Tabelltips: Høytflyvende Eagles.

286

Tabelltips: Høytflyvende Eagles.

Da Alan Pardew tok over Crystal Palace var supporterene langt nede etter å ha mistet mirakelmannen Pulis og endt opp med Neil Warnock som dro de ned til «vante» områder. Pardew tok de opp igjen til hyggeligere omstendigheter, men kan de fortsette den gode formen en hel sesong?

Mange Palace supportere var svært skuffet da det ble kjent at Tony Pulis trakk seg fra managerstolen dagen før forrige sesong ble sparket i gang. Pulis ble erstattet av Neil Warnock som tydelig ikke var den rette mannen og ble erstattet av Alan Pardew på nyåret etter en rekke svake resultater. På de 18 kampene Pardew ledet laget tok de hele 31 poeng. Hadde sesongen vært ferdig etter de kampene hadde Palace havnet på en 6.plass, kun 2 poeng bak en 3.plass.

Flere øyner gode sjanser for Pardew og hans lag. 54 åringen sendte et meget sterkt budskap om hans ambisjoner da han hentet franske Yohan Cabaye fra PSG. Pardew fikk ut det absolutt beste i franskmannen fra tiden de hadde sammen i Newcastle.
Etter deres tilbakekomst i Premier League har Crystal Palace vist seg som et tøft lag å møte, spesielt hjemme på Selhurst Park hvor en av Englands beste hjemmesupportere skaper liv kamp etter kamp. Dette er en av grunnene til at de har maktet å ta poeng fra flere av lagene på øvre halvdel av tabellen, deriblant Tottenham, Manchester City og Liverpool.

Vurdering av stallen 2015/16.

- Annonse -

Keeper: Julian Speroni har vært en del av inventaret på Selhurst Park i hele 12 år hvorav han har figurert som førstekeeper de siste 8 sesongene. Til tross sin alder på 37 år skrev Argentineren i sommer under på en ny ettårsavtale. Speroni må forbrede seg på konkurranse fra Wayne Hennesey noe han også måtte forrige sesong. Til tross for solid keeperspill har Crystal Palace hentet inn Alex McCarthy fra QPR denne sommeren for å sørge for enda mer konkurranse mellom stengene.

Forsvar: I forsvaret til Crystal Palace er det flust av spillere med rutine fra Engelsk fotball. Anført av stopperparet Damien Delaney og Scott Dann er det flust av tyngde som de fleste spisser vil finne vanskeligheter med å ha matche. Skulle det være nødvendig er Brede Hangeland klar for å gi sitt beste, samt allsidige Adrian Mariappa. På sidebackene har de fortsatt Martin Kelly, som Pulis hentet inn rett før han var ferdig i klubben. Kelly ble hentet fra Liverpool og er et talent med stort potensiale. På venstrebacken er Joel Ward det soleklare førstevalget noe som kan gjenspeiles i det faktum at Ward kun har stått over tre kamper siden opprykket i 2013. Skulle det være nødvendig vil Januarsigneringen Pape Souare være tilgjengelig, men etter at Souare til tider så ut som bambi på isen i de få kampene han fikk tillit så har ikke Ward særlig mye å bekymre seg over. Både Zeki Fryers og Paddy McCarthy er tilbake etter utlån og vil være med på å gi Pardew tilstrekkelig med bredde, men dog noe manglende kvalitet.

Midtbane: Man kan forundre seg over det faktum at Pardew valgte å hente inn enda en midtbanespiller i sommer da dette fra før er en av lagets aller sterkeste lagdeler. Anført av sin hardtarbeidende kaptein Mile Jedinak er de sentrale midtbanespillerene til Crystal Palace en gjeng som er svært «engelske» i spillestilen. Joe Ledley har vært med på det meste i sin tid i Celtic og James McArthur slo ut i full blomst etter hans overgang fra Wigan. Denne sesongen vil de måtte konkurrere med franske Yohan Cabaye som ble hentet fra PSG denne sommeren.
Men midtbanespillerene til Crystal Palace består ikke kun av hardtarbeidende arbeidsjern. Forrige sesong kunne man finne noen av ligaens største artister på Selhurst park, da særlig i Kongolesiske Yannick Bolassie. I flere kamper kunne man se den elegante kantspilleren dra de mest utrolige triks opp fra hatten og lot ofte forsvarsspillere stå svimle igjen. På den andre vingen var det ofte Wilfried Zaha som viste fram dribleferdighetene sine, noe han alt for sjeldent fikk vist i sitt mislykkede opphold i Manchester United. Men ikke bare kantspillerene til Palace var en fryd å se på forrige sesong, Jason Puncheon ble klubbens nest mestscorende fra sin rolle i rommet bak spissen. Puncheon kunne vise til 6 mål og 7 målgivende på 37 kamper forrige sesong. Før ankomsten på Selhurst Park har Puncheon vært innom utrolige 7 klubber, men nå ser det endelig ut som at Puncheon har funnet sin rette klubb.
Jordan Mutch ble hentet i Januarvinduet, men heller ikke han kunne vise til stor suksess på sine 7 kamper hvor det kun ble 1 assist.  Barry Bannan er tilbake i klubben etter et utlån i Bolton. Da Bannan ble lånt ut ble sørkoreanske Lee-Chung Yong hentet til klubben som kun fikk 3 kamper forrige sesong. Jonathan Williams er en annen spiller som er tilbake etter en rekke utlån, 21-åringen ble lenge spådd at skulle få sitt gjennombrudd i Premier League, men det har latt vente på seg. Er dette sesongen for Williams?

Angrep: De fleste er enige om at mengden kvalitet i de fremste rekker hos Palace er for lav. Fraizer Campbell maktet kun 4 scoringer etter overgangen fra Cardiff, Marouane Chamakh stoppet på 2 scoringer og hverken Shola Ameobi, Yaya Sanogo, Kevin Doyle eller Andrew Johnson maktet å få ballen i mål en eneste gang. Men det var et lyspunkt blandt spissene til Crystal Palace. Etter at Warnock valgte å låne ut 31 år gamle Glenn Murray, valgte Pardew å hente han tilbake å bruke han i førstelaget. 7 mål på 17 kamper ble fasiten for spilleren de aller fleste hadde glemt bort inntil han returnerte i Januar. Siste mann av de mange angrepsspillere på Selhurst Park er Dwight Gayle. Etter å ha øst inn mål i de lavere divisjoner utenfor ligasystemet valgte Palace ledelsen å punge ut og knuse overgangsrekorden da de rykket opp i 2013. Forrige sesong ble det dog kun 5 mål, men flere imponerende forestillinger.
Kommende sesong vil det bli enda mer konkurranse, men også mer kvalitet i angrepet. Patrick Bamford har blitt lånt inn fra Chelsea etter at 21 åringen har imponert på flere utlån i Championship og League One. 18 mål for MK Dons, 8 for Derby og 17 mål for opprykksjagende Middlesborough forrige sesong. Bamford får nå endelig muligheten i den øverste divisjonen og vil gjøre alt for å imponere både Chelsea ledelsen og andre eventuelt fremtidige arbeidsgivere. Det nyeste tilskuddet på Selhurst er Connor Wickham etter overgangen fra Sunderland. Etter å ha imponert stort i Leeds ble det noe stopp i utviklingen etter at Sunderland snappet opp stortalentet. Wickham har selv sagt at han valgte å signere for Palace for å få en ny start etter å ha kun scoret 15 mål på 91 kamper. Så da gjenstår det å se om det endelig løsninger i den Sørlige delen av London.

Nøkkelspiller:
Mile Jedinak er en spiller de fleste lag vil ha. Aldri redd for å trå til i taklingene og jobber knallhardt hjemover. Australieren er derimot også svært giftig framover på banen og bidrar med både med målgivende og scoringer. Jedinak avsluttet forrige sesong med, 5 mål, 3 målgivende, 4 gule og 1 rødt kort på 24 kamper.

Se opp for: Yannick Bolassie. Ballkunstneren er en fryd for øyet når han spiller og er en pest for de fleste forsvarsspillere med fart, teknikk og en rekke C-momenter. En svært viktig brikke i angrepsspillet til Crystal Palace som er ute etter å toppe forrige sesongs måltotal på 4 scoringer.

Supporteren:

Crystal Palace supporter Even Wilhelmsen er veldig opptimistisk forran den kommende sesongen og har troen på en rekord sesong.

Hva syntes du om at vi i fotballnerd tipper Palace på en 11.plass?

-Det er for lavt! Pardew har fått sommeren til å jobbe enda mer med laget og har i tillegg fått hentet inn spillere som kommer til å bidra med flere mål og dermed poeng.

Hvilke forventninger har du selv til den kommende sesongen?

-Rekorder er til for å slås. Rekordhøy plassering i ligaen og en finale på Wembley.

 Hvordan syntes du klubben din har gjort det på overgangsmarkedet i sommer?

-Yohan Cabaye er en kjempe signering, uten tvil. Patrick Bamford har levert varene i Championship, men jeg skulle gjerne sett at vi hadde fått inn Charlie Austin fra QPR. Ellers er det noen som har blitt frigitt og det har vært helt greit.

Konklusjon: fotballnerd.no tipper Crystal Palace på 11.plass, et steg ned fra forrige sesong. Alan Pardew leverte svært gode resultater på 18 kamper, men ikke uten feil og det gjenstår å se om det holder en hel sesong. Forsvaret håndterer ikke regelmessige og lange fravær og så gjenstår det om de har en spiss som kan levere mer en 10 scoringer, noe de manglet forrige sesong.

(all statistikk er hentet fra altomfotball.no)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -