Verdens Beste fotballag i 2022

6509

Vår definitive liste over de verdens beste fotballag i 2022 – er du enig med vår topp 10?

Hvem er det beste fotballaget i verden? Argumentasjonen vil aldri bli løst, og det finnes ikke noe objektivt «riktig» svar. Kontrovers vil aldri slutte å rase, lag vil aldri slutte å kjempe, fotball vil aldri slutte å utvikle seg.

I 2022 er mange av verdens ledende team fulle av optimisme. Champions League-finalen viste seg å være veldig spektakulær, hjemlige ligaer rundt om i verden gjenopptas etter en sommerpause. Fotballen er tilbake til normalen.

Men hvilke lag er på toppen av verden akkurat nå? Vi prøver å sette sammen de 10 beste lagene i verden fra starten av sesongen 2022/2023.

- Annonse -

Kriteriene våre dreier seg om nåværende status i nasjonale konkurranser og på kontinentet. Vi tok hensyn til styrken til ligaene og ignorerte den svært kortsiktige formen. Juventus er et levende eksempel på at formen er midlertidig, men klassen er permanent. De dominerte i et tiår, og den ugunstige sesongen ødela ikke deres status blant de beste.

Den største utelatelsen på denne listen er imidlertid Barcelona. I 2022 vil det være tre år siden de ikke har vunnet en La Liga-tittel, de rykker ned fra Champions League for raskt, og hovedkomponentene i bilen deres er erstattet av en haug med reservedeler som ennå ikke har fungert.

Vi prøvde å balansere de siste resultatene, denne sesongens form og fremtidige veksttall for å formulere topp ti. 

10. Juventus

Resultat i ligasesongen 2021/2022: 4

Resultat i Champions League 2021/2022: 1/8-finaler

Den historiske giganten som fullstendig har dominert Italia det siste tiåret, Juventus har vaklet i epoken med COVID-pandemien.

Forrige sesong endte de på 4. plass i Serie A, samme plassering som de avsluttet 2020/21-sesongen, men overgangsperioden etter Cristiano Ronaldo bør ikke undergrave deres sterke posisjon i kontinentalfotballen. Skjemaet er midlertidig, timen er permanent.

Til tross for deres interne problemer, er Juventus fortsatt en jevn utfordring i Champions League-sluttspillet og har nok en gang endt blant de 16 beste etter fem seire på seks gruppespillkamper. De overlevde vinglingen, men er på vei oppover igjen. Og kanskje om noen år vil Juventus gjenvinne tittelen verdens beste fotballag.

9. Manchester United

Resultat i ligasesongen 2021/2022: 6

Resultat i Champions League 2021/2022: 1/8-finaler

Manchester United er kanskje det mest kontroversielle laget på denne listen, men de med minner lengre enn noen måneder vil forstå at United ikke er en ferdig enhet.

United var på fremmarsj forrige sesong. De ble nummer to i Premier League, falt ved den siste barrieren i Europa League-finalen, og med Bruno Fernandez i toppform og fantastiske unge fotball spillere som Jadon Sancho som kommer til klubben, for ikke å snakke om Cristiano Ronaldo, ser det bedre ut.

Denne sesongen gikk selvsagt ikke som forventet. Rapporter om misnøye er aldri langt unna, men United er ikke i terminal tilbakegang. De kan skryte av et lag fullt av fantastiske talenter som mangler selvtillit, og en ny, sulten manager kan bringe dem tilbake til toppen. De har falt fra denne listen, men fortjener fortsatt en plass på den.

Hvem er foran Manchester United i sesongen 2021/2022?

Manchester United endte på 6. plass i sesongen 2021/2022. foran dem:

 • Arsenal;
 • Tottenham;
 • Chelsea;
 • Liverpool;
 • og Manchester City.

8. Inter

Resultat i ligasesongen 2021/2022: 2

Resultat i Champions League 2021/2022: 1/8-finaler

Avgangene til Antonio Conte og Romelu Lukaku truet med å ødelegge Inter til de endelig kom tilbake til toppen av italiensk fotball. Rapporter om lagets nedgang har vist seg å være sterkt overdrevet.

Inter har kun tapt fire kamper i Serie A denne sesongen. De ble nummer to i ligaen og kvalifiserte seg til Champions League-sluttspillet, selv om de ble slått av Liverpool.

Simone Inzaghi har scoret mange mål fra Lautaro Martinez og testet 35 år gamle Edin Dzeko for å beholde lagets plass på toppen av treet. Og de har ennå ikke brukt €165 millioner de mottok i fjor sommer fra Lukaku- og Ashraf Hakimi-avtalene for å rangere høyere på verdens beste fotballag liste.

7. Ajax

Resultat i ligasesongen 2021/2022: 1

Resultat i Champions League 2021/2022: 1/8-finaler

La oss fortsette listen med en gjenoppstått historisk gigant som pleide å være verdens beste fotballag. Ajax har kanskje ikke nok av sin tidligere glans, men de siste årene har gnisten kommet tilbake til Amsterdam.

Det nederlandske laget nådde semifinalen i Champions League strålende i 2019. Det laget har delt seg og delt seg over hele Europa, men topprangerte sjef Erik ten Hag har bygget opp troppen på nytt og vunnet alle seks Champions League-gruppekampene denne sesongen.

“Siden de er i den mindre prestisjetunge nederlandske ligaen, har Ajax dessverre lavere tak enn de fleste av lagene på denne listen, men de er fortsatt kronjuvelen i europeisk fotball.” – NorskCasinoSpot-ekspert, Lars Hansen.

6. Chelsea

Resultat i ligasesongen 2021/2022: 3

Resultat i Champions League 2021/2022: 1/4-finaler

Champions League-vinnerne av sesongen 2020/2021 må rett og slett være helt øverst på verdens beste fotballag liste. Dette er den vanskeligste klubbkonkurransen å vinne, men de gjorde det ved å temme beistet underveis.

Thomas Tuchels lag vet hvordan de skal få resultater i kamper mot sterkere motstandere. Det er derfor de vant den høyeste prisen i Europa, det er derfor de er så gode i nasjonale cuper.

Skader tok sin toll i begynnelsen av året, men de var i god form og klarte å avslutte sesongen blant de tre beste i Premier League. I Champions League ble de imidlertid et av ofrene for Real Madrid.

5. Real Madrid

Resultat i ligasesongen 2021/2022: 1

Resultat i Champions League 2021/2022: Champion

Carlo Ancelottis menn er fortsatt en styrke å regne med i Spania og på kontinentet mens erkerivalene Barcelona har falt i unåde.

Spillere som:

 • Karim Benzema;
 • Toni Kroos;
 • og Luka Modric.

De er fortsatt ryggraden i laget og har hjulpet laget med å lede La Liga og vinne Champions League.

Alder bekymrer Madrid, som må utvikle en etterfølgerplan for de neste årene som er mer kompetent enn Barcelonas katastrofale fylling av hull i Xavi, Andrés Iniesta og Lionel Messi. Vinicius Junior er imidlertid i god form og er nå en av de smarteste unge spillerne på planeten.

Å vinne Champions League gjør Real Madrid til verdens beste fotballag denne sesongen. Men ser man globalt taper de litt til noen europeiske klubber.

Hvilke lag tapte mot Real Madrid i Champions League-sluttspillet?

Real Madrid spilte strålende i knockout-fasen av Champions League og passerte på veien til seier:

 • PSG;
 • Chelsea;
 • Manchester City;
 • Liverpool.

4. PSG

Resultat i ligasesongen 2021/2022: 1

Resultat i Champions League 2021/2022: 1/8-finaler

Mange mennesker vil ikke like det, de vil ikke innrømme det, men PSG er den store fisken i den europeiske dammen akkurat nå.

Formen deres har vært gjennomsnittlig både i Ligue 1 og Champions League, de har gjort nok uten å gå over bord, men å slå Manchester City denne sesongen har vært en enorm styrkedemonstrasjon.

Laget kan skryte av spillere som:

 • Kylian Mbappe;
 • Neymar;
 • verdens beste fotballspiller 2021 Lionel Messi;
 • og Angel Di Maria.

Kombinasjonen av disse spillerne forplikter PSG til å innta en høy plass på verdensscenen. Dette la selvfølgelig et enormt press på Mauricio Pochettinos skuldre som han ikke klarte. Derfor ble han i den nye sesongen erstattet av Christophe Galtier, som tidligere trente Nice.

3. Liverpool

Resultat i ligasesongen 2021/2022: 2

Resultat i Champions League 2021/2022: Finalist

Så langt denne sesongen har ikke vært ren for Liverpool, men akkurat nå kan de skryte av verdens heteste spiller i angrepsstyrken.

Mohamed Salah er dødelig. Denne sesongen hadde den egyptiske kongen en av de mest imponerende prestasjonene i karrieren. Sadio Mane gikk opp i sesongen 2021/22 og Diogo Jota slo seg godt til rette.

Liverpool hadde noen defensive problemer i løpet av sesongen, men de var fortsatt i kamp om store, store premier forrige sesong. Dessverre var de ikke heldige nok til å vinne Premier League og Champions League. Liverpool har imidlertid det som skal til for å bli verdens beste fotballag for sesongen 2022/2023.

2. Bayern München

Resultat i ligasesongen 2021/2022: 1

Resultat i Champions League 2021/2022: 1/4-finaler

Ni Bundesliga-titler på rad, fem tyske cuper og to Champions League-trofeer de siste ni årene. Bayern er en stabil styrke.

Inntil nylig skrøt de av den beste spissen i verden, Robert Lewandowski, som scoret 41 mål på kun 29 ligakamper forrige sesong. Han vil imidlertid starte det nye mesterskapet som en del av Barcelona. Det melder Sporten-ressursen.

Den polske spissen scoret 34 mål på 33 kamper forrige sesong. Han er den perfekte spissen og så lenge han ble i klubben hadde de alltid en sjanse til å vinne alt fotballen har å tilby. Nå, etter hans avgang, venter Bayern på en ny etappe i historien. De vil prøve å ikke miste tittelen som en av verdens beste fotballag.

1. Manchester City

Resultat i ligasesongen 2021/2022: 1

Resultat i Champions League 2021/2022: 1/2-finaler

Det føles som om de tre beste på denne listen er i en egen liga, og det vil ta noen år før andre klubber innhenter det. Du kan kutte Liverpool og la Bayern og City være på toppen avhengig av spesifikke trofeer.

Innbyggerne fortsetter å finne nye måter å vinne fotballkamper på. Det er så enkelt. Når noe virker mot dem, som å ikke kunne erstatte et stort navn som Sergio Aguero, finner Pep Guardiola en måte å tilpasse seg.

Denne tilpasningsevnen skiller dem fra alle andre lag i Europas topptabell. Fjern Lewandowski fra Bayern, hva vil skje? Fjern Salah fra Liverpool, hva vil skje? Få Kevin De Bruyne ut av City, de tilpasser seg, Bernardo Silva kommer på scenen. Alle kan byttes ut:

 • Gabriel Jesus;
 • Jack Grealish;
 • Raheem Sterling;
 • Riyad Mahrez;
 • Phil Foden.

City dominerte Premier League og gikk gjennom Champions League som et var beist. På slutten av sesongen klarte de å komme seg rundt Liverpool og bli mestere i Premier League, men i Champions League fløy de uventet ut fra Real. Manchester City er klare for den nye sesongen og har allerede gledet fansen med signeringen av en av de beste spissene i verden – Erling Haaland.

Manchester City er en av de rikeste klubbene i verdensfotballen, som tillater seg å kjøpe de beste spillerne i verden. Stor fortjeneste kom til ham, ikke bare takket være rike eiere, men også til vellykkede sponsorkontrakter. Inkludert med pålitelige kasinoer og bookmakere. Hvis slike lekeplasser samarbeider med så store klubber som Manchester City, så kan de stole på. Du kan finne en liste over ærlige casino med krypto og vanlige nettcasinoer på NorskCasinoSpot-ressursen.

Konklusjon

Det er disse ti klubbene som etter vår mening er verdens beste fotballag. Noen av dem har mistet sin tidligere storhet og drømmer for øyeblikket bare om å vinne høye plasseringer i mesterskapene og Champions League. Og andre forbedrer år etter år resultatene og bare styrker sine posisjoner på listen over de beste fotballklubbene. Kanskje vil den nye sesongen endre posisjonene til noen klubber fra listen vår, og kanskje vil nye medlemmer dukke opp i denne topp ti.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -