Wolfsburg stopper Mönchengladbach

115
Med ett mål og én assist ble Wolfsburgs Yunus Malli matchvinneren mot Mönchengladbach. Bilde: Steindy, Wikimedia

VfL Wolfsburg har stoppet Borussia Mönchengladbachs fremgang. I en stort sett underholdende fotballkamp vant hjemmelaget 3:0.

I Wolfsburg spilte 14. plass mot 4. plass. Wolfsburg tapte sin siste kamp borte mot Augsburg 1:2, etter 8 ubeseirede kamper på rad (7 uavgjort). Mönchengladbach, derimot, vant sin siste kamp 2:1 mot Bayern, og hadde hentet 10 poeng ut av de siste 4 kampene. Med en seier mot Wolfsburg hadde bortelaget havnet på 2. plass. Mönchengladbachs trener Dieter Hecking kom tilbake til klubben der han hadde vunnet cupen i 2015, og der han hadde vært trener i over 3 år.

Wolfsburg begynte bra, og allerede etter 4 minutter førte en kontring til hjemmelagets ledelse. Yunus Malli sendte Mario Gomez med en lang pasning, og Gomez spilte ballen tilbake i sekstenmeteren, der Malli scoret dagens første mål. Også etter målet var hjemmelaget best, den neste store muligheten hadde igjen Malli (8.). Mönchengladbach kom i begynnelsen av kampen kun til en god mulighet etter et frispark, men Koen Casteels reddet Vincenzo Grifos skudd (13.).

Utenom frisparket var det kun Wolfsburg som var farlige den første halvtimen, og etter 25 minutter førte en fin kombinasjon til 2:0-målet. Daniel Didavi spilte ballen til Malli, og løp i sekstenmeteren. Malli lobbet ballen gjennom tre forsvarsspillere i løpet til Didavi, som lobbet ballen over keeperen Yann Sommer og i målet.

Ledelsen var på dette tidspunktet fortjent, men etter målet trakk Wolfsburg seg tilbake, og Mönchengladbach ble sterkere. Bortelaget hadde noen sjanser og scoret to ganger, med både Thorgan Hazard (37.) og Lars Stindl (39.) var offside.

Etter pausen begynte Wolfsburg med noen skudd (Divock Origi, 46. og Malli 47.), men Mönchengladbachs Stindl hadde den første store muligheten etter 49 minutter. Wolfsburg forsvarte, og prøvde å komme til kontringer, mens Mönchengladbach ikke kom seg forbi hjemmelagets forsvar. Det var fortsatt hjemmelaget som hadde de største mulighetene. Sommer reddet Origis (56.) og Williams (68.) skudd.

Etter 71 minutter var Mönchengladbachs keeper uten sjanse. Matthias Ginter klarerte et innlegg fra Mario Gomez. 30 meter utenfor målet tok Josuha Guilavogui klareringen direkte, og vi en forsvarsspiller fløy ballen i krysset. Deretter hadde bortelaget fortsatt noen muligheter, men til slutt endte kampen 3:0 i hjemmelagets favør.

Wolfsburg vant kampen fortjent, men forskjellen mellom lagene var ikke så stor som resultatet skulle tilsi. Wolfsburg klarte å score tre mål i den tredje hjemmekampen på rad, har nå 17 poeng, og ligger på 11. plass. Lagets neste kamp er borte mot Hamburg. Mönchengladbach, på den andre siden, ligger på 4. plass med 24 poeng, og tar imot Schalke neste lørdag.