Superscoring av Helland, da Rosenborg tapte mot FCK

316

Rosenborg fikk som forventet det tøft i treningskampen mot FC København.

Avgjørelsen kom et kvarter før full tid. FC Københavns venstrekant Benjamin Vedic kjørte karusell med Jonas Svensson mesteparten av kampen og da sloveneren fikk ballen litt ute på Rosenborgs høyreside, smalt det virkelig. Etter å ha dratt seg forbi et par spillere banket han inn seiersmålet på strak vrist og dermed tapte Rosenborg 2-1 i København.

Rosenborg åpnet friskt og kunne ha tatt ledelsen i kampen etter 40 sekunder. En av Rosenborgs beste spillere i fjor Pål André Helland brøt fint på egen halvdel og satte fart på Mike Jensen, som fikk tredt opp Yann-Erik de Lanlay på venstrekanten, men avslutningen gikk rett på Robin Olsen i FCK-målet Det var likevel hjemmelaget som fikk den beste åpningen i treningskampen, da danske Kasper Kusk fikk avsluttet fra omlag 20 meter etter litt trafikk rundt Rosenborgs 16-meter.  Andre Hansen måtte gi retur på skuddet, og der dukket opp  Federico Santander og banket inn 1-0 til FC København foran omlag tusen danske tilskuere

Tung dag for Jonas

Mike Jensen kunne utliknet bare to minutter senere, da han fikk ballen rett innenfor hjemmelagets 16-meter, men den tidligere Brøndby-spilleren skjøt like utenfor stolpen. Etter 19 minutter kunne danskene ha doblet ledelsen da Benjamin Verbic dro seg fint forbi Jonas Svensson og fant målscorer Santander foran mål. Paraguayaneren dro seg fint løs inne i boksen til trønderne, men avslutningen gikk bare ut til hjørnespark.

Den tidligere Rosenborg-backen Peter Ankersen fikk sjansen på en fin FCK-kontring etter en fin opprulling av Santander. Men skuddet var ikke i nærheten av å treffe målet til Andre Hansen. Likevel var tempoforskjellene tydelige i det som for FC København var generalprøven før vårpremieren i den danske Superligaen.

FC København dominans

Sju minutter før pause yppet Rosenborg seg skikkelig etter FCKS tidlig leder mål. Anders Ågnes Konradsen plukket opp en umotivert ball på midten og la ut til Jørgen Skjelvik, som hadde massevis av plass på sin venstreside. Skjelvik  slo inn mot Yann-Erik de Lanlay som dempet ned til Christian Gytkjær, som ikke fikk en skikkelig avslutning.

Det fikk derimot Nicolai Jørgensen et knapt minutt senere, da Verbic igjen satte Svensson ut av spill etter en vending på midtstreken. Jørgensen kom seg inn foran Tore Reginiussen og avsluttet i nettveggen. Samme mann hadde også en ball i mål sekunder før pause etter et håpløs balltap av Rosenborg, men linjemannen vinket av for offside.

Nydelig scoring av Helland

Hjemmelaget best før pause, men Rosenborg tok litt over etter. En god opprulling på høyresiden endte med at Gytkjær fikk en ny sjanse etter en ball fra Svensson. Dansken var derimot feilvendt og avslutningen dermed ikke spesielt farlig.

Ut av ingenting skulle det likevel ikke ta lang tid før Rosenborg kunne juble. Pål André Helland var knapt nok synlig før pause, men så fikk høyrekanten vibber fra fjorårsvåren og limte ballen i krysset fra hjørnet av 16-meteren. Nok en praktscoring av Helland i samlingen og 1-1 etter 55 minutter.

Det ble også det siste Helland gjorde før kantene ble skiftet ut til Elbasan Rashani og Skjelvik, mens Alex Gersbach kom inn som venstreback etter 64 minutter. I tillegg kom Johan Lædre Bjørdal inn for Holmar Eyjolfsson.

Rosenborg tok over, helt til den slovenske kanten til FC København. Benjamin Vedic valgte å bruke flere Rosenborg-spillere som rundingsbøyler før han smalt forbi Svensson og satte inn 2-1 kvarteret før slutt. Fire minutter senere hadde hjemmelaget nok en ball i nettet, men innbytter Bashkim ble avblåst for offside.

Etter dette var det bare ett lag på banen og Santander var centimetere fra å bli tomålsscorer etter et hjørnespark i det 81.minutt, men André Hansen reddet spissen skudd fra kloss hold på streken. Trønderne kom ikke nærmere enn en en stikker fra Ågnes Konradsen fem minutter før slutt. Som fant Skjelvik ute på kanten og den tidligere venstrebacken slo tidlig og godt inn mot Gytkjær, som fikk muligheten spolert av en våken Erik Johansson som fikk klarert, ballen vekk fra egen sone.