2. Bundesliga: Stuttgart puster Braunschweig i ryggen etter uavgjort i derby

233

Denne rudnens storkamp ble spilt på Eintracht-Stadion i Braunschweig søndag ettermiddag da Eintracht Braunschweig tok imot Hannover 96 til Niedersachsen-derby. Ken Reichel ga Braunschweig en perfekt start på kampen da han sendte laget i ledelsen med en flott brassescoring etter 17 minutter. Da Onel Hérnandez rundet Hannover-keeper Philipp Tschauner og økte til 2-0 etter 36 minutter så det veldig lyst ut for Braunschweig, men Martin Harnik tente håp for Hannover med en scoring like etterpå.

Kenan Karaman utlignet til 2-2 for gjestene etter 66 minutter, og oppgjøret endte med poengdeling. Både Gustav Valsvik (Braunschweig) og Stefan Strandberg (Hannover) spilte hele kampen, og presterte forholdsvis godt. Iver Fossum kom inn i det 78. minutt for Hannover.

Stuttgarts Simon Terodde scoret hattrick mot Arminia Bielefeld (bildet er hentet fra Stuttgarts twitterkonto).

Samtidig møtte Stuttgart Arminia Bielefeld hjemme på Mercedes-Benz-Arena, et oppgjør hjemmelaget vant 3-1 etter tre scoringer av Simon Terodde. Stuttgart er dermed kun ett poeng bak Braunschweig på 1. plass. 3. plassen innehar Heidenheim etter at de slo Karlsruher i Baden-Württemberg-duell fredag kveld. Bård Finne kom inn i det 71. minutt for Heidenheim.

Nyopprykkede Dynamo Dresden fortsatte sin positive sesongstart da de slo Fortuna Düsseldorf 3-0 borte. De gulkledde fra Sachsen er nå helt oppe på en 7. plass.

Både Kaiserslautern og Nürnberg fortsetter å klatre på tabellen etter at de slo henholdsvis Union Berlin og Erzgebirge Aue. Begge hadde en svak start på sesongen men har nå begynt å finne formen. Kaiserslautern tok sin tredje strake seier, mens Nürnberg nå har gått 6 kamper på rad uten tap. 5 av disse har de vunnet.

I bunnen av tabellen finner vi St. Pauli helt nederst med fattige 6 poeng. De møter nyopprykkede Würzburger Kickers borte i morgen kveld. Arminia Bielefeld ligger på plassen over med 2 poeng mer, mens nyopprykkede Erzgebirge Aue innehar playoff-plassen med 10 poeng. De har tapt 5 av sine 6 siste ligakamper.