VM-Magasinet, dag 14

167

Regjernde verdensmester Tyskland er ute av VM, mens Sverige og Mexico har avansert. I gruppe E tok Brasil første plassen foran Sveits. I dag møtes blant annet England og Belgia for å kjempe om første plassen som ingen vil ha.

Tyskland trengte en seier mot Sør-Korea, men spilte på nytt en dårlig kamp. Sør-Korea var farlige etter dødballer og overganger, og hadde to gode muligheter i første omgang. I andre omgang kom det Tyskland til noen sjanser, men klarte ikke å få ballen i mål. På overtid scoret først Kim og så Son, og sendte Tyskland ut av VM.

Sverige måtte spille på seier mot Mexico. Skandinaverne var best i første omgang, og kom til mange gode muligheter. I andre omgang siktet svenskene bedre. Augustinsson sørget for ledelsen, Granqvist konverterte et straffespark. Et selvmål av Alvarez beseglet Sveriges 3-0-seier. Sverige går videre som gruppevinner. Mexico havnet på andre plass, til tross for det skuffende tapet.

I gruppe F sikret Brasil første plassen etter å ha slått Serbia. Paulinho sendte Brasil i ledelsen etter en fin pasning av Coutinho. I andre omgang satte Thiago Silva Neymars hjørnespark i mål. Brasil kunne ha vunnet med flere mål, men den serbiske keeperen Stojkovic vartet opp med noen sterke redninger. Med seiren har Brasil sikret første plassen i gruppen.

Bak Brasil havnet Sveits, etter 2-2-uavgjort mot Costa Rica som allerede hadde blitt slått ut. Dzemaili sendte Sveits i ledelse før pausen. Etter pausen utlignet Waston. Mot slutten av omgangen tok Sveits ledelsen på nytt etter en scoring av Drmic, men et selvmål av keeper Sommer på sikret Costa Rica det første poenget i turneringen.

Sverige spiller dermed åttendedelsfinalen mot Sveits. Brasil møter Mexico.

Dagens kamper

Japan – Polen

Polen har tapt begge kamper, og er allerede ute. Japan med fire poeng trenger kun ett poeng for å ta seg videre, og kan fortsatt vinne gruppen. Kampen vises på TV2 Sportskanalen kl. 16.00.

Senegal – Colombia

Hverken Senegal (fire poeng) eller Colombia (tre) har sikret avansement før kampen. Senegal trenger kun ett poeng. Avhengig av Japans trenger Colombia muligens en seier. Kampen vises på TV2 kl. 16.00.

Panama – Tunisia

Begge lag har tapt begge kamper så langt, og er allerede ute. Panama jakter sin første seier i VM noensinne. Tunisia har vunnet sin første VM-kamp noensinne (3-1 mot Mexico i 1978), men aldri siden. Kampen vises på NRK 3 kl. 20.00.

England – Belgia

England leder gruppen foran Belgia, fordi laget har fått ett gult kort mindre. Ingen lag vil vinne gruppen, ettersom andre plassen vil få en antatt lettere vei til en eventuell finale. Belgia spiller uten Lukaku (skade). Kampen vises pkå NRK1 kl. 20.00.