Tromsø knuser Ranheim i en svært sterk 2. omgang

294

Ranheim gjør én endring på laget. Simen Sandmæl (27) får sin eliteseriedebut fra start i Sondre Sørløkks skadefravær. Tromsø på Alfheim stadion er kamp nummer to i Eliteserien for «gutta fra fjæra». Tromsø viser styrke og er svært sterke i 2. omgang.

Vi får se to lag som har omtrent samme inngang til kampen, godt organiserte, sterke i presset og oppbygning bakfra. Tromsø starter med en 3-4-1-2 formasjon, mens Ranheim starter i sin kjente 4-3-3 formasjon.  Simo Valakari og Svein Maalens lag spiller en jevn omgang hvor ingen av lagene viser frem det helt store spillet.

29. minutt. Gamsten skyter fra drøye 30 meters hold, avslutningen er absolutt ikke ufarlig. Skuddet går like over målet til Even Barli.

33. minutt. Lasse Nilsen vil ha straffe da han ramler lett ned i Ranheim-boksen, det er noe kontakt, men dommeren vinker spillet videre. Ser greit ut.

Lagene går til pause med 0-0, det virker som et helt greit resultat.

49. minutt. Tromsø går opp i ledelsen 1-0 etter scoring av Gjermund Åsen. Forløpet til scoringen kommer fra Morten Gamst Pedersen som løfter ballen over Ranheim-forsvaret, Kent Are Antonsen header den ned til Gjermund Åsen som setter ballen i målet bak Even Barli. Åsen velger å ikke feire ut av respekt for sin gamle arbeidsgiver.

Etter scoringen er det liten tvil om hvem som har tatt komandoen på Alfheim stadion. Tromsø har hevet seg flere hakk siden første omgang og går på stormløp mot Ranheims mål, hvor Even Barli har en aktiv kveld på jobben.

69. minutt. Gjermund Åsen øker til 2-0. Etter et hjørnespark som klareres,  går ballen rett til værs og lander nærmest perfekt på vrista til Åsen, som skyter ballen rett inn i boksen, ballen går via Kvande, skifter retning og i mål. Umulig for Even Barli.

Tromsø fortsetter presset og har nesten total kontroll over kampen, Ranheim henger ikke helt med i svingene.

76. minutt. 3-0 til Tromsø. Lasse Nilsen øker til 3-0 for Tromsø etter målgivende av Runar Espejord.

83. minutt. 4-0 til Tromsø. Bakenga frispilles og avslutter, men Barli gir retur på avslutningen. Ballen ender opp hos Slobodan Vuk som setter ballen i mål. Dette er første Eliteserie-mål for Vuk som kom til Tromsø i 2017. Fikk 11 kamper for «Gutan» i sesongen 2017.

Kampen ender med en solid 4-0 seier til «Gutan» fra Alfheim og Tromsø. Det er en fullt fortjent seier etter en veldig sterk og overbevisende andre omgang. Ranheim hang rett og slett ikke med etter at det løsner for TIL. Tromsø er effektive og finner rom på Ranheims banehalvdel. De gangene Ranheim går i angrep ender det litt for ofte med brudd og tunge løp hjem mot egen 16-meter.

Ranheims neste kamp i Eliteserien blir mot Sandefjord Fotball 11.4 kl. 18.30 på Komplett Arena.