1. FC Köln sikret opprykk til 1. Bundesliga

205

Jhon Cordoba scoret tre mål da FC Köln sikret seg opprykk til 1. Bundesliga.

Etter bare en sesong nede i 2. Bundesliga, er 1. FC Köln tilbake i det øverste selskapet i tysk fotball. Det skjedde etter at klubben mandag vant 4-0 borte mot Greuther Fürth etter hattrick fra Jhon Cordoba. 1. FC Köln som er en av Tysklands mest tradisjonsrike klubber, er det klart med bare to serierunder igjen av sesongen at klubben sikret seg førsteplassen i 2. Bundesliga.

Det tok bare syv minutter før «Die Geißböcke,» tok ledelsen. Florian Kainz kom seg ned mot cornerflagget å slo inn til Jhon Cordoba som kunne bredside inn 0-1. Tolv minutter senere sto det 0-2 på tavlen etter Daniel Steininger var uheldig å headet ballen i eget mål. Like før pause kom 0-3, og igjen var Cordoba frempå, etter han fikk stå helt alene etter ett innlegg å kunne headet ballen bak keeperen.

Tjue minutter etter hvilen kom hattricket for Cordoba. Det etter et nok et innlegg denne gangen fra Dominick Drexler og det sto 0-4. Det ble også sluttresultatet.

Laget har 62 poeng, mens Paderborn på andreplass står med 54 poeng. Deretter følger både Union Berlin og Hamburger SV med 53 poeng. De to beste går direkte opp til Bundesliga, mens tredjeplassen gir playoff.