Volland-dobbel sikret Leverkusen seieren mot Düsseldorf

170
Scoret to mål mot Düsseldorf: Kevin Volland. Bilde: Wikimedia.

(Fortuna Düsseldorf – Bayer Leverkusen 1-2) Takket være to scoringer av Kevin Volland vant Bayer Leverkusen «Rheinderby» mot Fortuna Düsseldorf. Mens Düsseldorf tapte for første gang siden den første runden, har Leverkusen vunnet to kamper på rad.

Düsseldorf var best i første omgang og i løpet av seks minutter måtte Lukas Hradecky redde to ganger. Først vartet den finske landslagskeeperen opp med en mesterlig redning mot Benito Raman og kort tid senere reddet Hradacky også mot Rouwen Hennings.

Også deretter lyktes Leverkusen ikke med mye offensivt. Gjestene hadde kun én god mulighet i første omgang, mens Düsseldorf kom til flere avslutninger. Alle sammen havnet enten hos Hradecky eller bommet på mål, og dermed ble det ingen mål før pausen.

Etter pausen snudde kampbildet. Michael Rensing reddet Kai Havertz’ skudd. Ved det påfølgende hjørnesparket glapp Düsseldorfs markering. Dominik Kohr stod helt ledig i feltet og headet ballen tilbake mot første stolpe. Der var Kevin Volland like umarkert og styrte ballen over streken fra kort hold.

Leverkusen hadde en ny sjanse kort tid senere, og scoret på nytt ti minutter etter det første målet. Havertz’ slo et presist innlegg på Volland som headet ballen i nettmaskene.

Düsseldorf klarte deretter ikke å fortsette sitt gode spill fra første omgang. Leverkusen hadde kontroll på kampen og selv om det ikke ble noen flere store sjanser virket bortelaget farligst.

Først mot slutten av kampen ble Düsseldorf farlige igjen. Etter en kombinasjon bommet Hennings på mål. Tre minutter på overtid ble Niko Gießelmann felt i sekstenmeteren av Jonathan Tah. Hennings scoret på den påfølgende straffen, men Düsseldorf skapte ingen flere sjanser deretter.