1860 München begynner å få sving på sakene

259

1860 München har sett fortapt ut store deler av sesongen i 2. Bundesliga, og har ligget på nedrykksplass nesten hele sesongen. Nå ser det imidlertid ut til at det begynner å snu for den tradisjonsrike München-klubben. Fredag tok «løvene» sin tredje seier på rad da de slo Sandhausen 3-2 hjemme på Allianz Arena. Kaptein Christopher Schindler ga 1860 en god start på kampen da han scorte etter 10 minutter, mens Aziz Bouhaddouz utlignet for gjestene kun to minutter senere. Sascha Mölders sendte igjen vertene i ledelsen etter en halvtimes spill, og etter en times spill økte Michael Liendl ledelsen til 3-1 på straffe. Sandhausens Ranisav Jovanovic reduserte til 3-2 etter 72 minutter, men Sandhausen klarte aldri å utligne. Dermed endte det 3-2 på Allianz Arena, og 1860 München har nå klatret opp på sikker plass foran Fortuna Düsseldorf, som tapte mot Karlsruhe på fredag. Sandhausen har på sin side tapt 4 kamper på rad, og har nå falt ned til 12. plass på tabellen.

Nürnberg tok nok et steg mot opprykk da de slo Kaiserslautern hjemme på Grundig-Stadion. Patrick Erras sendte vertene i føringen etter 19 minutter, mens tidligere Viking-spiller Jon Dadi Bödvarsson utlignet for Kaiserslautern kun tre minutter senere. Målet var islendingens første mål for klubben etter at han ble hentet i vinterpausen. Nürnberg holdt hjemmesupporterne på pinebenken fram til det 88. minutt, da Zoltan Stieber satte inn vinnermålet. Resultatet betyr at Nürnberg har et godt grep om 3. plassen, som gir playoff mot laget som kommer tredje sist i Bundesliga. Nürnberg har nå like mange poeng som Freiburg på 2. plass, som på sin side spiller rundens toppkamp mot serieleder RB Leipzig mandag kveld. Skal du se en kamp fra 2. Bundesliga denne helgen, er dette kampen å se. 6 poeng skiller de to lagene i toppen av tabellen, og det lover både spenning og underholdning når de møtes på Schwarzwald-Stadion. Begge lag har vunnet sine tre siste kamper. Forøvrig ligger Kaiserlsautern midt på tabellen på 10. plass.

Paderborn har i dag, lørdag, tatt 1 poeng hjemme mot Greuther Fürth, mens Union Berlin banket FSV Frankfurt 4-0 hjemme på Stadion An der Alten Försterei. Paderborn sparket trener Stefan Effenberg denne uka, etter at laget ikke har vunnet en kamp siden slutten av oktober.