Viking vurdering etter vårsesongen

385

Da er det sommerpause i Eliteserien etter 17 spilte kamper, Viking går inn i sommerpausen med 13 poeng å foreløpig siste plass. Etter de avsluttet vårsesongen med en sterk 2-0 seier borte mot Odd, er det flere Vikinger so m er sterk i troen på overlevelse å Eliteseriespill også i 2018.

Viking har slitt denne sesongen med å score mål og i tillegg slippe de mye mål inn i de siste 5 minuttene av oppgjørene noe som har blitt et svakt punkt hos siddisene denne sesongen. 3-4-10 er fasiten etter kampene denne sesongen. Seirene har kommet etter 3-0 hjemme for Odd – 2-1 hjemme mot Kristiansund og 2-0 mot Odd.

- Annonse -

Mange av disse tapene kunne blitt avverget om Viking hadde klart å holdt stand i 90 minutter. Mål
som har blitt sluppet inn i slutten av kampene er som følger

1-2 tap hjemme for Tromsø (G. Åsen 87 minutt)
1-2 tap hjemme for Aalesund (E.Gyasi 87 minutt)
1-1 borte mot Stabæk (Ohi 90+3)
1-0 tap borte mot Lillestrøm (A.Melgalvis 90+3)
1-1 hjemme mot Haugesund (V.Skjerve 84 minutt)
3-2 tap borte mot Molde (T-Amang 90+3)

I tillegg burde de knust Rosenborg på hjemmebane, men maktet ikke å score mål etter storspill av landslagskeeper Andre Hansen, dermed endte det med en skuffende 1-0 tap. Mot Sogndal burde de holdt stand mye lenger enn 45 sekund etter å tatt ledelsen.
Viking kunne ligget på rundt 26-27 poeng om de hadde vippet kampene til sin favør ved å enten holdt på uavgjort resultater eller vippet uavgjort til seier i andre kamper. Viking har spilt mange gode kamper denne sesongen uten tvil, men må vli bedre å vippe kampene i sin favør.

Nytt frisk blod inn i sommer

Viking har vært gode på overgangsmarkedet allerede å hentet inn 4 nye spillere!
Tor Andre Sørås fra Follo
Tommy Høiland fra Strømsgodset
Fredrik Torsteinbø fra Hammarby
Sime Gregov fra Kopar.

Sørås er en midtbanespiller som debuterte for Follo for 2 sesonger siden, nå er Sørås 19 å er en mer rutinert spiller. Sørås er et langtidsprosjekt, men kan komme til å få muligheter allerede denne sesongen.

Høiland kjenner de fleste fra før, da han har vært i klubben i en tidligere periode. Vært i Molde, Godset og et lite utlån til Lsk siden sist han var i klubben, å har fått mye mer erfaring fra bla Europaligaen. Er dette spissen Viking har savnet?

Torsteinbø er også en lokal gutt fra Hundvåg som er kommet hjem etter et opphold i svenske Hammarby. Torsteinbø forlot Sandnes Ulf til fordel for den svenske klubben, men har nå kommet tilbake til Stavanger å Viking i håp om å hjelpe klubben til å beholde plassen.

Sime Gregov vet jeg lite om, men han er en spillende solid midtstopper, som kan bli en viktig brikke for Rogalandslaget i kampen om overlevelse.

Viking er også på jakt etter flere spillere i sommer.

Hvordan spillerne har klart seg denne sesongen:

Keepere:

Iven Austbø.

Austbø er klubben sitt soleklare førstevalg. Sisteskansen har slitt denne sesongen, hvor han har hatt flere blemmer. Men når Iven er på topp er han en av Eliteseriens topp 5 keepere.

Børs: 3

Amund Wichne:

Wichne har måttet sett alle de 17 kampene fra benken, da han er klubbens andrevalg. Wichne er enda ung å er ikke helt etablert for Eliteserien enda, kanskje han kan få 1 kamp å 2 denne sesongen men lite tyder på det i den situasjonen Viking er i nå.

Forsvarspillere:

Rasmus Martinsen:

Martinsen har startet de siste 4 kampene å har spilt seg veldig godt inn i laget. Martinsen har sett solid å robust ut, å ser ut som han har spilt Eliteserie fotball i flere år. Hadde en liten klønete juniorfeil mot Molde da han laget straffe, men alle kan ha slike feil i sin karriere.

Børs: 4

Karol Mets:

Mets er en defensiv back, som spiller solid i en del kamper, mens andre kamper er han helt grusom. Viking trenger en god å solid Mets i alle kamper når de ligger i den situasjonen de er i for øyeblikket. Er også et hett salgsobjekt, å kan plutselig bli solgt i sommer om det rette tilbudet kommer

Børs: 4

Claes Kronberg:

Kronberg har vært en solid back å hatt i år, er en offensiv back som skaper flere store sjanser ila en kamp. En spiller som er fast i laget, å har hatt en god utvikling i sine år i klubben.

Børs: 5

Kristoffer Haugen:

Haugen er en utrolig god venstreback, som er ofte i en høy klasse i nesten vær kamp. Er en av Eliteseriens beste venstrenbacker når han er i skikkelig slag. Molde å Vålerenga har tidligere vært ute etter signaturen hans, ,,men han ønsker kun å spille for Viking her i Norge, å er selvsagt ett hett salgsobjekt for klubben.

Børs: 7

Midtbanespillere:

Usman Sani Sale Hassan:

Sale har vært veldig god i de kampene han har fått muligheten i denne sesongen, å har blitt en trofast mann i trener Ian Burchnall sitt lag. Sammen med Samuel har de to Nigerianerne vært solide. Denne mannen blir bare bedre å bedre utover i sesongen.

Børs: 5

Michael Haukås:

Haukås er mer en defensiv midtbanespiller som ikke har fått så veldig mangd sjanser denne sesongen, men som har spilt brukbart når han har fått muligheter i kamper. Kan komme til å få enda hardere konkuranse i høst.

Børs: 4

Steffen Ernemann:

Ernemann ble hentet inn i vinter for å bidra med sin rutine i laget, men har ikke helt fått vist sitt beste i vårsesongen. Har gjort et par tabber deriblant i runde 2 mot Tromsø da han mistet ballen i egen 16meter som førte til en scoring. På sitt beste er han en meget god spiller med en enorm god skuddfot.

Børs: 4

 

Julian Ryerson:

Ryerson er en solid spiller som har vært blant en av Viking`s beste spillere denne sesongen. Kan bekle flere roller, å er en solid spillende midtbanespiller. Er en spiller som kan forlate klubben til fordel for en utenlandsk klubb.

Børs: 6

 

Andre Danielsen:

Andy er igjen denne sesongen kaptein, å i flere kamper har han virket dårlig , men han er en ledertype som tar ansvar på banen å i garderoben. Så jeg er sikker på at han finner formen i høstsesongen. Andy har vært med på lignende før, å vet hva som står på spill.

Børs: 4

 

Vinger:

Tor Andre Skimmeland Aasheim:

Aasheim har fått en del sjanser denne sesongen, å har tatt mulighetene veldig bra. En god ving å ha i klubben, å sammen med Samuel på vingen har de to skapt flere farlige sjanser for siddisene. Aasheim er god 1 mot 1 å nesten hvert innlegg er farlige når han er med dødlinja.

Børs: 5

Zymer Bytyqi:

Zymer har ikke helt klart å gjort vingplassen til sin, men er veldig bra når han først får muligheten, Også han er god 1 mot 1, å er god å ha i backup. Burde fått flere sjanser fra start, men de det kommer etterhvert.

Børs: 5

 

Samuel Adegbenro:

Samuel er Viking`s beste spiller, han er så utrolig god i alt han gjør, å Viking`s heteste salgsobjekt. Sammy er også Viking`s toppscorer denne sesongen med sine 5 mål. Prislappen Viking har satt på han ligger på 12-13 millioner, men kan komme til å øke til 15-16.

Børs: 9

Stian Rokås Michalsen:

Michalsen har ikke fått så mange muligheter denne sesongen, da han har Samuel, Skimmeland, Zymer bak seg i køen. Men har tatt vare på mulighetene han har fått denne sesongen. Men et lån er mer realistisk for unggutten i høstsesesongen.

Børs: 5

Spisser:

Mathias Bringaker:

Matti har en god fart å er god å spille til i bakhånd. Men har slitt med spilletid ettersom Kwesi Appiah var foran han i køen. Men er absolutt en spiller for framtiden.

Børs: 4

 

Kwesi Appiah: 5

Appiah slet veldig med å finne målformen i klubben, men spilte gode kamper. Ble med 3 mål før han forsvant til AFC Wimbledon.

Michael Ledger: 4

Veldig god å trygg midtstopper som spilte fast frem til han gikk tilbake til Sunderland. Solid å ha bak der sammen med Mets.

Robin Shroot: 3

Shroot har slitt med spilletid, å var ikke den spilleren Viking hadde håpet på når de lånte han fra Hødd.

 

Nå tar klubben sommerpause, men er tilbake 6 August da de spiller hjemmekamp mot Lillestrøm.

MØT OPP Å STØTT LAGET!

Kommentarer

kommentarer