10 år – 30 titler

174

Sergio Busquets fortjener virkelig en egen artikkel. Barcelona er et lag med mange store stjerner. Mange av de får mye oppmerksomhet, og det er vanskelig å snakke om Barcelona uten å nevne Messi, og alle kommer i hans skygge. Sergio Busquets scorer ikke mange mål, men han sørger for at de andre stjernene får best mulig arbeidsforhold.

- Annonse -

Sergio Busquets feirer i disse dager 10-års jubileum fra han debuterte for A-laget. Det har blitt 486 kamper for Barcelona, og vunnet 356 (73,25%). Det er ikke riktig å si at han er undervurdert, men han får mye mindre oppmerksomhet enn en del av de andre. Definitivt mindre enn han fortjener. Han er også en spiller som man ikke legger merke til på samme måte som en målscorer. Likevel trolig verdens beste i den dype rollen på midtbanen. Han er lovprist av verdens største trenere. Svært mange store managere har hatt Sergio som sitt høyeste ønske om de fikk velge fritt. Ferguson er en av de. Vincente del Bosque sier: “If you watch the whole game, you won’t see Busquets- but watch Busquets and you will see the whole game”. Guardiola trekker frem Busquest som den viktigste brikken i laget i sesongen de vant trippel.

Sergio Busquets er et produkt av La Masia, Barcelonas akademi, hvor han ble hentet til i sen alder, 17 år. 3 sesonger senere var han på A-laget. Barcelonas midtbane med Busquets, Xavi og Iniesta er selve definisjonen på klubbens identitet.

28 titler med Barcelona på 10 år:
La Liga 7.
Copa del Rey 6
Champions League 3
Supercup Spania 6
Supercup Europa 3
FIFA Club World Cup 3

Med Spania: VM 2010 og EM 2012.

Det gir et snitt på 3 titler pr. sesong. Til sammenligning så har erkerival Real Madrid 15 titler i det samme tidsrommet som Busquets har spilt. Vi gratulerer med 10-års jubileet, og det blir sikkert en del gode år til på både landslag og klubblag.

 

 

Kommentarer

kommentarer