Milan og Kina: Altfor godt til å være sant?

485

Nye eiere i AC Milan. Silvio Berlusconis Fininvest offentliggjorde at en kinesisk investorgruppe skal kjøpe 99,9% av klubben.

Sino-Europe Investment Management Changxing heter bedriften, som var skapt akkurat for den store operasjonen, og den består av statsfond Haixia Capital, Yonghong Li og andre figurer hvems identitet er hittil hemmeligholdt.

Kineserne skal betale Milan 740 millioner euro (derav gjeld på 220 mill). Et depositum på 15 millioner er allerede betalt, og ytterligere 85 skal komme innen 35 dager.
Changxing forpliktet også seg til å investere 350 millioner i økonomisk og sportslig forsterkning til Milan i løpet av tre år.

LES OGSÅ: AC Milan er solgt til Kina

- Annonse -

Det må i alle fall pekes på at pengene går til Fininvest-gruppen, som selger klubben, og det finnes ingen garanti at depositumet skal ende opp i overgangsbudsjett hvis de forrige eierne ikke vil.
Forresten kan det diskuteres om hvordan klausulene om fremtidig investering fungerer i praksis og hvilke vilkår de egentlig innebærer.

Signing og closing: det er ikke over

Forhandlingen kom frem i media helt ut av ingenting, i motsatt til det som skjedde med thailandske Mr. Bee i fjor og med den første, mysteriøse, kinesiske gruppen presentert av Galatioto og Gancikoff i forrige måneder.
Likevel dreier det seg bare om en preliminær kontrakt (‘signing’), men den offisielle underskriften (“closing”) skal komme innen slutten av 2016, etter kompliserte kontroller og revisjoner av begge parter.
Det første, viktige, skrittet er gjort, men veien er fortsatt lang og svingete. Går noe galt, er alt Fininvest (og Milan) får, et depositum.

Regjering, mellommenn og mistenkelige figurer

Altså, hvem er kineserne som kan kjøpe Milan?
Beijings regjering er involvert, som i alle store finansielle foretak i og om Kina, trenger det ikke bety mye i seg selv.
Haixia Capital, som skal få 15% aksjer i Milan, har operert siden 2010 (med en kapital av 4,5 milliarder) i diverse områder, til og med i kyllingoppdrett i Frankrike, og tapte 400 millioner i fjorårets børskollaps.

Milan sin nye president, Yonghong Li, er rett og slett ukjent i finansverden. Navnet dukket opp i Panama Papers som aksjeeier i en offshorebedrift, men det kan godt være et homonym.
De andre investorene forblir svøpt i tåket.

Hva skjer nå?

Overgangsmarkedet stenger om tre uker, derfor er det ikke lov å forvente store endringer i klubbens nødvendigve gjerrige policy.
Lommeboken er nesten tom og det skal være en suksess å holde på de få gode spillere de har og håpe at fremtiden blir lysere.
Media har snakket mye om 100 millioner nå og 350 senere, men i øyeblikket hører alt som finnes i kassa til Fininvest…
Selger du ditt hus, skal du bruke salgspengene til å forbedre huset?

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -