Teknologien reddet Frankrike i deres åpningskamp

146

Frankrike er blant favorittene til å vinne Verdensmesterskapet i Russland. Men fikk hjelp av teknologien i kampen mot Australia.

Frankrike imponerte ingen, i deres åpningskamp i VM mot Australia. Men takke være videodømming og mållinjeteknologi kunne de slippe jubelen løs etter en 2-1 seier over gruppe motstander Australia.

Det så lenge ut til at de franske stjernespillerne ikke skulle få scoringer i kampen, hvor de sleit mot et kompakt Australsk-lag som lykkes i å hindre Frankrike i å komme til de store målsjansene. Lagene gikk til pause på 0-0. I andre omgangen tok det virkelig fyr i kampen. I det 58 minuttet kom VAR inn i bildet, og ble avgjørende for en scoring. Etter at dommeren hadde sett på videobildene, kunne Antoine Griezmann sende Frankrike i ledelsen fra straffemerket i det 58 minuttet og Atletico Madrid-stjernen gjorde ingen feil og sendte «Les Bleus» i ledelsen.

Høydepunkter fra kampen

Det var ikke lenge Frankrike fikk være i ledelsen. En klønete involvering av den franske midtstopperen Samuel Umtiti ballen treffer han i armen, og Cunha kan ikke gjøre noe annet enn å dømme straffe til Australia. Straffen tok Mile Jedinak godt vare på. Han trillet ballen kaldt til side for Hugo Lloris.

Det så lenge ut til at kampen skulle ebbe ut på 1-1. De franske stjernen sleit veldig fremover, men så kommer 2-1 scoringen. Frankrike hadde millimeterne med seg. På halvspretten skjøt Paul Pogba fra drøye 15 meter, ballen treffer tverrliggeren. Ballen faller ned og spretter ut. Dermed var det opp til Mållinjeteknologien om ballen var over eller ikke. Bildene viste at ballen var innenfor målstreken.