Tyskland videre i dramatisk straffekonkurranse!

523

Dagens kvartfinale var et oppgjør mellom to storheter i internasjonal fotball og mesterskapssammenheng. Tyskland mot Italia. Tyskland har virket solide og har vist få svakheter så langt i mesterskapet. Som vanlig så hever de seg etterhvert som mesterskapet skrider frem. Italia hadde få regnet med som kandidater til finaleplass. De viste ingen storhetstegn i forkant av mesterskapet. Men de viste gjennom gruppespillet at de absolutt var å regne med. Ikke minst i 8-delsfinalen der de slo ut Spania.

Første omgang bar preg av to lag som var svært godt organisert og meget sikre i forsvar. Det var nesten ingen målsjanser helt til Italia fikk en kjempemulighet rett før pause. Et godt innlegg havner hos Sturaro som skyter bra, men Boateng kommer såvidt på ballen og den går til corner. En omgang som mange sikkert vil betegne som kjedelig, men vi skal gi kreditt til begge lagene for svært godt defensivt spill. Det er også en del av fotballen.

Andre omgang startet en del friskere offensivt, og etter 65 minutter får vi et flott angrep fra Tyskland. Neuer slår langt og ballen blir spilt ut på venstre kant til Gomez. Han spiller elegant fri Hector som legger inn foran mål der Øzil kommer på et fint løp og setter inn ledermålet. Få minutter senere er det veldig nær 2-0 ved Gomez, men Chellini får et bein på ballen og til corner. Italia måtte nå frem på banen og etter 75 minutter får Pelle en stor mulighet på et innlegg som han banker til direkte, men den går like utenfor. Etter 77 minutter får Italia straffe etter at Boateng går inn i en duell med begge armene opp i lufta og ballen treffer de armene som helt klart ikke skal være der. Det så litt klønete ut av Boateng. Bonucci setter straffen, hardt og velplassert.

Kampen sluttet 1-1 og i ekstraomgangene skjedde det svært lite. Ingen store sjanser ble skapt og kampen måtte avgjøres på straffer:

Tyskland: Hector – scorer, 5-6

For en spenning! 18 straffer måtte til for å avgjøre dette. Vi gratulerer Tyskland med semifinale, og synes alltid litt synd på de som taper en straffekonkurranse. Kampen i seg selv hadde kanskje ikke det største underholdningsverdien, men vi fikk kompensert for en del av det i straffekonkurransen.