15 år gammel stortalent klar for Sandviken: – Hun skal konkurrere om spilletid

392
Signe Gaupset på landslagssamling. Bilde: Sandviken Toppfotball.

15 år gamle Signe Gaupset er klar for Sandviken til høsten. Klubbens utviklingssjef Thomas Lyngbø forteller at hun kommer til å konkurrere om spilletid allerede denne sesongen.

Stortalentet, som fyller 16 år i juni, kommer fra Molde til Toppserie-klubben. Hun slutter seg til troppen etter sommeren, og senest 1. august i år.

Sandvikens nysignering er blant landets aller største talenter i sin aldersgruppe. Thomas Lyngbø, Sandvikens utviklingssjef, mener hun kan konkurrere om spilletid allerede til høsten når hun kommer til laget.

Les også: Fotballverden raser: – Created by the poor, stolen by the rich

- Annonse -

– Signe er en veldig god fotballspiller til tross for ung alder. Hun skal konkurrere om spilletid, ellers hadde vi ikke hentet henne, sier Lyngbø til Fotballnerd.no, og utdyper:

– Vi har en filosofi som går ut på å skal ikke hente spillere før de er klare for å ta steget inn i troppen vår. Vi mener hun er klar for å ta dette steget. Hun går rett inn i a-stallen og konkurrerer om spilletid. Hvis hun ikke hadde vært klart for det, hadde vi heller jobbet med at hun skulle bli lengre i Molde.

Les også: Styreleder og daglig leder trekker seg i Start

I konkurransen om spilletid, kan Gaupset blant annet skilte med god fleksibilitet.

– Hun kan være en dyp midtbanespiller, hun kan spille som indreløper og hun kan spille som 10er. Hun kan brukes i alle sentrale roller, sier Lyngbø.

Fleksibilitet på midtbanen er imidlertid ikke tenåringens eneste kvalitet. Lyngbø nevner en rekke ferdigheter som gjør at Gaupset kan få sine første minutter i Toppserien i år.

Les også: LSK Kvinner-keeper lånes til Fart

– Hun er en sentral midtbanespiller med veldig høy tilstedeværelse. Hun er smart, har et bra pasningsregister og er flink til å sette opp andre i gode posisjoner, forteller Lyngbø.

Gaupset selv forteller at hun er klar for utfordringen i Toppserie-klubben.

– Jeg fikk et veldig godt inntrykk av klubben da jeg var der på besøk, og jeg følte meg klar for nye utfordringer. Det var et veldig bra nivå og godt samhold i den gruppa, sier hun i en video som Sandviken har publisert på sin Facebook-side.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -