VM-Magasinet, dag 17

152

Frankrike og Uruguay har avansert til kvartfinalen, på bekostning av Argentina og Portugal. Lionel Messi og Cristiano Ronaldo har blitt slått ut av VM samme dag. I dag møtes først vertsnasjonen Russland og Spania, før Kroatia spiller mot Danmark.

Frankrike og Argentina møttes til en ellevill målfest. Tidlig i første omgang konverterte Griezmann en straffe, før Di Maria utlignet med et fint langskudd kort tid før pausen. I andre omgangen ble kampen til et spetakkel. Mercado sendte Argentina i ledelsen. Pavard utlignet med et drømmetreff, før Mbappés to scoringer snudde kampen på nytt. På overtid scoret Aguero Argentinas tredje mål, men Frankrike vant til slutt 4-3.

Det ble ikke like mange scoringer mellom Uruguay og Portugal. I første omgang var det kun Cavani som scoret da han headet innlegget av Suarez i mål. Etter pausen utlignet Pepe etter et hjørnespark. Det var likevel Cavani som ble matchvinner, da han skrudde ballen i lengste hjørne ti minutter etter utligningen. Uruguay slo Portugal, og spiller mot Frankrike i kvartfinalen.

Det er flere spillere som sliter med skader før åttendedelsfinalen. Marcelo er ifølge brasilianske medier usikker før Brasils kamp mot Mexico på mandag. Mot Serbia måtte venstrebekken byttes ut etter kun ti minutter.

Heller ikke James Rodriguez ser ut til å bli klar til Colombias åttendedelsfinale mot England på tirsdag. James ble skadet under kampen mot Senegal, og kunne fortsatt ikke trene på lørdag. Det colombianske fotballforbundet har ikke ytret seg om statusen til lagets største stjerne.

Under kampen mellom Uruguay og Portugal måtte også matchvinner Cavani ut med skade. Ifølge ham selv har han smerter i leggen, men det har ikke blitt kjent hva skaden er. Dermed er det uvisst om spissen rekker kvartfinalen mot Frankrike 6. juli.

I Tyskland er det landslagstrener Joachim Löw selv som avgjør sin fremtid. Det tyske fotballforbundets styre mener etter et telefonmøte at Löw er den rette mannen. Det er fortsatt uvisst om Löw selv ønsker å fortsette, eller trekker seg.

I Argentina har to landslagsspillere trukket seg fra landslaget. Etter tapet mot Frankrike har både Javier Mascherano (34) og Lucas Biglia kunngjort at de ikke kommer til å spille flere landskamper.

Dagens kamper

Spania – Russland

Spania har spilt ni kamper i VM og EM mot vertsnasjonen, og har aldri vunnet. Spanjolene er likevel store favoritter mot Russland. Spania og Russland møttes aldri før i VM, men tre ganger i EM. Spania vant alle tre kamper. Kampen vises på TV2 kl. 16.00.

Kroatia – Danmark

Kroatia vant alle tre kamper i sin gruppe, og slo blant annet Argentina 3-0. Kroatene er dermed favoritter mot Danmark. Likevel tror danskene på sin sjanse. Ifølge trener Hareide skal Danmark spille mer offensivt enn i gruppespillene. Kampen vises på NRK1 kl. 20.00.