VM-Magasinet, dag 10

153

VM fortsetter med mange sene scoringer. I gårsdagens kamper ble det hele fire mål på overtid, men kun mellom Tyskland og Sverige var overtidsscoringen avgjørende. Mexico slo Sør-Korea, og Belgia feiret målfest mot Tunisia.

Kampen mellom Belgia og Tunisia (5-2) var den mest målrike så langt i årets VM. Hazard (2), Lukaku (2) og Batshuayi scoret for Belgia, Bronn og Khazri for Tunisia. Lukaku har nå fire mål, og ligger på delt første plass i toppscorerrankingen. Belgia har seks poeng og leder gruppen foreløpig med 8-2 i målforskjell. Tunisia har tapt begge kamper, og er ute av VM hvis England tar poeng mot Panama i dag.

I likhet med Belgia har også Mexico seks poeng, og leder gruppe F etter to runder. Mot Sør-Korea tok Mexico ledelsen etter en handsstraffe ved Vela. «Chicharito» Hernandez økte ledelsen etter en overgang i andre omgang. Sons fine scoring på overtid kom for sent. Mexico møter Sverige i sin siste kamp, mens Sør-Korea som har tapt begge kamper så langt, møter Tyskland.

Etter tapet mot Mexico trengte Tyskland en seier mot Sverige. Toivonen sendte svenskene i ledelsen, men Reus utlignet etter pausen. Boateng ble utvist ti minutter før slutt. Fem minutter på overtid avgjorde Kroos kampen da han satte et indirekte frispark i motsatt hjørne. Begge lag har tre poeng og fortsatt muligheten til å kvalifisere seg til åttendedelsfinalen.

Dagens kamper

England – Panama

England vant sin første kamp mot Tunisia takket være to scoringer av Kane, og ved en ny seier er England klare for åttendedelsfinalen. Panama trenger en seier etter tapet mot Belgia, og ved tap er de ute. Kampen vises på TV2 kl. 14.00.

Japan – Senegal

Begge lag overrasket i første runde, Japan ved å slå Colombia, og Senegal ved å slå Polen. Vinneren i kampen har meget gode muligheter til å avansere. NRK1 viser kampen kl. 17.00.

Polen – Colombia

Begge lag tapte sine første kamper, og begge trenger en seier. James er frisk igjen og forventes å spille fra start. Polen håper på at Lewandowski scorer sitt første mål i et VM. Kampen vises på NRK1 kl. 20.00.