Tidlig straffe avgjorde Liverpool – Augsburg

184

Etter oppgjøret i Tyskland, var det en åpent kamp om å ta seg videre til neste runde i Europa League. 0-0 endte det der, og en enslig scoring gjorde altså at vi fikk en seierherre på Anfield.

Det er i utgangspunktet to lag som står bra til hverandre, med tysk innflytelse i Jürgen Klopp viser Liverpool noe av den fotballen som Bundesligaen står for. Åttendeplassen i Premier League mot laget på trettende i Tyskland, det naturlige spørsmålet om hvilken liga som er best, ble folk kanskje ikke særlig klokere på?

Etter at You`ll never walk alone har runget ut over stadion settes kampen i gang. Bortefansen høres best, men det er hjemmepublikumet som får noe å juble for.

Innlegget fra høyre burde være grei skuring for forsvaret til Augsburg, men på et eller annet vis kløner de det til. To spillere går opp i samme duell, og ballen toucher armen til Kohr. Dommer ser dette og dømmer en helt unødvendig straffe sett fra Augsburg sin side. Absolutt ingen fare var på ferde og handsen gjorde at ballen ikke ble klarert på skikkelig måte om Kohr ikke hadde vært opp i duell med sin lagkamerat. Uansett, på straffen trer Milner frem, og om ikke sikkert, setter han straffen i mål. Keeper-Hitz velger riktig side og er ikke langt unna å få noen fingertupper på den. Ballen seiler lavt helt inne ved stolperoten.

Kampen åpnes på best mulig måte, kun 4 minutter tok det før den viktige scoringen kom. Scoringen gjør at kampen åpnes opp, og begge lag bidrar til en morsom kamp.

To ganger må Hitz i aksjon når Firmino kommer i posisjon. Begge gangene går keeperen seirende ut med noen gode redninger. Hitz gjør også en meget kvalifisert redning når Sturridge misbruker en enorm mulighet til å sette 2-0. Keeperen må gi til corner.

1-0 til pause er ikke altfor gale for bortelaget, en scoring og de går videre. Liverpool presser naturlig nok på for sette den berømte spikeren i en viss kiste.

Etter pause får Sturridge nok en gylden mulighet. Er en halvmeter i offside når Liverpool vinner ballen høyt i banen, linjedommer lar spillet gå. Fra god posisjon sender Sturridge ballen centimetere utenfor.

Sjansesløsingen fortsetter for Liverpool, spesielt Henderson burde fått seg et mål når Augsburg-forsvaret kløner det til i egen 16-meter. Hitz står nok en gang på riktig sted

Hitz
Marwin Hitz sto en god kamp for Augsburg

Augsburg begynner å snike seg innpå utover andreomgangen. «Gegenpresset» til Klopp og Liverpool tar av, og konsentrasjonen glipper et par gangen. Werner kommer svært nærme 1-1 når han blir spilt fri i bakrom, ballen er litt for hard, og Mignolet kommer ut. Werner får kun avsluttet rett på keeperen.

Bobadilla kommer inn for gjestene, Bobadilla som fikk en tidlig strekk i den første kampen. Om den skaden ikke hadde vært på plass, hadde sjansene for Augsburg vært en del større, da Bobadilla er en notorisk målscorer og toppscoreren i EL.

Liverpool rir av stormen, helt til det 90-minutt. Lucas lager et klønete frispark like utenfor 16-meteren. Stafylidis kommer SÅ nærme å sette ballen i krysset. Dessverre for de tilreisende går ballen på gal side av stangen. Litt mer skru og den sitter.

Tross fem minutter tillegg, Liverpool kniper til seg seieren over et hardtkjempende Augsburg.