Målløst i Hull

160

(Hull City 0-0 Sheffield Wednesday) Det ble ingen målfest på KC Stadium i kveld.

(Bilde: mirror)

Det var to formlag som møttes på KC Stadium i Hull denne fredagskvelden. Hull hadde ikke tapt på seks kamper hjemme, og i fire av dem hadde de holdt nullen.

Det var med andre ord ingen enkel oppgave for Sheffield Wednesday, men også de hadde vist fin form i det siste med 15 poeng på de siste åtte kampene sine. En form som har løftet laget fra Sheffield opp blant topp seks som gir play-off spill til våren.

Førsteomgangen var jevn og tett og mye av spillet foregikk mellom de to sekstenmeterne. Men litt action skulle vi få.

Først etter 15 minutter når Hull-stopper Curtis Davies holdte på å sette et innlegg i eget nett. Heldigvis for Hull-stopperen var lagkamerat og målvakt Allan McGregor våken.

To minutter senere var hjemmelaget på farten. Høyreback Moses Odubajo fant Robert Snodgrass på bakerste med et innlegg. Skotten tok ned ballen og rappet til på halvspretten fra skrått hold, men Westwood i Sheffield Wednesday-målet reddet skuddet greit.

Det skulle gå 20 minutter før den neste målsjansen skulle komme. Og den var stor. Fernando Feresteri fyrte av et langskudd fra onmlag 20-25 meter. Raketten av et langskudd traff tverrligeren bak en utspilt Allan McGregor, men Hull hadde marginene på sin side denne gangen.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0 i topp-oppgjøret.

Hull best etter pause

Oransje-trøyene kom ut fra garderoben som et bedre lag etter hvilen og Sheffield Wednesday skulle omtrent ikke skape noe som helst i den andre omgangen.

Etter 52 minutter fant Andrew Robertson Sam Clucas med en lur stikker, men kantspillerens lobb var ikke god nok til å overliste Westwood i Sheffield Wednesday-buret.

Hull dominerte ballinnehavet, men slet med å skape veldig mye mot en godt organisert og hardtarbeidende motstander.

Men etter 66 minutter skulle 2.omgangs største sjanse komme. Sam Clucas var på farten igjen og han spilte vegg med Livermore før han banket ballen i stolpen. Svært nære en forløsende 1-0 scoring for serielederen, men bortelaget holdt fortsatt stand.

Steve Bruce kastet innpå både Nick Powell og Chuba Akbom, men ingen av dem klarte å gjøre noen nevneverdig forskjell.

Kontroversielt rødt kort

I det kampen ebbet ut mot 0-0 kom Sheffield Wednesday fremover ved Fernando Forestieri. Hulls midtstopper Michael Dawson kom i vanvittig fart mot italieneren og feide han ned. I det man ventet på minst et gult kort fra dommer, dro han i stedet opp det gule kortet til Forestieri for filming.

Italieneren og hans lagkamerater skjønte ingenting og reprisene viste at avgjørelsen var en voldsom bom fra dommer Tim Robinson. Man kunne også se at Michael Dawson umiddelbart ba om unnskyldning for taklingen sin, men kortet kunne ikke trekkes tilbake og Forestieri gikk fortvilt av banen.

I de siste overtidsminuttene skjedde det lite og kampen endte 0-0. Et resultat bortelaget nok er mest fornøyd med.

Det betyr at Hull beholder serieledelsen med to poeng ned til Burnley på 2.plass og tre poeng til Middlesbrough på 3.plass. Boro har imidlertid spilt to kamper mindre enn Hull.

Sheffield Wednesday beholder sin 6.plass med 55 poeng. Ni poeng bak Hull.

Ballbesittelse: 62% – 38%
Avslutninger: 16 – 6
Avslutninger på mål: 7 – 2