2. Bundesliga: Hovland reddet poeng, St. Pauli i trøbbel

139

Kultklubben St. Pauli gjorde det sterkt forrige sesong og avsluttet på en 4. plass, men i år har de fått det langt tøffere. Hamburg-klubben ligger helt sist i 2. Bundesliga og har kun 6 poeng etter 13 kamper. Søndag ble det tap hjemme mot Fortuna Düsseldorf etter et selvmål av Daniel Buballa. Vegar Hedenstad ble byttet ut etter 64 minutter.

Nyopprykkede Dynamo Dresden gjør det sterkt i 2. Bundesliga (bildet er hentet fra klubbens twitterkonto).

Et lag som derimot har vind i seilene er nyopprykkede Dynamo Dresden. Søndag slo de Greuther Fürth 2-1 hjemme på Glücksgas-Stadion. Seieren var østtyskernes 3. på rad, og klubben er nå oppe på 6. plass. Veton Berisha ble byttet ut etter 77 minutter, mens Zlatko Tripic var ubenyttet reserve.

Serieleder Eintracht Braunschweig måtte nøye seg med uavgjort borte mot Bochum fredag kveld, men beholder førsteplassen ettersom Stuttgart spilte 1-1 borte mot Union berlin søndag ettermiddag. Kampen var Braunschweigs 3. kamp på rad uten seier. Gustav Valsvik var ubenyttet reserve for Niedersachsen-klubben.

Stefan Strandberg og Hannover henger med like bak etter at de slo Erzgebirge Aue 2-0 lørdag ettermiddag. Nordmannen spilte hele kampen, mens Iver Fossum fikk spille de siste 5 for Hannover. Aue sliter på sin side i bunnen av tabellen og har kun St. Pauli bak seg. Opprykkslaget har tapt de 4 siste kampene.

Ellers møttes Franken-klubbene Würzburger Kickers og 1. FC Nürnberg til duell fredag kveld. Lenge så det ut til at Kickers skulle stikke av med alle tre poengene, men plutselig dukket Even Hovland opp og utlignet i det 89. minutt og oppgjøret endte dermed 2-2.

I bunnen av tabellen tok Arminia Bielefeld tre meget viktige poeng da de slo høytflyvende Heidenheim 2-1 hjemme på SchücoArena. Bård Finne ble byttet inn i det 84. minutt for Heidenheim, men klarte altså ikke å endre resultatet til Heidenheims fordel.