To Cavani-scoringer sender Uruguay til kvartfinalen

153

(Uruguay – Portugal 2-1) Uruguay er i kvartfinalen i VM. To scoringer av Edinson Cavani og godt forsvarsspill avgjorde kampen mot Portugal til Uruguays fordel.

Uruguay tok en tidlig ledelse. Kun seks minutter var spilt da en umarkert Cavani headet et innlegg av Suarez i målet fra kort hold.

Deretter overlot Uruguay mye av ballen til Portugal, men stengte rommene smart, og var aggressive i forsvaret. Dette viste seg å være effektivt mot Portugal som ikke klarte å spille seg fram til en eneste målsjanse. Uruguay, og særlig Suarez og Cavani, antydet at de kunne bli farlige, men unntatt et frispark av Suarez som Rui Patricio reddet, hadde heller ikke Uruguay flere muligheter før pausen.

De første ti minuttene i andre omgang startet som første omgang sluttet, men så utlignet Portugal. Et hjørnespark fant Pepe i midten som upresset kunne heade inn utligningen.

Det stod likevel ikke lenge uavgjort. En pasning av Bentancur tok Cavani direkte, og skrudde ballen i lengste hjørne. Den fine scoringen ble også muliggjort av Rui Patricio som stod for nær første stolpen. Det var noe av det siste matchvinner Cavani gjorde i kampen: Han måtte senere byttes ut på grunn av en skade.

Portugals eneste sjanse kom etter et glipp av Muslera som likevel skulle ha fått frispark. Bernardo Silva skjøt ballen over mål, slik at VAR ikke trengte å gripe inn. Uruguay hadde meget bra organisasjon i forsvaret, og sikret avansement. I kvartfinalen spiller Uruguay mot Frankrike.