VM 2018: VM-Magasinet, dag 5

171

Dag fem av verdensmesterskapet i fotball i Russland er over. Her er dagens VM-Magasin.

Dagen i dag inneholdt både VM start for våre naboer fra Sverige, Belgia og England. I da var det ingen storkamper i VM. Ettersom vi ikke kan si at hverken Panama, Sør-Korea og Tunisia er noe store fotballnasjoner.

Vi starter med våre naboer, som er i samme gruppe som Mexico og Tyskland. En seier for Sverige var det viktigste om de skal, ha muligheter til å drømme om avansement. Det var en kamp som nok engang «VAR,» ble benyttet. Sverige var det klart førende laget, og vant fortjent kampen.

Belgia med seier over Panama

Belgia åpnet i dag VM med en solid 3-0 seier over Panama. Etter to scoringer av Romelu Lukaku og en drømmescoring fra Dries Mertens. Men storfavorittene måtte virkelig slite for å bryte ned Panamas forsvarsmur. Lagene gikk til pause på 0-0.

Men to minutter ut i den andre omgangen, banket Dries Mertens inn ledermålet på en vakker volley. Romelu Lukaku økte ledelsen til 2-0, før samme mann igjen var frampå og satte inn Belgias tredje mål for dagen.

Tunisia – England

I dagen siste kamp på VMs femte dag, var det klart for Tunisia – England i gruppe G. Harry Kane sendte engelskmennene i ledelsen etter elleve minutter spill. England var det klart beste laget, men Tunisia fikk en scoring like før pause.  Straffesparket satte Ferjani Sassi i mål, og lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

Andre omgangen var Engelskmennene det førende laget, med dyktigheten foran målet til Tunisia skortet voldsomt. Men på overtiden av kampen satte Harry Kane i seiersmålet og England tar tre poeng i åpningskampen.

Nyheter fra VM

Engelske fotballsupportere skal være klar til å flagge for homofile’s rettigheter i Russland. Det skal ha forekommet i kampen mot Tunisia. Ifølge The Moscow Times, frykter russiske myndigheter for at det kan forekomme et Terrorangrep i løpet av VM. Det skal ha skjedd etter en Taxi kjørte inn i publikum, selv sier føreren at han mistet kontroll på bilen.

Fotball nyheter fra VM

Som vi skrev tidligere i dag på vår nettside. Er danskenes William Kvist reist hjem til Danmark, hvor dem skal fortsette undersøkelsen av spilleren. Etter at Argentina bare klarte uavgjort mot Island, har Diego Maradona rettet kritikk mot den Argentinske treneren. Tyskland gikk på en overraskende tap i kampen mot Mexico. Etter tapet ble det reaksjoner på Brandt oppførsel. Før spilleren gikk inn i garderoben stoppet nemlig Brandt opp for å ta en selfie med en ung supporter. Kritikerne mener dette var helt feil fokus rett etter et bittert VM-tap. Den Kroatisk-stjernen Nikola Kalinic (30) skal ha blitt kastet ut av VM-troppen til Kroatia, etter han nektet å komme inn som innbytter i Kroatias 2-0 seier over Nigeria.

Kampene i morgen 19/6

Første runde i gruppespillet skal avsluttes med gruppe H. Mens andre runde begynner med Russland – Egypt i siste kampen.

Colombia – Japan (Gruppe H)

Åpningskamp for begge de to lagene, som oftest er det utrolig viktig å komme skikkelig igang med tre poeng. Colombia er favoritt til førsteplassen i gruppen, men det vil bli en kamp mellom de og Polen om førsteplassen. Japan er på papiret gruppens dårligste lag, og skal få slite for poeng i denne kampen.

Polen – Senegal (Gruppe H)

Polen med storscoreren Robert Lewandowski i kanonform møter gruppens tredjebeste lag i form av Senegal, som har Sadio Mane. En viktig kamp for polakkene, for dem har uttalt at dem har som mål å vinne gruppen. Det blir enormt spennende å følge Polen, som har VMs kanskje beste spiss.  Vi spår uansett en meget jevnt oppgjør.

Russland – Egypt (Gruppe A)

Vertsnasjonen fikk en pangstart på sitt eget VM med en 5-0 seier over Saudi-Arabia. Mens Egypt gikk på et tap mot Uruguay i sin åpningskamp. Russland kan med seier i morgen, bli den første som blir klar for neste runde av VM. Egypt må vinne kampen om dem ønsker seg videre i mesterskapet. I denne kampen vil vi nok få se Mohamed Salah fra start av.