Vålerenga vant derby på Åråsen

254

(Lillestrøm – Vålerenga 0-1) Vålerenga har vunnet sitt andre derby mot Lillestrøm i år. Den avgjørende spilleren på Åråsen var på nytt Bård Finne, som allerede sikret Vålerengas seier mot Lillestrøm i vår.

Vertene hadde kampens første mulighet etter tolv minutter. Erling Knudtzon dro inn mot feltet, men hans avslutning ble reddet av Adam Larsen Kwarasey. Også utenom muligheten var Lillestrøm best i begynnelsen av kampen.

Mot midten av omgangen ble Vålerenga sterkere. Gjestene kom til noen halvsjanser, men ingen gode muligheter.

Ikke ufortjent tok gjestene likevel ledelsen etter litt over en halvtime. Bård Finne satte et frispark i krysset og scoret sitt andre mål mot LSK i år.

Bortelaget styrte nå kampen, og hadde den siste sjansen før pausen: Finnes neste frispark ble også farlig, men denne gangen fikk Marko Maric hendene på ballen og reddet.

Akkurat som i første omgang startet Lillestrøm best etter pausen. Etter ti minutter hadde Arnor Smarason en kjempemulighet til å utligne. Larsen Kwarasey gav retur etter Simen Kind Mikalsens avslutning, og islendingen blåste ballen over tverrliggeren fra kort hold.

Litt senere var Thomas Lehne Olsen alene med Larsen Kwarasey. Spissen fikk en dårlig berøring og kom seg ikke forbi keeperen.

Vålerengas første sjanse etter pausen kom først 20 minutter før slutt, men var stor. Chidera Ejuke avsluttet fra kort og skrått hold og traff stolpen. Kort tid senere skjøt Finne over tverrliggeren.

LSK jaktet utligningen. Fem minutter før slutt hadde Smarason den neste muligheten for Lillestrøm, men islendingens svake avslutning var ingen problem for Larsen Kwarasey. Unntatt et par halvsjanser var dette hjemmelagets siste farlige situasjon.

Etter seieren har Vålerenga nå 33 poeng og ligger på sjette plass. Lillestrøm (19 poeng) har like mange poeng som Stabæk på kvalikplassen.