Uavgjort mellom Braunschweig og Karlsruhe

125
Marvin Wanitzek scoret sesongen første mål i 3. Liga. Bilde: jeollo von http://www.vfb-exklusiv.de, Wikimedia.

Åpningskampen i 2018/19-sesongen i 3. Liga endte uten vinner. Eintracht Braunschweig og Karlsruher SC spilte 1-1.

I Braunschweig møttes to av lagene som forventes å kjempe om opprykk. Braunschweig hadde rykket ned fra 2. Bundesliga, mens Karlsruhe tapte kvalifiseringen til 2. Bundesliga mot Aue.

Braunschweig var best i starten, men lagets eneste mulighet kom etter et hjørnespark. En dødball sørget også for Karlsruhes ledelse litt ut av ingenting. Marvin Wanitzek satte et frispark rett i krysset. Braunschweig var også best etter scoringen, men Karlsruhes keeper Benjamin Uphoff vartet opp med flere gode redninger.

Ti minutter etter pausen var selv Uphoff sjanseløs da Onur Bulut banket ballen i målet etter en meget dårlig klarering av Manuel Stiefler. Kampen var mer åpen i andre omgang, og Karlsruhe var mer aktive enn i første omgang. Bortelagets største mulighet Marvin Purie rett før slutten, men alene med keeper Marcel Engelhardt skjøt Purie rett på ham.

– Vi har ikke forsvart oss aggressivt nok. Vi har forsvart oss bakover i stedet for framover. Motstanderen har ballen mye, banen var veldig stor. Vi har flaks ved to headinger i første omgang. I andre omgang fortsetter vi med det fram til det blir mål, så begynner vi å spille fotball, sa Karlsruhes trener Alois Schwartz til Telekom Sport etter kampen.

Braunschweigs danske trener Henrik Pedersen var ikke misfornøyd med kampen.

– Jeg er stolt på gutta, og på hvordan de startet i 3. Liga. Sett under ett er jeg fornøyd, sa Pedersen etter kampen.