Ukens kamp: Finnen og svensken måtte i dusjen etter to minutter

265

Eurosport Norge sender fire kamper fra Bundesliga denne helga, og det må man si er bra. Men toppkampen mellom RB Leipzig og Eintracht Frankfurt ble ikke prioritert.

Men de som fant fram til kampen på Eurosport Player eller på en annen måte, fikk sett en sjelden dramatisk åpning på en fotballkamp.

Klokken var akkurat passert to minutter da Frankfurts keeper Lukas Hradecky handset utenfor 16-meteren. Det var aldri tvil om at det var riktig av dommeren Deniz Aytekin å sende finnen i dusjen, men veldig klønete. Selv om Yussuf Poulsen var nær, burde Hradecky klart å klarere med beina. Men det er nok en viss «keeperrefleks» som styrer bevegelsene… Uansett en kamp som Hradecky raskt kan glemme.

Den svenske spissen Branimir Hrgota måtte ofres for å få inn en ny keeper, og han ruslet i dusjen sammen med finnen, mens Heinz Lindner tok keeperplassen. 26 år gamle Lindner fikk sin debut i Bundesliga, men han har mye erfaring fra Austria Wien og det østerrikske landslaget (var med i EM-troppen i fjor sommer). Han fikk virkelig vist sine kvaliteter med en gang.

Østerrikeren gjorde egentlig en meget god redning på frisparket etter handsen til Hradecky, men Marvin Compper var først på returen og satte inn 1-0 for hjemmelaget.

De neste minuttene hadde Lindner et par klasseredninger etter innlegg fra kantene som ble avsluttet fra kloss hold, før Frankfurt fikk litt mer kontroll defensivt og stengte Leipzigs forsøk i større grad.

Tifo inne på stadion i Leipzig. (Foto: Twitter @RBLeipzig_EN)

Frankfurt tok til tross for ti mann også sjanser framover, og Ante Rebic fikk en kjempesjanse etter 25 minutter alene mot keeper, men Peter Gulacsi med god hjelp fra backen Bernardo klarte å redde begge avslutningene fra kroaten Rebic.

På overtid økte RB Leipzig til 2-0 på en vakker heading fra Timo Werner etter et frispark fra Noby Keita. Et hardt slag for gjestene som sårt hadde trengt å holde 0-1 til pause.

I andre omgang var det aldri noen tvil om hvor seieren ville havne. Hjemmelaget hadde kontroll. Det ble med en scoring til, et selvmål av Jesus Valleco etter et skudd fra Marcel Halstenberg etter 67 minutter.

Banens beste: Timo Werner, RB Leipzigs bevegelige spiss var en konstand trussel for gjestenes forsvar. Skapte mye, og scoret et vakkert mål. Har riktignok en tendens til å falle litt for lett…