TABELLTIPS OBOS-LIGAEN 2016 DEL 2: Disse lagene vil kjempe om kvalifisering og direkte opprykk

562

Årets sesong i OBOS-ligaen nærmer seg med stormskritt. På søndag starter OBOS-ligaen 2016 med Fredrikstad mot Levanger i Plankebyen og tradisjonen tro har vi sett inn i spåkula og spådd tabellen for årets sesong. Og som alltid er dette like uberegnelig hvert år, men vi gjør et forsøk.

Vi har tatt en titt på de lagene som skal kjempe om tilværelsen, kvalifiseringsplassene og opprykk. Del 1 (16-8. plassen) kom ut i går og på premiere dagen tar vi en titt på de lagene på øvre halvdel 7.-1. plassen. 

7. Hødd

- Annonse -

Forrige tabellplassering: 4. plass

Sunnmørsklubben er godt likt av alle. Klubben fra Ulsteinvik har vært nære på ved å rykke opp ved flere anledninger. I år har Hødd ansatt Hans-Erik Eriksen som ny trener, noe som på sikt er en smart og god signering. Men i år vil nok klubben få tøff konkurranse om topp seks.

Hødd har mistet nøkkelspillere som Aursnes, Ole Amund Sveen og Aslak Falch. Inn har de fått Didrik Sereba, som tidvis viste gode takter for Follo i fjor. Øystein Vestvatn kom også fra samme klubb. Det er spillere Eriksen kjenner fra før og som vil passe fint inn i Eriksens filosofi og spillestil.

Fotballnerd.no tror Hødd havner utenfor kvalik i år, men vil absolutt gi de antatt beste lagene kamp om plassen. Spennende å se om trener Hans-Erik Eriksen overfører den fine fotballen Follo leverte i fjor over til et spennende Hødd mannskap.

6. Fredrikstad (Kvalifisering)

Fjorårets tabellplassering: 12. plass

Reddet av Jerv i fjor og «hele» byen sendte takkekort til Glenn Brevik Andersen i Jerv. Nå har klubben lagt det bak seg og ser fremover. Med Jan Halvor Halvorsen som ny trener har rødbuksene trua på topp seks og litt til.

For FFK har endret på det som er å endre på. Halvorsen har fått mer rom å boltre seg i og har i følge spillerne lagt opp alt slik som en Tippeliga-klubb ville gjort det.

Flere spillere har kommet inn og det spillere som Halvorsen kjenner godt fra før. Kristian Brix, Erik Tønne, Patrick Karoliussen, Mustapha N’Diaye, Per Morten Kristiansen, Martin Thømt Jensen, Magne Simonsen, Mats Kaland og Sanel Kapidzic er noen av de som har kommet inn og som alle er meget gode forsterkninger. Aristokratene har i lengre tid slitt med å finne spissen som kan skåre mål. Kapidzic har vært frisk og vil være nøkkelen om FFK skal kjempe om opprykk i år. Nytt system tar tid å spille inn, men de er heldige med et nokså enkelt kampprogram i starten.

Det har vært dårlig resultatmessig i oppkjøringen, men fotballnerd.no føler seg trygge på at FFK blir å finne blant de seks beste i år.

5. Kongsvinger (Kvalifisering)

Fjorårets tabellplassering: 1. plass 2. divisjon

Mange vil nok tru at det å tippe Kongsvinger så høyt oppe er høl i huet, men nei. Det er det ikke. For Hedmarks klubben leverte en strålende sesong i 2. divisjon i fjor og er bedre enn på lenge. Det tror vi, vi får se i år.

De har et sterkt lag på papiret og vært solide i oppkjøringen. Solide og robuste Otto Fredriksson bakerst som er proppfull av Tippeliga-erfaring. Fått inn Matthias Gjerstrøm på lån fra Godset. Spennende teknikner. Adem Güven tilbake og Ørjan Røyrane kommet inn. Kongsvinger har i oppkjøringen vunnet mot flere ligarivaler derav 2-1 mot FFK og 5-1 mot Mjøndalen og ser meget foreberedte ut.

Har en god tropp og en ung tropp som vil kjempe med blant de seks beste.

4. Kristiansund (Kvalifisering)

Fjorårets tabellplassering: 3. plass

Det har vært mye stang ut på Sunnmøre. De har vært solide i flere år og var nære på i fjor, men et Brann i kanonform og et Kristiansund som ikke klarte å følge Branns form gjorde at Kristiansund må belage seg på en ny opprykkskamp.

Visste gode takter i fjor, men slet med å avgjøre kampene på eget gress. Derimot var det et av ligaens beste på bortebane. Gjerrige bak go slapp inn kun 30 mål, men med 37 skårede så blir det spennende se om de går mer offensivt ut i år. Klubben har beholdt stammen og hentet inn Kamer Qaka på lån fra Sarpsborg.

Klarer de å skjerpe seg på eget gress og fortsetter trenden på bortebane blir de med å regne blant opprykkslagene. Topp seks og kvalifisering er definitvt innenfor rekkevidde for Christian Michelsen og co.

3. Mjøndalen (Kvalifisering)

Fjorårets tabellplassering: 15. plass i Tippeligaen

Alle Gutta var så nære ved å berge plassen i fjor, men det gikk ikke for klubben fra Nedre Eiker, vi tror de kopierer sesongen fra 2014 og rykker opp via kvallikk.

Du finner sjeldent like godt samhold som i denne klubben, men i år er det et noe yngre Mjøndalen som skal sende supporterne til himmels. De har ikke hentet så mange spillere, men Lindseth og Mathias Fredriksen fra Odd har kommet inn. Det samme har Lars Fuhre fra Hammarby som er en kanonsignering av de brune. Ut har for eksempel Kapidzic gått. En spiller som vet hvor målet står om som bøtta inn på bestilling sist de var i OBOS. Samme veien har Stian Aasmundsen gått. Satser de å rykke opp med lange baller inn i boksen, eller blir det et mer ballbesittende Mjøndalen? Vi får se. Uansett de kommer til å være sterke og motstandsdyktige.

Det er et godt rustet lag vi kommer til å se og fotballnerd.no tror de vil henge med i toppen, men desverre blir nok de to nevnet over for sterke, men vi tror Mjøndalen blir nummer tre og spiller kvalifiseringsfinalen.

2. Sandefjord (Opprykk)

Fjoårets tabellplassering: 16. plass i Tippeligaen

Katastrofe-sesong i fjor, men det er et drillet 3-5-2 mannskap som skal rykke opp igjen. Sandefjord har potensiale.

Sandefjords 3-5-2 formasjon mislyktes totalt i fjorårets sesong, og laget rykket rett ned. Bohinen tviholder på 3-5-2, og går inn i en ny sesong med noen forsterkninger. Sandefjord har som mål å rykke rett opp, og med seg på laget har de fått rutinerte Håvard Storbæk og Peter Kovacs.

Sandefjord har i likhet med Sandnes kanskje OBOS-ligaens beste tropp. Smart å tviholde på 3-5-2 som fungerte meget bra i 2014-sesongen. Har en tøff start hvor de møter Mjøndalen, FFK og Sandnes Ulf i løpet av de seks første kampene, men med god poengfangst i starten vil de definitivt være med i toppen og vil til slutt bli kronet med opprykk.

1. Sandnes Ulf (Opprykk)

Fjorårets tabellplassering: 7. Plass 

Sandnes Ulf startet godt i fjor, men en forferdelig høstpart gjorde av Rogalandsklubben havnet utenfor topp seks. I år er det bedre rustet og klare for å rykke opp.

Sandnes Ulf fikk en skuffende sesong i fjor, og havnet utenfor kvalik. I år har de forsterket stallen betraktelig, og ser på papiret meget sterke ut. De har hentet flere gode spillere, og blant dem Bojan Zajic og Vidar. Rutinert spillere som bør kunne forsterke Sandnes Ulf. Erik Schulze, en av OBOS-ligaens beste i fjor har kommet. Og i tillegg har mannen bak salto-inkastene Steithor Thorsteinsson kommet tilbake. Mistet Hannes Thor Halldorsson til fordel for Lokeren i Belgia i fjor sommer. Har erstattet han med Saku-Pekka Sahlgren fra HJK Helsinki.

Stallen under ett ser meget solid ut og kunne fint slått flere Tippeliga-lag. Vært noe variende i sesongoppkjøringen, men dette er året til Sandnes Ulf som vi tror rykker direkte opp til Tippeligaen.

Er du enig eller uenig i våre begrunnelser? Gi oss dine tips i kommentarfeltet under

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -