Die fohlenelf» har oppgradert stallen fra i fjorårssesongen som ikke gikk etter planen.

Et lag som er vrient å spå denne sesongen. De kan havne sånn sett hvor som helst, mens andre spår Gladbach nedover på tabellen tror vi at de kommer til å kjempe om Champions League, og få en solid tredjeplass.

Jada, de har mistet Andreas Christensen som gikk tilbake til Chelsea etter endt låneperiode. Ja, de har mistet Mahmoud Dahoud til ligarival Borussia Dortmund og ja, de har mistet Andre Hahn til ligarival Hamburg. Tre store navn som var og har vært meget viktige for Gladbach med årene som har vært. Inn har de hentet Vincenzo Grifo som etter min mening var SC Freiburgs desidert beste i fjor. Med sine dødelige bein, serverte han assist og skåret noen mål selv som kan komme Gladbach til nytte. Unge Reece Oxford fra London-klubben West Ham har kommet inn på lån og blir en spennende spiller å følge og Denis Zakaria fra sveitsisk fotball, med et stort potensial blir også en spennende midtbanespiller å holde øye med. Skal også være veldig nærme avtale med Raul Bobadilla som vil tilby kraft og kliniske avslutninger på topp og som erstatter Hahn. Mange vil nok si at de ikke har klart å forsterke og ikke er gode for topp fire, eller topp seks, men ser man troppen er den sterk.

Mye offensivt i Thorgan Hazard, Raffael, Lars Stindl, Patrick Herrmann og Josip Drmic for å nevne noen. Det er spillere som innehar et høyt maksnivå og blir veldig viktige.

Skal Gladbach har målsetting om å få oppleve Champions League fotball neste sesong må de være på offensive, samtidige som de klarer å holde buret reint. De har et godt mannskap, med masse kvalitet og med Dieter Hecking som trener, så kan de gå riktig så bra for Borussia Mönchengladbach. Så bra at vi spår en fin, fin tredjeplass.

4. PLASS: RASENBALLSPORT LEIPZIG

Hjemmebane: Red Bull Arena
Trener: Raphael Hasselhüttl
Tabellplassering i fjor: 2. plass

Vurdering: Klarer de å følge opp suksess sesongen?

Mens supporterne svinser rundt i gatene i den relativt fine byen, Leipzig, preparer supportergrupperinger fra andre klubber på med å finspisse på bannere som holdes i været når Leipzig kommer på besøk. De er ikke særlig godt likt, men har en utrolig spennende stall som nå skal konkurrere mot stormaktene i Champions League.

Følger man bare Bundesliga så er man ikke vant til å høre store summer i overgangene. Flere lag som Wolfsburg, Hoffenheim og Bayer Leverkusen har forsvunnet litt i skyggen av RB Leipzig. Med pengesterke Red Bull i ryggen har Leipzig klart å rykke opp i divisjonene og overrasket alle med å bli nummer to i serien. Nå venter et Champions League eventyr til høsten og det blir spennende å se hvordan de klarer å kombinere det.

De har i år forsterket med Yann Mvogo fra Young Boys som går inn og forsterker RB Leipzig på keeperplass. Portugisiske Bruma gir økt konkurranse i fremste rekker, det samme med Jean-Kevin Augustin som er på lån fra PSG. Inn har også Konrad Laimer fra samarbeidsklubben Red Bull Salzburg kommet inn og gir flere muligheter sentralt. Med massive rykter om både Naby Keita og Emil Forsberg på vei bort har de klart å holde på de viktige brikkene. Nevneverdig er det at den unge spissen Dave Selke har gått til Hertha Berlin uten at det bil påvirke RB Leizpig i stor grad.

Vil mene at RB Leipzig har den aller mest spennende troppen i ligaen. Mye ungt og definitivt mye spennende. Skal vi nevne noen så er jo Keita og Forsberg to av dem, men også Timo Werner, Yussuf Poulsen, og Wili Orban spillere som leverte varene i fjor og som ser ut til å bli bedre og bedre for hver uke som går.

Interessant å se hvordan de takler sesongen i år med både Champions League og Bundesliga. Er avhengig av å holde seg skadefrie gjennom sesongen og finner de stimen og får en god start, vil vi nok regne med å få se de rundt de øverste plassene.

5. PLASS: BAYER 04 LEVERKUSEN

Hjemmebane: BayArena
Trener: Heiko Herrlich
Tabellplassering i fjor: 12. plass

Vurdering: Gud, for et potensiale de har. Unge sultne spillere kombinert med rutinespillere skal sjarmere hjemmepublikummet og reise seg etter fjorårets elendige sesong

De fikk det dessverre ikke helt til i fjor. Etter å ha deltatt de siste fem sesongene, blir det en sesong hvor Leverkusen kan fokusere på serien igjen. Det blir ikke noe ro og mak av den grunn, for fansen krever intet annet et Europa-spill igjen på BayArena.

Det må sies at «Die Werkself» enormt potensiale til å komme høyere enn femte plass. Det har vært et rolig overgangsvindu.  med Sven Bender inn fra Dortmund og Leon Bailey permanent fra KRC Genk. Det har reversert noen rykter om unggutten Julian Brandt hit og dit, men foreløpig ser det ut til at lysluggen blir værende på BayArena. Satser på kontinuitet og har en stall, hvor det er en salig blanding av unge spillere som Julian Brandt, Kai Havertz og Benjamin Heinrichs til de litt eldre og etablerte i Bernd Leno, Julian Baumgartlinger og legenden Stefan Kiessling for å nevne noen. Ut har de mistet Ömer Toprak og Javier «Chicharito» Hernandez, men til tross så har de alt god dekning i de plassene.

Med 55 baklengs i fjor, så er Leverkusen nødt til å bli tøffere, og mer solide defensivt. Med Bernd Leno, Jonathan Tah, brødrene Bender, Wendell og Benjamin Heinrichs som gode defensive alternativer skulle det nesten være umulig å slippe til så mye som i fjor.

Vi spår en lystig sesong for Leverkusen. Det å kun fokusere på Bundesliga kan komme de til gode. Har mange spennende og lekne spillere offensivt som kan bli dødelige visst de knekker koden. Da behøver ikke Leverkusen og være fullt så avhengig av en Volland eller Kiessling i godt slag.

6. PLASS: HERTHA BERLIN

Hjemmebane: Olympiastadion
Trener: Pàl Dardai
Tabellplassering i fjor: 6. plass

Vurdering: Klarer Rune Jarstein & co å følge opp forrige sesongs prestasjoner, kan Hertha levere nok en god sesong.

Pàl Dardai har brukt sin tid på treningsfeltet og det ser man tydelig på overganger ut og inn. John Brooks har gått til Wolfsburg, mens en veldig lik type i Karim Rekik har kommet inn fra Marseille. En litt yngre type, men innehar tempo og fysikk til å kunne erstatte nevnte Brooks. Også Dave Selke har ankommet hovedstaden fra RB Leipzig.

Statistikk lyver ikke. Hertha må prestere på et jevnt nivå gjennom hele sesongen skal de kunne være der oppe. Flere sesonger har åpnet mer eller mindre perfekt i «hinrunde», mens i «rückrunde» har de slitt med å sanke trepoengere.

Olympiastadion var som et stort fort i fjor. Kun fire tap på 17 kamper, nå spørs det om Jarstein & co kan gjøre noe med den forferdelige bortestatistikken som forteller at det kun ble tre kamper. Har en solid tropp, og fått mer kontinuitet, noe som gjør at vi tror at Hertha er bedre rustet til å fortsette den gode hjemmetrenden i tillegg til å få med seg flere poeng hjem i bagasjen fra bortekampene.

7. PLASS: TSG 1899 HOFFENHEIM

Hjemmebane: Wirsol Rhein-Neckar-Arena
Trener: Julian Nagelsmann
Tabellplassering i fjor: 4. plass

Vurdering: Slank, men konkurransedyktig tropp.

Han var en mann, som i alder er eldre enn RB Leizpig, som kom opp fra hatten og ble presentert som den yngste Bundesliga-trener gjennom tidene da han ble ansatt som Hoffenheim trener. Det var et stort sjakktrekk av klubben fra Sinsheim. Julian Nagelsmann har bikket 30 år og har allerede gjort seg bemerket i Europa, som hovedtrener for Hoffenheim.

Det er fortsatt håp om å nå gruppespill i Champions League for Hoffenheim. Laget som kommer fra Sinsheim, som er like stort som Moss tapte 2-1 for Liverpool i første kamp, før returen på Anfield.

Mer jubel i vente for 30-åringen, Julian Nagelsmann?

Julian Nagelsmann ble i en alder av 29 kåret til årets trener i fjor har sammen med sin sparringspartner og tidligere Follo-spiller Alexander Rosen gjort noen signeringer i sommer. Nøkkelspillerne Niklas Süle (Bayern), Sebastian Rudy (Bayern) har forlatt klubben. Det samme har blant annet Jeremy Toljan (Dortmund) og Pirmin Schwegler (Hannover 96) som alle har spilt en viktig rolle i Hoffenheim. Fått inn Serge Gnabry på lån som kan bidra med sin fotrapphet og kan få til mye på egenhånd.

67 skåringer i fjor, hvor Andrej Kramaric stod for 15 av dem. Hoffenheim har de siste årene visst offensiv klasse, men skal de kopiere fjoårets sesong må de være skjerpet defensivt. Har mistet Süle i sommer, men har omskolert Kevin Vogt sentralt bak. Har også en Håvard Nordtveit som gjorde sakene sine bra sist han var i Tyskland, også en ung Justin Hoogma kan bli spennende å følge.

Vi spår en god sesong for Hoffenheim også i år. Dog ikke like god tabellplassering som i fjor. Spent å se hvordan de takler livet etter Süle og Rudy. Litt slankere tropp i år, men allikevel en meget konkurransesterk tropp som vi tror havner på sjuende plass.

8. PLASS: 1. FC KÖLN 

Hjemmebane: RheinEnergieStadion
Trener: Peter Stöger
Tabellplassering i fjor: 5. plass

Vurdering: Blir savnet av Anthony Modeste for stort?

Fikk en god del penger for franskmannen Modeste som gikk til kinesisk fotball. Mange av pengene har blitt brukt på Jhon Cordoba som sist sesong spilte for 1. FSV Mainz. Ellers har de beholdt stammen og ut i fra oppkjøringskampene så går de for mye innlegg fra kantene og inn i boks. Spørs om colombianeren er like giftig som Modeste som hamret inn 25 mål på 34 kamper.

Anthony Modeste går på lån til den kinesiske klubben Tianjin Quanjian (Foto: Youtube)

I år venter Europa League for Köln som endte på femte plass i fjor. En av klubbens beste plasseringer de siste ti årene, noe som har skapt optimisme igjen hos «Geitebukkene».

Vi tror det blir en åttende plass for Köln. Rett å slett fordi at Modeste, slik som han presterte i fjor vil være nærmest umulig å erstatte. Cordoba er en spiller som er lik Modeste. Stor, sterk, god nærteknikk, kan holde på ball og sterk i luften. Til tross har 24-åringen kun levert 12 mål på 51 kamper i Bundesliga. Det holder ikke hvis de har som målsetting om topp seks.

 

 

9. PLASS: FC Schalke 04

Hjemmebane: Veltins Arena
Trener: Domenico Tedesco
Tabellplassering i fjor: 10. plass

Vurdering: Hvem skal skåre målene?

Gått litt i samme fotspor som Hoffenheim da de hentet inn og sånn sett har gamblet på Domenico Tedesco (31) som ny trener. Ikke den lengste CVen å vise til, men det hadde heller ikke Nagelsmann. Spennende for all del, men da bør man ha en spennende tropp å ta over også. Det ser ikke vi i Schalke 04 om dagen.

Publikumsfavoritten Klaas-Jan Huntelaar pakket baggen og dro hjem til Ajax, mens Eric Maxim Choupo-Moting fant ny klubb i Stoke City. Inn har det ikke kommet inn en eneste spiss. Tynt besatt på topp med Guido Burgstaller, Franco di Santo og Breel Embolo som ikke har fått det helt til i den blåe trøyen. Totalt ble det 12 mål til sammen for de tre på totalt 47 kamper. Mistet Sead Kolasinac og fått inn Bastian Oszipcka som ikke er i nærheten av hans nivå. Baba Rahman gått tilbake til Chelsea.

Klart å beholde Leon Goretzka, Johannes Geis, Ralf Fahrmann og Nabil Bentaleb, men dessverre tror vi på en ny svak sesong for Gelsenkirchen-klubben som kun vant tre bortekamper forrige sesong. Vi klarer ikke å se at Burgstaller, di Santo eller Embolo skal sende de oppover på tabellen og med tøff konkurranse fra andre lag blir det en niendeplass på klubben fra industribyen Gelsenkirchen.

10. PLASS: VFB STUTTGART

Hjemmebane: Mercedes-Benz Arena
Trener: Hannes Wolf
Tabellplassering i fjor: 1. plass i 2. Bundesliga

Vurdering: Velkommen tilbake. Det er godt å se dere i det gode selskap.

Det skal sies, som en Bundesliga-fanatiker er det alltid gledelig å se tradisjonslagene i Bundesliga.

Litt spent på hvordan sesongen vil gå for Stuttgart, kan litt ambisiøst å sette de på en niendeplass, med ny giv, fantastiske fans og en noe spennende tropp gjør meg nysgjerrig til å sette på tiende plass.

Grei skuring i 2. Bundesliga i fjor med 69 poeng. Kommer tilbake proppfulle av selvtillit med signeringer som Ron-Robert Zieler på keeperplass fra Leicester City, som vi vet holder et godt nivå, og de har også fått inn Dennis Aogo fra Schalke 04 som er en anvendelig spiller med god erfaring fra øverste nivå.

Så spørs det da, hvor god troppen egentlig er. Vi tror det er en sulten gjeng som ønsker å gi supporterne en sesong de kan prate positivt om i mai, og tipper de, noe optimistisk på en tiende plass.

11. PLASS: EINTRACHT FRANKFURT

Hjemmebane: Commerzbank Arena
Trener: Niko Kovac
Tabellplassering i fjor: 11. plass

Vurdering: Blir et tøft lag å møte.

Med Niko Kovac inn som ny trener fikk vi se et Eintracht mannskap som gikk «opp i ringa». Laget fikk utdelt flest kort forrige sesong og toppet råtass-statistikken. Endte med finaletap for Dortmund i cupfinalen, denne sesongen blir ikke like oppløftende – tror vi.

Fått inn nytt blod i blant andre Sebastien Haller fra Utrecht, rutinerte Gelson Fernandes fra SC Rennes og nylig Kevin-Prince Boateng fra Las Palmas.

Var ekstremt gode på eget gress i fjor med kun tre tap på 17 kamper. Noe som blir vanskeligere å opprettholde i år. Borte ble det med fire kamper og et av ligaens dårligste gjester kun Hertha, Mainz, Hamburg og Darmstadt var dårligere. Avsluttet også med kun en seier (3-1 mot Augsburg) på de siste ti kampene forrige sesong og en 11.plass til slutt.

Og med 11. plass i fjor, så lar vi Eintracht stå i fred der i år.

12. PLASS: WERDER BREMEN

Hjemmebane: Weserstadion
Trener: Alexander Nouri
Tabellplassering i fjor: 8. plass

Det ble en langt lysere siste halvdel for Werder-fansen i våres. Med flere kamper uten tap, klatret de oppover på tabellen og så ut til å bli en farlig konkurrent til den siste Europa League-plassen. Dessverre ble det bare nesten for Alexander Nouris menn. Mistet Serge Gnabry til Bayern som kan bli savnet. Populære Claudio Pizarro har takket for seg, Florian Grillitsch takket nei til ny kontrakt og gikk til Hoffenheim, mens venstrebacken Santiago Garcia har gått tilbake til Argentina. Inn har de fått signert Ludwig Augustiniusson fra FC København som gjenforenes med Thomas Delaney, Jerome Gondorf fra Darmstadt har kommet inn og det samme har Jiri Pavlenka (22) fra Slavia Praha som tar over og etter min mening forsterker keeperplassen etter Felix Wiedwald som vokter buret for Leeds. Wiedwald en av de absolutt svakeste de siste årene, og får inn en Pavlenka som har gjort sine saker bra i Slavia Praha.

Fikk mye å juble for etter vinterpausen, men hvordan ender det i år?

Om de klarer å opprettholde den gode formen de arbeidet seg på i våres, så kan de havne høyere på tabellen. Variable både på hjemmebane og bortebane i fjor og trenger å få en arena hvor de kan regjere og sope sammen poeng. Mistet en viktig spiller i Gnabry som vi tror blir et stort tap for Werder Bremen som ender på en 12. plass på vårt tabelltips.

13. PLASS: HAMBURGER SV

Hjemmebane: Volksparkstadion
Trener: Markus Gisdol
Tabellplassering i fjor: 14. plass

Vurdering: Bortsett fra St. Pauli og Werder Bremen fansen, ønsker vi jo at Hamburg skal lykkes, men dessverre blir det nok en ny sesong på nedre halvdel.

Det har vært mange nervepirrende sesonger for den nord-tyske klubben. Det har vært spillere inn og spillere ut, trenere inn og trenere ut i hopetall de siste sesongene og får klubben som aldri har spilt i noen annen divisjon enn i Bundesliga, så blir det nok en sesong med neglebiting.

Ligaens nest dårligste bortelag i fjor. Etter og startet på verst tenkelige vis kom Markus Gisdol inn som ny trener og poengfangsten ble noe bedre. 12 poeng på de siste ti kampene i fjor derav tre seiere holdt til ny kontrakt for «Die Rothosen». Fått inn en meget spennende sisteskanse i Julian Pollersbeck som har gjort sine saker bra på U21-landslaget, vil konkurrere med Christian Mathiena, etter at Rene Adler gikk til 1. FSV Mainz. Fått gode skussmål fra flere hold, og kan bli en spennende signering for HSV, den unge Pollersbeck. Også Andre Hahn har kommet inn og kan bli en joker for HSV i nedrykkskampen. Innehar fart og noe styrke, som er essensielt og viktig for en spiss i en tøff liga som Bundesliga.

14. PLASS: SC FREIBURG

Hjemmebane: Schwarzwaldstadion
Trener: Christian Streich
Tabellplassering i fjor: 7. plass

Vurdering: Svekket stall og beintøff konkurranse fra andre klubber.

De kom til kort i Europa League, Freiburg med 2-1 tap sammenlagt mot NK Domzale. Sist gang de konkurrerte i Europa League var senest i 2012/13 sesongen. Da endte de på femte plass i serien, og gjorde en formidabel sesong ved hjelp av små midler til rådighet. Året etter hvor det ble både seriespill og Europa League endte det med 14. plass. I fjor endte på en 6. plass som er over all forventning for SC Freiburg. I år er nest sist sesong de spiller på Schwarzwaldstadion, før de flyttes inn i ny storstue i 2019.

Til tross for tidlig exit i Europa League ser vi på papiret et svekket Freiburg som har mistet to av sesongens viktigste spillere i Maximilian Philipp og Vincenzo Grifo, noe som blir vanskeligere å erstatte. Lagene over ser også sterkere ut, og vi tror Freiburg får det tøft. 14. plass.

15. PLASS: VFL WOLFSBURG

Hjemmebane: Volkswagen-Arena
Trener: Andries Jonker
Tabelltips i fjor: 16. plass

Vurdering: Har ikke råd til en ny dårlig sesong

Vi skyter inn et lynraskt stalltips: Andries Jonker blir første trener som må pakken kofferten.

Vi må basere tabelltips på hvordan lagene situasjon er pr. nå. For Wolfsburg sin del er den ikke lys. Slapp med skrekken i fjor, hvor de berget plassen ved å vinne mot Eintracht Braunschweig i kvalifiseringen. Skuffet stort på hjemmebane hvor de kun vant fem av 17. Ingolstadt verre. Bedre gikk det på bortebane hvor de sanket inn 19 poeng på 17 kamper, noe som i utgangspunktet er akseptabelt.

Mario Gomez forrige sesongs lyspunkt. 32-åringen ble med sine 16 mål på 33 kamper som utgjør et snitt på 0,33 mål pr. kamp så ble han den som skåret femte flest mål i ligaen. Blir ikke yngre og fysikken svikter sakte, men sikkert og det å skulle kopiere statistikken fra i fjor blir vanskelig.

Kan Gomez skyte Wolfsburg oppover på tabellen?

På overgangsfronten har John Brooks (Hertha) og Ignacio Camacho (Malaga) kommet inn for å erstatte Ricardo Rodriguez og Luiz Gustavo som har dratt til henholdvis AC Milan og Marseille. I tillegg har de mistet Diego Benaglio til Monaco og i januar mistet de den viktige kantspilleren, Daniel Caligiuri til Schalke 04.

Det har vært noen dårlige overgangsvinduer som har svekket Wolfsburg. Ikke mange år siden de konkurrerte om ligagull, som de faktisk vant i 2009/10 sesongen. Nederlenderen Andries Jonker kom inn som ny trener i månedsskiftet februar/mars og ledet Wolfsburg til 12 poeng på 12 kamper noe som mange mener er bra, og mange mener er under pari. Ikke helt den store CVen å vise til som hovedtrener, til tross for mange år som trener bak seg. Dessverre tror vi heller ikke at Mario Gomez er i stand til å skåre like mange mål i år og at stallen trenger en liten overhalling for at de skal få en bedre tabellplassering enn 15. plass.

16. PLASS: FC AUGSBURG

Hjemmebane: WWK Arena
Trener: Manuel Baum
Tabellplassering i fjor: 13. plass

Vurdering: Borte bra, hjemme dårlig. 

Oppsummerer det enkelt og greit; Augsburg må opp flere hakk på eget gress. Gjorde det godt på fremmed gress hvor det ble en samlet poengfangst på 17 poeng på 17 kamper. Mistet rutine i Paul Verhaegh og Hamil Altintop, men har fått inn Sami Khediras bror, Rani Khedira som forrige sesong spilte for Champions League klare RB Leipzig.

Havnet på 5. plass i 2014/15 sesongen, og siden har det bare gått nedover for klubben få minutter unna Bayern. Vi spår nok en tøff sesong på WWK-Arena og kvalifisering på FC Augsburg.

Nevneverdig er det at de slo Southampton FC 4-0 i oppkjøringen.

17.PLASS: 1. FSV MAINZ 05

Hjemmebane: Opel Arena
Trener: Martin Schmidt
Tabellplassering i fjor: 15. plass

Vurdering: Nye fjes må bevise på banen skal Mainz ha sjans om å unngå nedrykk.

Takket være bedre målforskjell, så klarte de seg med et nødskrik. Har klart seg med små midler i alle år og har hentet billig også denne sommeren med Rene Adler inn mellom stengene og inn har Viktor Fischer, Kenan Kodro og Alexandru Maxim fra henholdsvis Middlesbrough Osasuna og Stuttgart kommet som offensive tilskudd.

De har mistet Jhon Cordoba til 1. FC Köln. Ble ikke flust av skåringer i fjor for Cordoba med kun fire i Mainz, så sånn sett ikke noe stort tap. De har også Yohsniori Muto som har vært i kikkerten til Manchester United tidligere, men som fortsatt har å skåre mer enn fem mål pr. sesong.

Ser man på de siste ti kampene i fjor, så ble rødtrøyene sist på den tabellen, og med en stall som mangler en god del både offensivt og defensivt, så tror vi at Mainz’ må ta den tunge turen ned til 2. Bundesliga.

18. PLASS: Hannover 1896

Hjemmebane: HDI-Arena
Trener: Andre Breitenreiter
Tabellplassering i fjor: 2. plass i 2. Bundesliga

Vurdering: Ikke gode nok, dessverre.

Måtte slite for å rykke opp i fjor, ikke klart å styrke laget i sommer. Blir rett ned igjen.

Iver Fossum og Hannover 96 rykket opp et poeng foran Eintracht Braunschweig. Etter å ha vært solide på hjemmebane gjennom hele sesongene slet de voldsomt på fremmed gress. Fått inn Julian Korb fra Gladbach og Pirmin Schwegler fra Hoffenheim som i utgangspunktet er gode spillere på papiret, men offensivt er det grunn til bekymring for hvem skal stå for skåringene?

Iver Fossum håper på mer spilletid for Hannover 96 denne sesongen, men laget hans vil få det ekstremt tøft.

Andre Breitenreiter gjorde suksess med Paderborn, da han ledet de opp til Bundesliga. Tok så over Schalke 04, men lykkes ikke der. Hadde nok fått sparken om ikke Hannover hadde rykket opp i fjor, så spørs om han har det som skal til for at Hannover skal kunne overleve.

For våre norske venner, må vi beklage. Laget er dessverre ikke godt nok for å holde seg. Det må forsterkes med en spiss og en offensiv midtbanespiller, skal det være noe lys i tunnelen. 18. plass: Hannover.

 

 

Kommentarer

kommentarer